Şimdi Ara

TikTok, Trump yönetimine dava açacağını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TikTok, Trump yönetimine dava açacağını duyurdu



    Popüler video paylaşım uygulaması TikTok'un Çinli ana şirketi ByteDance, platformun ABD'li bir şirkete satılmasını isteyen Trump yönetimine dava açmayı planladığını resmi olarak duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Alkolle çalışan robot geliştirildi: RoBeetle



    TikTok'a göre kararname hukuksuz



    Trump, 14 Ağustos tarihinde ByteDance'a, TikTok platformunun ABD haklarını Amerikalı bir şirkete satması için 90 gün süre vermişti. Yayınlanan bu kararnamenin ardından  Microsoft ve Oracle gibi dev şirketler TikTok'u satın almak için görüşmeye başladıklarını açıklamışlardı. Ancak Tiktok, ABD yönetiminin bu yaptırımına karşın dava açacağını duyurdu. Şu ana kadar davanın hangi mahkemede açılacağı ise açıklanmış değil.



    TikTok, Trump yönetimine dava açacağını duyurdu



    Çinli şirket böyle bir kararın hukuka aykırı olduğunu kanıtlamak istiyor ve ayrıca Beyaz Saray'ın başvuruyu ABD ulusal güvenliğine bir tehdit olarak nitelendirdiği konusunda hemfikir değil. Reuters'e göre dava, ByteDance'ı TikTok'u satma zorunluluğundan kurtaramayacak. Çünkü yukarıda belirtilen 14 Ağustos kararnamesi, dava ve kontrole tabi değil. Öte yandan TikTok'un bu hamlesine Trump yönetiminin nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu olmuş durumda.



    Kaynak:https://www.reuters.com/article/us-usa-tiktok-trump-exclusive/exclusive-tiktok-to-challenge-u-s-order-banning-transactions-with-the-video-app-idUSKBN25H2QG







  • Tiktok haklı Amerika daha çok veri topluyor. Tiktok'ı da alıp tekelleşmeye çalılıyorlar

  • Öyle yada böyle verilerimizi çalıyorlar, ama aralarında paylaşamıyorlar. Filler tepinirken çimenler olarak tüm dünya halkları biz de video izleyip eğlenelim bari.

  • Kim ne düşünür bilmem ama tiktoku kullanan kitleden hic bir şey beklenmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sosyal ağlar ve yazılımlarla ilgili herşeyi kendi despot merkezi yönetiminde toplamak isteyen abd 'nin tiktok a karşı çıkmaması beklenemezdi.
    Böyle yaptıkça, dünya abd merkezli olmayan sosyal ağ, yazılımlı cihazlara daha fazla yaklaşıyor. devam etsinler bakalım...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.