Şimdi Ara

Apple’dan geri vites: iOS 14 ile gelecek izleme önleme özelliği gecikecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple’dan geri vites: iOS 14 ile gelecek izleme önleme özelliği gecikecek



    Apple, iOS 14'ün öne çıkan gizlilik özelliklerinden akıllı izleme önleme özelliğini, başta Facebook olmak üzere birçok geliştirici ve yayıncının baskısı üzerine 2021'de kullanıma sunacağını duyurdu. 



    Ayrıca Bkz.iOS 14 ile birlikte uygulama aboneliklerinde indirim kodu dönemi başlıyor



    Geliştiricilerin adapte olması için 2021'de aktif edilecek



    Daha önce birçok yayıncı ve geliştirici, iOS 14 ile gelecek olan izleme özelliğinin reklam gelirlerinde kayda dağer ölçüde düşüş meydana getireceği iddiasıyla Apple'ı eleştirmişti. Zira iOS 14 ile birlikte, uygulama ve web sitelerinin kullanıcı etkinliklerini izleyebilmesi için artık kullanıcılardan onay alması gerekiyor. 



    Bunun yanı sıra, kullanıcılar hangi uygulamalara takip izni verildiğini görebiliyor ve izleme tercihlerini de daha sonra değiştirebiliyor. İşte bu durum birçok geliştiriciyi rahatsız ediyor çünkü çoğu kullanıcının izleme verilerini, üçüncü parti uygulamalarla paylaşmayacağı düşünülüyor.



    Apple’dan geri vites: iOS 14 ile gelecek izleme önleme özelliği gecikecek



    Gelen eleştiriler üzerine Apple, geliştiricilerin bu sisteme adapte olabilmesi için onlara ek süre tanıyacağını ve akıllı izleme özelliğinin 2021'de kullanılmaya başlanacağını açıkladı. 



    "Teknolojinin, kullanıcıların temel gizlilik hakkını koruması gerektiğine inanıyoruz. Bu, kullanıcılara hangi uygulamaların ve web sitelerinin kişisel verilerini reklam veya reklamcılık ölçüm amacıyla diğer şirketlerle paylaştığını anlamaları ve bu izleme iznini iptal etmek için araçlar sağlamak anlamına gelir. Bu araçlar etkinleştirildiğinde, bir sistem istemi kullanıcılara uygulama bazında bu izlemeye izin verme veya reddetme yeteneği sağlar. Geliştiricilere gerekli değişiklikleri yapmaları için ihtiyaç duydukları zamanı vermek istiyoruz ve izleme için kullanıcılardan izin alma gerekesinimi önümüzdeki yılın başlarında yürürlüğe girecek."








  • Büyük şirketler aralarında anlaşır olan bize olur demiştik. Bu özelliği duyunca Apple halk kahramanı sanmıştı birileri. Ben de bir Apple kullanıcısıyım ama şirket karlılığından daha önce düşüneceği bir şey olmadığını da biliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle Olucağı Belliydi Tahmin etmek zor değildi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünyada ney gizli kalmış ki Apple ya da Facebook verileri gizli tutacak iOS 14 gelsin de gerisine bakarız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 🤬

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mark'ın morali bozuk

  • Göya gizliliği önemsiyorlar yersen. Adjust gibi platformları engelleyip milletin Facebook, GoogleAds kullanımının önüne geçicekler ki insanlar Apple Search Ads e para bayılsın.

  • Önceki ABD seçimlerinde -Cambridge Analytica skandalı- olduğu gibi Facebook, Trumph ile ortaklığını devam ettirmek istiyor. Bunu önleyecek ne varsa engellemeye hazırlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eypıl??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozan387 kullanıcısına yanıt
    Burada kullanımın önüne geçmek gibi bir şey yok. Sadece seni takip edemeyecekler. İsteyen hala oraya reklam verir. Ama Apple getirdiği özellikleri kendi uygulamalarına da uyguluyor. Yani stok gelen bir uygulama bile erişim izni istemek zorunda kalacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozan387 kullanıcısına yanıt
    Apple Search Ads

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Komplo teorileri üretmeye gerek yok, faydalı bir özellik. Apple kullanıcı mahremiyetini koruma konusunda dAndroid'den 100 adım önde.

  • facebook’un ricası üzerine onların bu yeni sistemi delmeleri için zaman kazanmaları amacıyla yapıldı. Tüm cihazlarım apple ama apple bu kurnazlığı hep yapar. elindeki tek koz sözde gizlilik adımları. seneye gizlilikle ilgili yeni birşey iddia eder, iphone satılma aşamasında fbi falan şu iphone’u kursun apple diye gazetelere demeç verirler, birkaç ay içinde apple watch sayesinde birileri kurtulur.
    apple bir özelliği erteliyor ama hala millet bunu eleştireceğine savunmanın derdinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.