Şimdi Ara

Ford ve Bosch, otonom vale park sistemini sergiledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Daha önce Daimler ve Bosch iş birliğiyle gündeme gelen “Otonom Vale Park Sistemi” bu kez Ford vasıtasıyla ABD’de karşımıza çıktı.



    Ford ve Bosch arasında yapılan iş birliği kapsamında Alman şirketin geliştirdiği akıllı park altyapısı Detroit’te Bedrock’a ait bir alana entegre edildi. Söz konusu sistem, V2I yani araçtan altyapıya iletişim teknolojisiyle donatılmış Ford Escape modelleriyle iletişim kurabiliyor. Bu sayede sistem dahilindeki sensörler garajdaki araçları, yayaları ve diğer engelleri algılayarak Escape’in boş bir park yeri bulmasına, o alana ulaşmasına ve kendi kendini park etmesine imkan veriyor. Tüm bu işlemler herhangi bir insan müdahalesi olmadan gerçekleşiyor.



    Ford ve Bosch, otonom vale park sistemini sergiledi



    Sistem şu anda sadece gösteri amaçlı kurulmuş fakat insanların otonom vale park sistemini bu alanda birebir deneyimlemeleri mümkün. Sürücü, aracını daha önce belirlenmiş bir noktaya bırakıyor ve akıllı telefonundan tek dokunuşla kendi kendini park etmesini söylüyor. Tüm işlerini halledip bulunduğu alandan ayrılacağı zaman da daha önce aracını bıraktığı noktada bekliyor ve yeniden akıllı telefonundaki uygulamayla aracını ayağına çağırıyor. Araç, Bosch’un sensörleri sayesinde yolunu bularak sürücüyü bulunduğu noktadan alıyor.



    Ayrıca Bkz.Volkswagen Grubu, Çin'de otonom sürüş testlerine başlıyor



    Görüldüğü üzere söz konusu sistemin işleyebilmesi için araçta V2I teknolojisinin, garajda da Bosch’un akıllı park altyapısının bulunması gerekiyor. Yapılan açıklamada, bahsi geçen altyapının mevcut otoparklara rahatlıkla entegre edilebileceği belirtiliyor. Ford ayrıca bu sistemin otoparkları daha verimli kullanılabilir hale getirdiğini, bu sayede aynı alana yüzde 20 daha fazla araç park edilebildiğinin altını çiziyor.








  • Ford ve Bosch iş birliği yapmış. Hiç bir milliyetçi Amerikalı çıkıp Ford Bosch ile işbirliği yaptı neresi yerli diye yaygara koparmamışmı? Hayret..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sounderland -- 28 Ağustos 2020; 2:0:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sounderland

    Ford ve Bosch iş birliği yapmış. Hiç bir milliyetçi Amerikalı çıkıp Ford Bosch ile işbirliği yaptı neresi yerli diye yaygara koparmamışmı? Hayret..

    Almanların bulduğu teknolojiyi ABD başkanı Trump sahneye çıkıpta " yerli , milli teknolojimiz " diye tanıtmadığı için olabilir mi ?


    Kendi ülkesinin ticari başarısını katlayacağı halde Merkel bile çıkıp bunu demez , bizimkilerse her şeyi siyasileştiriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD'nin Çin firmalara karşı olan tavrını da gördük ama.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Almanların bulduğu teknolojiyi ABD başkanı Trump sahneye çıkıpta " yerli , milli teknolojimiz " diye tanıtmadığı için olabilir mi ?


    Kendi ülkesinin ticari başarısını katlayacağı halde Merkel bile çıkıp bunu demez , bizimkilerse her şeyi siyasileştiriyor.



    Alıntıları Göster

    Ufak bir detay var . Siyasilestirmek değil . Yapabiliriz , yapilabilir anlayışında olmak için . Bundan 10 sene önce ne yapma hayali vardı ki şimdi begenilmiyor ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sounderland S kullanıcısına yanıt
    Saçmalıyorsun, Türkiye de bunların olmasının sebebi yıllardır göklerde olan milli yolcu uçağı. Milleti kandırıyorlar millet de sorguluyor olayın özeti bu.

  • ozellıkle avm lerde park savaşları yapmaktan sıkıldım. ben bırakayım kendı bulsun kafasına gore buyuk rahatlık

  • Esasen çok abartılacak bir teknolji değil temizlik robotlarıda temizliğin ardından kendi şarj istasyonlarına dönüş yapabiliyorlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.