Şimdi Ara

Tuşlara basınca şarj olan ilginç konsol projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tuşlara basınca şarj olan ilginç konsol projesi



    Bugün taşınabilir elektronik cihaz dünyasında en önemli sorun batarya verimliliği. Halen batarya yapılarının daha uzun süre kullanılmasını sağlayan bir teknoloji mevcut değil. Uzun kullanım süresi isteyenler ya büyük bataryalar ya da harici şarj istasyonları kullanmak zorunda.



    İlginç proje



    Hollanda TU Delft ve ABD Northwestern Üniversiteleri araştırmacıları tarafından yürütülen bir projede Game Boy konsolunun batarya gerektirmeden çalışması sağlanmış. Bunun için güneş enerjisi ve hareket enerjisi bir araya getirilmiş.



    Ayrıca Bkz.Galaxy Z Fold 2 resmiyet kazandı: İşte detaylar!



    Ekip Game Boy konsolu için o dönemin işlemcisinin bir kopyasını geliştirmiş. Böylece orijinal kartuşlarla oynama fırsatı olmuş. Alt kısma güneş enerjisi panelleri yerleştirilirken tuşlar da kapasitör tabanlı bir sisteme bağlanmış.



    Tuşlara basınca şarj olan ilginç konsol projesi



    Kullanıcı hareketlerinden enerji üretebilen ilk interaktif cihaz olma özelliğine sahip konsol güneş ve hareket enerjileri arasında kesintisiz geçiş yapabiliyor. Böylece hangisi zayıf enerji verirse diğerine geçiş yapılıyor.



    Ekip bu geçişler esnasında Tetris veya Solitaire gibi oyunlarda kesinti oluşturmadığını belirtiyor. Daha aksiyon odaklı oyunların ise buna uyarlanmasına çalışıyor. Konsol ayrıca güç kesildiğinde otomatik kayıt özelliğine de sahip.



    Bataryasız oyun konsolu henüz deneysel aşamada. Günümüzün Nintendo Switch veya PS Vita tarzındaki taşınabilir konsollarının harcadığı enerjiyi düşünürsek böyle bir mantığın uygulanması için çok çalışmak gerekiyor.



     



    Kaynak:https://newatlas.com/computers/battery-free-retro-game-boy-solar-button-mashing/







  • Muhteşem bir fikir. Kotrolcülerin siz oyun oynarken bir yandan da şarj olduğunu düşünsenize. Tek tuş ile bunu aktifleştirip oyun oynamaya devam edeceksiniz, sonra kapatıp pilden kullanacaksınız. Gerçekten çok güzel bir düşünce.

  • büyük güneş parlamasından sonra tüm sistem çökeceği için mantıklı ! :)

  • O küçücük ekranda baya keyifli olur hakikaten!

  • Küçük ekran bir şeye yaramaz psp daha iyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.