Şimdi Ara

Sıra, Avrupa Hava Emniyeti Ajansı’nda! Kurum, 7 Eylül’de 737 MAX test uçuşlarına başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sıra, Avrupa Hava Emniyeti Ajansı’nda! Kurum, 7 Eylül’de 737 MAX test uçuşlarına başlıyor



    Beş ay arayla gerçekleşen ve toplamda 346 insanın hayatına mal olan kazalar neticesinde Boeing’in çok satan uçağı 737 MAX’ın uçuşuna Mart 2019 itibariyle son verilmişti. İki kazanın da sorumlusu olduğu düşünülen uçuş kontrol sistemini değiştiren ve diğer iyileştirmelerle birlikte sertifikasyon uçuşlarına yeniden başlayan Boeing, Federal Havacılık Dairesi'nce (FAA) gerçekleştirilen uçuşları tamamlamış ve Avrupa Hava Emniyeti Ajansı’nın (EASA) düzenleyeceği uçuşları beklemeye başlamıştı.



    Ayrıca Bkz.ABD’li Abbott, 15 dakikada sonuç veren ve 5 dolara satılacak bir Kovid-19 kiti geliştirdi



    EASA kanadından yapılması beklenen açıklama nihayet geldi ve kurum, 7 Eylül itibariyle test uçuşlarına başlanacağını duyurdu. Uçuşlar Vancouver, Kanada’da gerçekleştirilecek.  Kurumdan yapılan açıklamada ise “Boeing’in bitirmesi gereken ödevleri olmasına rağmen EASA, tasarımda yapılan değişikliklerin test uçuşlarına başlamak için yeterli olgunluğa ulaştığını değerlendirmektedir” ifadeleri kullanıldı.



    Aslında daha önce başlayabileceği değerlendirilen test uçuşları, Kovid-19 pandemesi kapsamında getirilen seyahat kısıtlamaları nedeniyle ötelenmişti.



    Sıra, Avrupa Hava Emniyeti Ajansı’nda! Kurum, 7 Eylül’de 737 MAX test uçuşlarına başlıyor



    EASA bünyesinde görev yapan ülkelere ait yetkililerin uçuş testlerini tamamlamasını müteakip Müşterek Harekât Değerlendirme Masası uzmanları, pilot eğitimleri kapsamında yapılması teklif edilmiş değişiklikleri gözden geçirmek üzere simülatör eğitimleri icra edecek.



    737 MAX’ların güvenlik artırıcı güncellemeleri ile eğitim protokollerinde yapılan değişiklikler EASA’dan da onay alırsa FAA, uçakların 2019 olayları sonrası yere indirilmesi kararını kaldıracak. Tüm bu gelişmeler sonucunda ise 737 MAX’ların 2021 yılında yeniden göklere dönemsi bekleniyor.








  • Faa onayladiysa Easa da onaylar.
    Demek ki problemleri çözmusler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    Faa onayladiysa Easa da onaylar.
    Demek ki problemleri çözmusler.

    Piyasaya çıkarken de FAA onaylamadı mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla easa nin onayı olmadan Avrupa sahasında uçak ucuramiyorsun. Hatta filonda Avrupa Birliği markasi olan Airbus uçağın bile olsa Easa sana izin vermeden Avrupa hava sahasına giremiyorsun. Yani Easa bakım eksiklikleri veya personelin eğitim yetersizliği sebebiyle izin vermeyebiliyor. O tarz şeyleri güzel denetliyor ama piyasaya giren ve ölümcül kazalara sebep olacak tasarım değişikliklerine gidilmiş yeni bir uçağın onayı direk vermiş zamanında nedense. FAA uçar dediyse Easa ben izin vermiyorum deme gibi bir ihtimali yok bana göre. Anca hikayeden bir iki eksik bulduk bunları düzeltin diye göstermelik bir şeyler yapar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.