Şimdi Ara

Microsoft; Epic Games varlıklarının yasaklanmasını istemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft; Epic Games varlıklarının yasaklanmasını istemiyor



    Geçtiğimiz hafta Fortnite üzerinde kendi ödeme yöntemlerini kulanmak istemesi nedeniyle Epic Games varlıkları Google Play ve App Store mağazalarında yasaklanmıştı. Hatta Apple; Unreal Engine ile ilişkili varlıkları da engellemişti.



    Microsoft karşı çıkıyor



    Epic Games yaşanan olaylar sonrasında Apple ve Google aleyhine dava açmıştı. Hatta Apple ile biraz daha fazla kavgalı olduğu için bir protesto turnuvası bile düzenlemişti. Gelişmeler sadece Epic Games firmasını etkilemeyecek gibi görünüyor.



    Ayrıca Bkz.Elephone en uygun fiyatlı kamera telefonunu duyurdu



    Epic Games’in Apple platformları üzerinde Unreal Engine motorunu optimize etmesinin engellenmesi geliştiricileri zor durumda bıraktı. Oyun motorunu yoğun bir şekilde kullanan Microsoft, dava dosyasına eklenmek üzere bir bildiri yayınladı.



    Microsoft yaptığı açıklamada iOS ve macOS üzerinde Unreal Engine motorunun geliştirilmesinin engellenmesinin geliştiricilere dezavantaj olacağını belirtti. Bugüne Unreal Engine ile çalışan geliştiricileirn bugünden sonra başka bir motora geçmesinin müşteri kaybettireceğini ifade eden Microsoft, yanlıştan dönülmesini istedi.



    Apple’ın bu gelişmelere bir cevap vereceği pek tahmin edilmiyor zira firma kavganın başında kesinlikle taviz verilmeyeceğini ve Epic Games varlıklarının tamamen engelleneceğini bildirmişti.



    Kaynak:https://wccftech.com/microsoft-issues-statement-in-support-of-epic-games-to-remain-on-apple-ecosystem/







  • Apple'ın macOS ve iOS haricindeki piyasaya laf söyleme hakkı yok zaten! Metal API denen çakma Vulkan yüzünden oyun geliştiriciler ek katmanlar ile uğraştırıyor zaten. Birde kalkıp geliştiricilere o oyun motorunu kullan şunu kullanma yakarım ha diyor ?

  • üretici ve tüketici dostu , Trilyon dolarlık ( x 000 000 000 000 $ ) şirket MİCROSOFT... sen olmasan meydan söğüşleyicilere kalacak...

  • Apple hiç sevemem ama haklı kendisi tekel neden başkasına yedirsin zaten apple in da oyun için yırtındığını pek görmedim çalışan ve uygulamalarda oyunlarda gayet iyi çalışıyor nende bu geleneğini bozsun herkes kendini amazon sanıyor :D

  • asig kullanıcısına yanıt

    Applei seversin ama bu konuda haklı diye bir şey yok güçlü diye bir şey var. Tüm oyun üreticileri Apple boykot etse ve mahkeme karar çıksa fiyatı indirmek zorunda kalır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 24 Ağustos 2020; 22:35:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.