Şimdi Ara

Taşınabilir ozon tedavi cihazı geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Taşınabilir ozon tedavi cihazı geliştirildi



    Diyabetik deri ülserleri gibi kronik yaraların tedavisinde ozon gazı kısa bir zaman önce kullanılmaya başlanmış ve yapılan klinik çalışmalarda bahsi geçen tedavinin çeşitli etkileri raporlanmıştı. Şiimdi ise bilim insanları ozon tedavisini daha ulaşılır kılan bir tür cihaz geliştirdi.



    Indiana Purdue University kurumu araştırmacılarından Doçent Dr. Rahim Rahimi önderliğinde bir araya gelen ekip taşınabilir cihaz geliştirdi.



    Ozon tedavisi



    Taşınabilir ozon tedavi cihazı geliştirildi



    Geliştirilen cihaz için hava akışına izin veren ve yara üzerine yapıştıralan yama ile yamanın, batarya ile çalışan cihaza bağlanmasını sağlayan ve ozon akımını kontrol eden bir tür hortum kullandıldı.



    Yeni yaklaşım ile cihazdan gönderilen ozonun yara bölgesine ulaştırılması ve yara tedavisinde kullanılması hedefleniyor.





    Yeni cihaz hayvan deneylerinde kullanılmak için kararlaştırılmış tarihi bekliyor. Hayvan deneyleri başarılı olursa yeni cihaz insanlar üzerinde de test edilebilir.





    Yen araştırma Frontiers in Bioengineering and Biotechnology dergisinde yayımlandı.









  • Haber editöründen Allah razı olsun bir diyabet hastası olarak bu tür gelişmelerden haberdar olmak son derece hayati öneme sahip bizler için...

    Tekrar teşekkürler.Esen kalın.

  • Yıllar önce yine bu siteden okuduğumu sandığım bir haber vardı. Rusya da yanık tedavisinde kullanılan bi tedavi idi. Yanık bölgenin üzerine balon gibi şişecek şekilde kaplıyor. Yani yanık kolunuzu balonun içinde ortasında hayal edin. Tabi içine oksijen veya ozon veriliyordu, görseli de vardı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.