arkdaşlar bende gigabyte p35 dq6 kullananlardanım. fakat son biosu olan f6 yı yükledikten sonra bi sorun yaşamaya başladım. 425*8=3400mhz normal bi şekilde çalışıyor ama tekrar kapatıp açdığımda zaman board kendiliğinden değeri default değerlere( 333mhz) düşürüyor anlamış deilim bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. (ramlar geil ddr2 800mhz işlemci de 6750 coreduo.)
kullanan arkadaşlardan detaylı bir bilgi istiyorum...
İNTERNET İÇİN SABİT TELEFON HAT ÜCRETİNE HAYIR!!!! 1. Dünyadaki ilk N82 ekranı patlatan benim 2. Vista ile N82 güncellemesi yapan yine benim 3. Telefonu kayıt dışı olan yine benim 4. Sinirlendiğimde hırçınlaşan işte o benim 5. Çalışmadığı halde cebinde iki telefon taşıyan kişide benim 6. Yüksek özellikli bilgisayarı olmasına karşın oyun oynamayan yine benim
birde bu anakart ile sistem özelliklerim aşağıdaki gibi olacak...
Kingston hiperx 1066mhz 2*1 gb ram Q6600 GO işlemci 250*2 Segeate S3250410AS Raid Thermaltake BachVx 4000 Kasa Epsilon 600W Psu Ati HD 2600XT GDDR4 Ekran kartı Thermaltake Ruby Orb Cpu Soğutucu
bu sistem ile O.C yaparak kaç mhz ye ulaşabilirim...
İNTERNET İÇİN SABİT TELEFON HAT ÜCRETİNE HAYIR!!!! 1. Dünyadaki ilk N82 ekranı patlatan benim 2. Vista ile N82 güncellemesi yapan yine benim 3. Telefonu kayıt dışı olan yine benim 4. Sinirlendiğimde hırçınlaşan işte o benim 5. Çalışmadığı halde cebinde iki telefon taşıyan kişide benim 6. Yüksek özellikli bilgisayarı olmasına karşın oyun oynamayan yine benim
verdiğin linki inceledim ancak soğutucunuzun genişliğine dair bir ölçü bulamadım. şayet zalman marka benzerlerinden büyük bir soğutucu değilse sorunsuzca kullanabilirsiniz. Anakartın bakır soğutucuları ile temas edebilir belkide ama dediğim gibi soğutucunun ölçülerini iyi bilmek gerekiyor.
Kingston hiperx 1066mhz 2*1 gb ram Q6600 GO işlemci 250*2 Segeate S3250410AS Raid Thermaltake BachVx 4000 Kasa Epsilon 600W Psu Ati HD 2600XT GDDR4 Ekran kartı Thermaltake Ruby Orb Cpu Soğutucu
konuyu incelediysen anakartın yapabildikleri ortada zaten (Voltaj artırımı yapmadan) bu nedenle sınırı belirleyecek olan senin işlemci ve ramlerinin ne kadar gidebileceği. tahminim 3.6 ghz gibi bir hıza kadar sorunsuzca çıkacaktır. yaptığın denemeleri de buraya yazarsan yardımcı olmaya çalışırım. Daha önce gigabyte kullanmadıysan (overlock için) yabancılık çekebilirsin.
sogutusunun toplam genişliği 14cm fan genişliği : 12cm soğutucu yüksekliği 7,3cm
quote:
Orjinalden alıntı: cihantopuz
verdiğin linki inceledim ancak soğutucunuzun genişliğine dair bir ölçü bulamadım. şayet zalman marka benzerlerinden büyük bir soğutucu değilse sorunsuzca kullanabilirsiniz. Anakartın bakır soğutucuları ile temas edebilir belkide ama dediğim gibi soğutucunun ölçülerini iyi bilmek gerekiyor.
valla ne yalan söyleyim gigabyte anakart hiç kullanmadım sadece imzamdaki sistemde ilk o.c denemelerimi yapım tabi eskiden o.c. için bir anakart almadığımdan dolayı imzamdaki sistemde pekte o.c. yapamadım :D inşallah kullanıcılar sayesinde bizde o.c'li olacağız :))
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Hemre_
konuyu incelediysen anakartın yapabildikleri ortada zaten (Voltaj artırımı yapmadan) bu nedenle sınırı belirleyecek olan senin işlemci ve ramlerinin ne kadar gidebileceği. tahminim 3.6 ghz gibi bir hıza kadar sorunsuzca çıkacaktır. yaptığın denemeleri de buraya yazarsan yardımcı olmaya çalışırım. Daha önce gigabyte kullanmadıysan (overlock için) yabancılık çekebilirsin.
sogutusunun toplam genişliği 14cm fan genişliği : 12cm soğutucu yüksekliği 7,3cm
quote:
benim kullandığım fanın genişliği 13 cm ve bu boardda kullanabiliyorum ama ucu ucuna. yani bu fanı bu anakarta takamayabilirsin.
Q6600 için hangi bios sürümünü önerirsin. yada işlemciler için bios sürümünü gösteren bir tablo mevcutmu. bir yerde işlemcine uygun bios sürümünü güncelle diye birşey duymuştum... elim değmişken tüm driverleri indireyim diyorumda...
birde eğer elimdeki fanı takamazsam stok fanı kullanacam bir süre... bunda o.c. denemesinde nereye kadar sağlıklı olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemre_ -- 1 Mart 2008; 20:33:26 >
Q6600 için hangi bios sürümünü önerirsin. yada işlemciler için bios sürümünü gösteren bir tablo mevcutmu. bir yerde işlemcine uygun bios sürümünü güncelle diye birşey duymuştum... elim değmişken tüm driverleri indireyim diyorumda...
birde eğer elimdeki fanı takamazsam stok fanı kullanacam bir süre... bunda o.c. denemesinde nereye kadar sağlıklı olur?
işlemciye göre bios sürümü diye bir şey ancak anakartın bazı işlemci modellerini doğru olarak tanıyabilmesi için geçerlidir. (yani anakart üretiminden sonra çıkan yeni işlemcileri tanıyabilmek için bios updateye ihtiyaç duyabilir) yani işlemci için bios sürümü diye bişii eğer işlemci özelliklerinden faydalanmak ya da ayarlarını değiştirmek açısından soruyorsan yok. en güncel olan ve beta olmayan biosu kullanmanızı öneririm. ben f5 kullanıyorum ve uzun zamandır da takip etmiyorum. f5 biostan da memnunum. tavsiye ederim. stok fanla overlock için kasa içerisinin yeterince soğutuluyor olması da önem kazanıyor. yavaş yavaş hızaşırtırken ısı değerlerine göre kendin belirlersin sınırlarını artık. çünkü q6600 ne kadar ısınır bilemiyorum