Şimdi Ara

Darbe üstüne darbe: Samsung, LG ve SK Hynix firmaları Huawei ile ilişkisini kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Darbe üstüne darbe: Samsung, LG ve SK Hynix firmaları Huawei ile ilişkisini kesiyor



    ABD’nin Çin tarafına casusluk yaptığı iddiasıyla Huawei’ye uyguladığı ambargo giderek kötüleşiyor. Sadece ABD firmaları değil ABD ekipmanları kullanan yabancı firmaları da Huawei ile iş birliğinden men etmesi işleri zorlaştırıyor.



    Yeni perde açılıyor



    Ambargo ile birlikte Huawei’nin Kirin yonga setlerini TSMC’ye ürettirme imkanı kalmamıştı. Çinli dökümcü SMIC’in de ambargo listesine eklenmesi ihtimali doğunca 14nm sonrasında kendi ülkesinde dahi dökümcü bulamama sorunu ortaya çıktı.



    Ayrıca Bkz.Galaxy Z Fold 2 resmiyet kazandı: İşte detaylar!



    Huawei kısa vadede MediaTek veya Samsung gibi rakiplerinden tedarik yaparak en azından kendi döküm tesisini kurmayı veya SMIC’in bir şekilde gelişmesini sağlamayı planlıyordu. Ne var ki bu da olmayacak.



    Gelen bilgilere göre Samsung, LG ve SK Hynix firmaları Huawei’ye yonga tedariğini durduruyor. Bunun içerisinde işlemci, bellek, ekran sürücüsü gibi pek çok tür dahil. Ekran sürücüsü kısıtlanınca haliyle panel tedariği yapmanın da bir anlamı kalmıyor.



    Adeta dört bir tarafı sarılan Huawei’nin tek çaresi yine Çin. Ekran üretimi konusunda Çinli BOE ve Visionox gibi firmalar imdadına koşacak ancak işlemci konusu sıkıntı oluşturacak gibi duruyor. Huawei’nin 2021 yılında sadece 50 milyon telefon satabileceği gündeme gelmişti.



    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2020/09/09/samsung-lg-sk-hynix-stops-huawei-supply/







  • Sigmund FREUD Amerika'dan nefret ederdi.
    Nedenleri;
    💰 I. Dünya Savaşından sonra ekonomik güçlükler çeken Avrupanın aksine giderek zenginleşerek Amerika dan gelenler Freud'a tedavi için başvuracak kaynağa sahipti. Geçimini sağlayabilmek için bu hastaları kabul etse de onları son derece eğitimsiz, nobran ve kültürsüz buluyordu.
    🤑 Freud bastırılmış dürtülerin (cinsel, şiddet ...) faydalı uğraşlara (hobiler, sanat)... dönüştürülmesinden yanaydı. Freud'a göre Amerikalılar bastırdıkları dürtülerini tüketime yöneltmişlerdi.
    Kaynak :https://www.facebook.com/t.a.psikoterapi/posts/2229644580626022/
    Küba'nın kanser aşısı ne kadar gerçek dışıysa Rusya'nın ve Çin'in Covid-19 aşısı da o kadar gerçek dışı. Bunu en başından dile getirdik ama komünizm sevdalısı arkadaşlar yok olmaz öyle şey, Rusya'yı Çin'i kıskanıyorsunuz dediler.

    Biri kanser turizminden para kazanmayı kafaya koymuş, diğeri pandeminin aşısını ilk ben buldum demek için en önemli testleri atlayıp piyasaya sürme derdinde. Ortak noktaları umut tacirliği yapıp devletin kasasını doldurmak. Rusya, Çin, Küba, İran gibi ülkelerden bugüne kadar insanlığa en ufak katkı gelmedi gelmeyecekte. Stalin, Çernobil, Salgın hastalıklar, doğa katliamı, hava kirliliği, ozon tabakasının canına okuma, kanser turizmi yaratıp umut tacirliği yapma, mollalar, şeriat, kadınlara eziyet, yam yam gibi beslenmeleri sonucu ıslak hayvan pazarlarına talep ve insanlarda tutunacak virüslere sebep olmaları, kendi halkını ucuz iş gücü yaparak köleleştirme ve dünyadaki ticari rekabetin canına okuma, tedbirsiz rezil bir sanayileşme ile dünyanın en çok çöpünü ve gaz salınımı üretme, vs.

    Rusya, Çin, Küba, İran gibi ülkelerin kendi halkına, insanlığa ve gezegenimize verdiği zarar saymakla bitmez. Bu tür ülkeler diktatörlükle yönetildiği için kendi halklarının gözünün yaşına bakmıyor, diğer milletlerin gözünün yaşına mı bakacaklar.

    Covid-19 ile ilgili herkeste %100 işe yarayacak bir aşı ve özellikle yan etkisi olmayan bir aşıyı yakın zamanda beklemeyin. Çocukluğumuzda olduğumuz bir çok aşı, geçtiğimiz yüz yılın başından bugünlere kadar nice filtrelerden nice güncellemelerden geçerek sorunsuz ve yan etkisiz hale geldi. Geçtiğimiz yüz yılın başında çıkan bir çok salgın için üretilen aşıların ilk versiyonları da korkunç yan etkiler bıraktı ama yarım asır boyunca geri dönüşler ile güncellenerek tehlike arz etmeyecek hale geldiler. Aşı vurdurmamak aptallıktır. Aşı karşıtlarından nefret ediyorum ama bir aşı çıkar çıkmaz vurdurmakta aynı derece aptallıktır. Kronik hastalığı olanlar ve sağlık çalışanlarını ayrı tutuyorum. Onların fazla seçeneği yok. Sosyal bir hayatları varsa acil aşılanmaları gerekiyor veya eve kapanıp mevcut aşıların 4-5 yıl yan etki testlerinden geçmesini bekleyecekler.

    Rusya, Çin, Küba, İran gibi kendi halkına bile eziyet eden yalancı, gaddar ülkelerin ürettiği ürünlerden kesinlikle uzak durun. Hele ki söz konusu sağlığı ilgilendiren bir ürünse !
  • bu saatten sonra Çin i durdurmak zor bence illaki bi çıkış yolu bulacaklardır ve bu durumdan kısa vadede zarar görsede uzun vadede - daha da güçlenip- kazançlı çıkacaktır..

  • ABD ve avrupa küresel birer teröristler, güçleri yettiği ölçüde bunu devam ettirecekler, ileride naziler gibi nefretle anılacaklar.

  • Sigmund FREUD Amerika'dan nefret ederdi.
    Nedenleri;
    💰 I. Dünya Savaşından sonra ekonomik güçlükler çeken Avrupanın aksine giderek zenginleşerek Amerika dan gelenler Freud'a tedavi için başvuracak kaynağa sahipti. Geçimini sağlayabilmek için bu hastaları kabul etse de onları son derece eğitimsiz, nobran ve kültürsüz buluyordu.
    🤑 Freud bastırılmış dürtülerin (cinsel, şiddet ...) faydalı uğraşlara (hobiler, sanat)... dönüştürülmesinden yanaydı. Freud'a göre Amerikalılar bastırdıkları dürtülerini tüketime yöneltmişlerdi.
    Kaynak :https://www.facebook.com/t.a.psikoterapi/posts/2229644580626022/





  • yazık al su markaya adamların onunnu bi açsalar iphone mus samsung mus içlerinden geçiçeklerde işte

  • Zenohsama kullanıcısına yanıt
    bidon'nun muhalefeti var onlar nasıl anılacak acaba ?

  • Düşene bi tekmede siz vuruyonuz ama ölmezse sıkıntı.

  • Şu zamana kadar iyi getirdi Huawei ama bundan sonra işi gerçekten zor. Öyle işlemci üretmeye işi diğer işe benzemez. Bu gün kursan altyapıyı en iyi ihtimal 5 senesi var üretime geçmek için.

  • Huawei arkasında bahsedildiği gibi Çin devleti desteği varsa sekteye uğrar ama yıkılmaz.

    Esas tüm bu yaptırımlar ambargolar bir canavar yaratırsa yani bu işin sonunda Huawei’yi daha da güçlenmiş, dışarıya bağımsız her şeyini kendi üreten, tek başına dev olarak görürsek hiç şaşırmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei'in mobil cihaz bölümü biteli zaten çok oldu da, benim asıl merak ettiğim telekomünikasyon tarafı. Gerek modem olsun gerekse diğer haberleşme ağ donanımları olsun bunlar da içerisinde çipset barındırıyor. Yonga tedariğinden etkileniyorsa huawei bu sektörde de çıkmaza girebilir mi?

  • Piyasadaki en sıkıntısız marka, ne sony ler samsunglar geçti elimize hepsi leş 2 sene içinde .huawei ise sorunsuz çıktı.

    Huawei ,apple Piyasadaki sıkıntısız markalardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 9 Eylül 2020; 13:59:20 >
  • huawei yi satan satana. donald amcam baskı yaptı diye hepsi birer birer diz çöküyor

  • carloska kullanıcısına yanıt
    Haahahhahahahahahahhahahahahahahaha

  • Emperyalizmin nelere kadir olduğunu görüyoruz....

  • İyi güzel birbirlerini yesinler.

  • Burada ismi geçen Lg, Samsung ve Sk, Güney Kore markaları. Tabii ki ABD nin Çin ürünlerine yapılacağı ambargoda yanında olup pazar payını arttırmaya bu kavgayı lehine ticarete dökmeye çalışıyor. Sonuçta Huawei yalnızca Apple değil Samsung ve LG markalarının da ticari satışını tehdit ediyor.

  • Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış. Çin devleti desteği ile bunun üstesinde 3-4 senede anca gelir Huawei ve kendi döküm tesislerini kurar. Üretim gücü yinede en büyük güçtür. Gelişmeleri merakla takip edeyorum.

  • Huawei yi zorla büyütecekler galiba

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.