Şimdi Ara

Milli Eğitim Bakanlığı, kronik rahatsızlığı olan öğrencilere yönelik açıklama yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Milli Eğitim Bakanlığı, kronik rahatsızlığı olan öğrencilere yönelik açıklama yaptı



    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kronik hastalığı bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin koronavirüs salgını süresince ne şekilde eğitim öğretime devam edeceklerine yönelik bir açıklama yaptı.



    Durumunu belgeleyen öğrenci, uzaktan eğitime devam edecek



    MEB, öğrencilerin rahatsızlıklarına ilişkin e-Nabız Sistemi’nden veya Sağlık Bakanlığı’nca belirlenecek diğer usullerle belge alabileceklerini ve söz konusu belgeyle okul müdürlüklerine başvurulması halinde uzaktan eğitim ile öğrenim sürecine devam edilebileceğini bildirdi. Bakanlık hatırlanacağı üzere daha önce benzer durumda olan lise öğrencilerinin eğitim faaliyetlerini uzaktan eğitim marifetiyle sürdürebileceğine ilişkin açıklama da yapmıştı.



    Ayrıca Bkz.TOGG CEO'su, batarya kiralama sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu



    MEB, süreç ile ilgili yaptığı açıklamada 21 Eylül 2020 Pazartesi günü başlayacak yeni ders yılı için okullarda, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu doğrultusunda hijyene yönelik hazırlıklar tamamlanacağını duyurdu.



    Bunun dışında devlet okullarına kayıt esaslarına da değinen Bakanlık,  bu kapsamda okul yönetimlerince kayıt sırasında, mevzuatta yeri olmayan fatura, sözleşme gibi belgeler velilerden talep edilmeyeceğini söyledi.



    Milli Eğitim Bakanlığı, kronik rahatsızlığı olan öğrencilere yönelik açıklama yaptı



    MEB, derse başlama saatleri, Kovid-19 salgınının etkisi, coğrafi şartlar, iklim ve çevre koşullarındaki farklılıklar kapsamında taşımalı sistemle veya özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmeyeceğini ve gün ışığından daha fazla yararlanılması için valiliklerce düzenlenme yapılacağını belirtti.



    Bakanlık açıklamasının sonunda devlet okullarında okula kayıt, özel grup sınıfları, öğretmen seçimi, teknolojik veya fiziki olanaklar, yabancı dil eğitimi gibi sınıf ayrımcılığına sebep olacak ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedeleyecek uygulamalara da izin verilmeyeceğini ifade etti.



    Kaynak:https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-mebden-kronik-rahatsizligi-olan-ogrencilerle-ilgili-onemli-aciklama-41595070







  • Çocuğum olsa asla okula göndermem çünkü hastalığın nerden geleceği belli değil.Toplumda çok vaka var.

  • bende suan dısardan acık ögretim meslek lisesi okuyorum yüzyüze egitim benimde kronik hastalıgım var raporumda var bende yararlanabiliyormuyum acaba

  • Üniversite içinde aynısı gelmeli

  • 1. dönem okulların açılacağını sanmıyorum. Uzaktan eğitim devam eder. Geçen sene sadece 1. dönem notuyla sınıf geçilmişti; bu sefer de sadece 2. dönem notuyla sınıf geçilir. Tabii Şubat 2021'de durum nasıl olur bilemiyorum. Umarım hepimiz sağlıklı bir şekilde atlatırız.

  • çocugum olsa ne olursa göndermezdim okula ben

  • Velisinde kronik hastalık olan çocuklar için bir açıklama var mı ? Bence bu konu daha önemli

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.