Şimdi Ara

LG C8 OLED uzun kullanım testi '1 Yıl sonunda ne oldu?'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 yıldır ortalama bir Türk ailesi gibi sabahları haber programları, akşamları TV8'deki yarışmalar, pandemi döneminde neredeyse tüm gün uzman görüşleri izlenen, hafta sonları Netflix'de film keyfi için kullanılan bir OLED TV'nin 1 Yıl sonundaki durumu ne? Herhangi bir TV logosu yanığı oldu mu?




  • Benim mesajlarımı takip edenler oledler için ne dediğimi hatırlarlar
    "Oled zengin oyuncağıdır, ömrü 2 yıldır"

    Üç kuruş reklam parası vererek TV bölümünü satın alıp
    Sırf kendi çıkarı için milletin gözünün içine baka baka
    "Yanık sorunu eskidendi 2018 2019 modellerde Lg bu sorunu çözdü" diye yalan söyleyen forumun tescilli LG satıcısı vardı
    Hatta ben bu satıcıya "senin bir Forumda yerin olamaz" diye etmediğim laf bırakmazken,
    Tam tersi bana karşı çıkıp bu satıcıyı çok kibar bir beyefendi bulan, kimseye zararı dokunmadan kendi işini yapıyor diyen bir tayfa vardı
    Nerede şimdi bu Satıcı ve Tayfası?
    Nerede olacak Satıcı mal satmanın keyfiyle göbeğini okşarken bu satıcıya kanarak oled alan bu tayfa şimdilerde bu tür konuları okudukça
    "acaba benimki ne zaman yanacak" korkusıyla sessizliğe bürünüp kendi kabuğuna çekildiler.
    Ama korkunun ecele pardon yanığa faydası yok...

    Bakın ben Oled görüntüsüniün iyi olmadığı tartışmıyorum, günümüzdeki en performanslı görüntü Oled'e ait almayında demiyorum alın ancak
    Bu teknolojinin en başından kusurlu olduğunu söylüyorum bu yüzden Gömlek değişir gibi Panel değiştirecek kadar zenginseniz oled alın
    Değilseniz bu panele yaklaşmayın sonra paneliniz yanınca hem cebiniz hemde ciğeriniz yanmasın...
    Başımdan geçen bir olayı anlatayım dostlar...

    Bu elektronik marketler tam bir sahtekar her markanın firma elamanını çalıştırıyorlar. abimde lg oled tv var ve çok memnun alırken de çok araştırdık en iyisini bu oldugunu görerek aldık ve gerçekten çok güzel ses ve görüntü netliği mükemmel. Başka övmeye gerek yok gavur malı sonuçda.

    Neyse asıl anlatmak istediğim başımdan geçen olay 1.5 sene sonra benim evim içinde oled tv almaya gittiğimde sonradan iş işden geçtik den sonra ayıktıgım samsung firma elemanı tabi bilmiyordum firma elemanı oldugunu bana Qledin daha iyi oldugunu 10 yıl ekran garantisi oldugunu daha parlak canlı renkler gibi gibi anlattı kafamı karıştırdı ve sonunda kandırdı beni ikna oldum ve Q70 modelini aldım cihaz ben götürdüm servis geldi kurdu cihazı bir güzel ama ekran garantisinin 10 yıl olmadıgını normal 2 yıl cihaz garantisi oldugunu ve garanti belgesindede öyle bir açıklamanın olmadıgı söyledi neyse bunuda geçtim

    Tv yayını açtıgımda tam bir rezalet soluk renkler ana menude geziniyorum renkler çok soluk . lg oled de televizyonun yanından biraz açı değiştirdiğimde görüntüde renkde hiç bir bozulmanın olmadıgı net birşekilde söyleye bilirim. Bu arada ürünü iade etmek istedimde magazaya gittiğimde kurulan cihazın iadesinin olmadıgı söylediler be elimde patla Qled.

    Samsung kalite görüntü olsun ses kalitesi olsun lg oledle kesinlikle kıyaslanmaz. Bu arada abim oledinde hiç bir sıkıntı yanık olmadı yigenlerim sürekli trt çocuk izliyor saatlerce ekranda leke yanık olmadı. Bu donanım habere yeni üye oldum üye olmamın tek bir sebebi samsung Qled den yediğim kazıgın herkesin bilmesini istedim. Kesinlikle oled en iyisi gönül rahatlıyla alabilirsiniz. Qled çöp saçma sapan renkler kullanıyor hiç gerçekçi değil.

    cok dogru, adam Donanim Haber'in en onemli yuzlerinden biri olmus, youtube'da bilmem kac bin abonesi var, yillardir youtuba video (ara sira bunun gibi reklam olsada) yukler, hala daha basit, dunku youtuber gibi milleti yemliyor. Bari sen yapma @Speed-Step ilaveten videolarindan youtube'un verdigi plaketi kaldir artik, seni abone sayisi olarak misliyle katlayan youtuber'lar bile koymuyor, tatmin olmadin mi hala?

  • https://www.youtube.com/watch?v=nOcLasaRCzY
    oled yanık uzun kullanım testinin alası burada.
    Sonuç: parlak ve uzun süre stabil içerik kullanıyorsanız (Fifa oynamak gibi) Oled size göre değil

  • Televizyonda dolby atmos çok saçma buluyorum. Fiziğine aykırı. Hdmi dan AVR dolby atmos iletmek için belirtiyorsa güzel. Ama bu özeliği büyütmek çok saçma

    O led yanma olayı cidden korkutuyor. 1 Yıllık teste yetmez bana. Bu seviyedeki televizyonun ömrü uzun olması lazım. Çünkü teknolojisi eskise bile başka odada veya officede kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

    O kumanda olayı çok pratik harbi benim gibi tv de youtube kullanmayı sevenler için yapılmış.

    eARC sahip olması çok iyi. Gsync freesync ve 1 ms olması güzel, 60hz sanırım bu üzdü. 120 hz olsaymış tadından yenmezmiş.

    Ben sadece sunu merak ediyorum. Oled 65 inc mi yoksa 86 inc 4k ultra hd mi arasında kalsan hangisini seçerdin.

  • Hakikaten Oled'in renkleri muhteşem. Ama iki sorundan dolayı almadım ben;

    1) Çok pahalı

    2) Oled sorun çıkarma ihtimali hala korkutuyor. Sanki, bir kaç versiyon sonrası o güveni sağlayacak gibi geliyor bana.

    Bende Samsung Q80 var 65". Renk konusunda elbette oled ile kıyaslanamaz ama iki televizyon yanyana olmadıktan sonra bu eksikliği hissettirmeyecek bir kaliteye sahip. Sevmediğim üç yani var LG ye kıyasla;

    1) Air mouse yok. Harbiden bunu "kullanıcı deneyimi" diye yapmadılarsa saçmalamışlar.

    2) Sesli komutta Türkçe yok.

    3) Timeshift, yani tv'den kayıt özelliği yok. Neymiş, telif hakkıymış. E Lg'de var..

    Çok zengin olsam LG alırdım :) Ama şu haliyle Samsung dan çok memnunum.

    Not: Lg'nin kumandasınıda oldum olası sevmedim. Samsung gibi estetik hale getirmek çokmu zor. Illa birseyleri yarım yapıyorlar..

  • Samsung 1 sene içinde bundan daha iyisini çıkaracak prototipleri bile sony ve panasonic e gönderdi diye haber çıktı.(quantumdot-oledpanelen) mavi oled panele quantumdot renk filtresi ekleyerek panel üretmişler. LG oled e göre daha parlak , daha çok renk gösterebilen ve daha dayanıklı olduğunu iddia ediyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torabi -- 31 Ağustos 2020; 10:53:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torabi

    Samsung 1 sene içinde bundan daha iyisini çıkaracak prototipleri bile sony ve panasonic e gönderdi diye haber çıktı.(quantumdot-oledpanelen) mavi oled panele quantumdot renk filtresi ekleyerek panel üretmişler. LG oled e göre daha parlak , daha çok renk gösterebilen ve daha dayanıklı olduğunu iddia ediyorlar
    Daha dayanikli istemiyoruz. Kesin burn in cozulmus sekilde istiyoruz. Yoksa cidden uretmeye degmez. Iki panel uretsen biri satisa digeri de satistaki panelin tamirine uretiliyor gibi oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu led yanma olayı plazma teknolojisinde de vardı. 10 yıllık Panasonic plazma kullanıyorum hiç bir yanık yok. Goruntu kalitesi HD olarak çok iyi. 4K oled ile kıyas kabul etmez ama ben bleeding yapan siyahı düzgün göstermeyen herhangi monitörden haz etmiyorum. Benim için siyahı simsiyah görmek önemli bir kriter.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8. dak daki görüntüler benim 10 yıllık LCD de de çok güzel göründü :)

  • ` quaD. kullanıcısına yanıt

    Lg risk taşıyan panelleri çatır çatır satıyor daha dayanıklısı daha iyidir 10 sene yanmasa yeter


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de LG OLED 55BV7 var ekran yanığı oldu. Ben 2.5 sene sonra farkettim. Ekran lekesi sandım geçmedi sonra araştırdığımda acı gerçeği farkettim. Benim farkettiğim yer harici neredeyse %60'ın ekran yanığı var 3. seneyi doldurmak üzere televizyon ve artık her yerde belli olmayı başladı.

    Ekran yanığı garanti kapsamında da değil. O yüzden alacağınız tv 2 senelik.

    Film ve Dizi içim kalite mükemmel. O yüzdendir ki ben samsung QD-OLED'i bekliyorum (oda gelip gelmeyeceği belli değil). 2021 ortasına kadar beklerim.

    Gelmezse bir daha düşüneceğim. Lg direk olarak ekran yanıkları garanti kapsamında derse gene LG alırım.

    Ekran yanığı ve mükemmel siyah arasında sıkışıp kaldım :(https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test buradan yapılan testlere bakabilirsiniz (sponsorsuz ve bilimsel test)

    Yeni versiyonlar yazılımsal olarak bunu geciktirmeye çalışıyor ama sorun donanımsal olduğu için. Sonuç kaçınılmaz.





  • yimmasabi kullanıcısına yanıt
    Awox gibi markalarda 4K olsa bile çamur.

  • benim lg b7v oled tv var, bir yıl boyunca sadece tv izlediğim için hiç yanma olmadı. hatta ikinci yılın ilk yarısında da yanık farketmemiştim. tv sadece akşam 4-5 saat açık kaldığı için diye tahmin ediyorum. karantina döneminde evden çalışırken bilgisayarımın ekranını yansıtarak, monitor olarak kullanmaya başladım. iki üç ay boyunca 8-9 saat monitör, birkaç saatte tv olarak kullandım ve şimdi kırmızı renklerde bilgisayarın masaüstündeki ikonlar, browserdaki toolbardaki kısayollar, taskbardaki ikonlar çok rahat belli oluyor. dediğim gibi sadece kırmızı renklerde problem var. sanırım kırmızı ledlerin ömrü çok çabuk bitmiş. normal kullanırken çok sıkıntı yaratmıyor ama iki yılda bu hale gelmesi çok can sıkıcı. günde 10 saat tv izlerseniz kanalların köşedeki simgeleri, altta kayan yazılar geçen şeritler, son dakika yazan şeritler, yani sabit olan her türlü görüntü yanık oluşturabilir.





  • Lg b9 aldım çok memnunum süper

  • mesut'da her geçen gün esat kıratlıoğlu'na benziyor,bırak işte kafada saç tutmuyor..

  • Görsel tam clickbait. Dh böyle olmamalıydı.

  • 8 yılık teşir Philips bana yeter bana göre süper görüntü kalitesi var sizin tv ler için ücretli tv üyeliği lazım hele şu sıralar tv de izlenecek hiç bir şey yok

  • Lg once paneli degistirmistir ucrersiz sonrada video cek algi yapalim . Zaten lg forumu ele gecirmis ..televizyon bolumu ticari bolume dondu .forummu e ticaret sitesi mi ayrimi kalmadi,silahsor saticilar gizlienmis tecrubeli promotorler . Sahtekar lar vs vs. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG TV bölümü satış sonrası berbattır. Televizyonları gayet güzeldir ama Allah sizi servisine düşürmesin. Şikayetvara bakmadan LG almayınız.

  • Benim mesajlarımı takip edenler oledler için ne dediğimi hatırlarlar
    "Oled zengin oyuncağıdır, ömrü 2 yıldır"

    Üç kuruş reklam parası vererek TV bölümünü satın alıp
    Sırf kendi çıkarı için milletin gözünün içine baka baka
    "Yanık sorunu eskidendi 2018 2019 modellerde Lg bu sorunu çözdü" diye yalan söyleyen forumun tescilli LG satıcısı vardı
    Hatta ben bu satıcıya "senin bir Forumda yerin olamaz" diye etmediğim laf bırakmazken,
    Tam tersi bana karşı çıkıp bu satıcıyı çok kibar bir beyefendi bulan, kimseye zararı dokunmadan kendi işini yapıyor diyen bir tayfa vardı
    Nerede şimdi bu Satıcı ve Tayfası?
    Nerede olacak Satıcı mal satmanın keyfiyle göbeğini okşarken bu satıcıya kanarak oled alan bu tayfa şimdilerde bu tür konuları okudukça
    "acaba benimki ne zaman yanacak" korkusıyla sessizliğe bürünüp kendi kabuğuna çekildiler.
    Ama korkunun ecele pardon yanığa faydası yok...

    Bakın ben Oled görüntüsüniün iyi olmadığı tartışmıyorum, günümüzdeki en performanslı görüntü Oled'e ait almayında demiyorum alın ancak
    Bu teknolojinin en başından kusurlu olduğunu söylüyorum bu yüzden Gömlek değişir gibi Panel değiştirecek kadar zenginseniz oled alın
    Değilseniz bu panele yaklaşmayın sonra paneliniz yanınca hem cebiniz hemde ciğeriniz yanmasın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Görüntü kalitesi mükemmel. Keşke normal televizyon kanalları netflix gibi herhangi bir logo koymadan yayın özelliğine sahip olsa. Ekstra ufak bir meblağ ile dizi ve filmleri logosuz tertemiz ekranda seyretmenin keyfi bir yana oledler için de faydalı bir özellik olurdu. Ufak bir meblağ karşılığı birçok kişi de bu seçeneği tercih ederdi diye düşünüyorum. Tv kanalları için de ekstra bir gelir kapısı olurdu. Bence bu seçenek için kullanıcılar tv kanallarını zorlamalılar.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.