tel.inasil yedekliyoruz bilen varmi etrafta smartphone backup diye bir program var fakat kullanmayi beceremedim. daha basit baska program bilen varmi? benim tel.inde pil ömrü 8 saat gidiyor 2003 yukledikten sonra bu hale geldi maalesef. servise gittim 15 gün kullanin batery kendine gelecektir 15 gun sonra getirin dediler ama daha falza tahammül edemiyorum.
arkadaşlar, bu telefonun çin malı yan sanayi mikrofonlu kulaklığı izmir çankyada 3 milyona (pazarlıkla 2ye veriyolar) alabilirsiniz. ama ses kalitesi düşük. teneke gibi ses veriyor. ayrıca izmirde bilgisayar çarşısının altındaki motorola servisinin dediğine göre orjinal kulaklık bu hafta içinde gelecek ve fiyatı 18ytl olacakmış. ama az sayıda geleceği için çok çabuk bitebilir. çünkü e398 ve v600 le aynı kulaklığı kullanıyor. dolayısıyla talipleri sadece mpx200cüler değil. izmirli arkadaşlar için motorola servisinin telefonunu veriyorum; 4255551 setfon ayrıca yan sanayi yedek pil ile ilgili çalışmalarım sürüyor. haber alırsam size iletirim
tel.inasil yedekliyoruz bilen varmi etrafta smartphone backup diye bir program var fakat kullanmayi beceremedim. daha basit baska program bilen varmi? benim tel.inde pil ömrü 8 saat gidiyor 2003 yukledikten sonra bu hale geldi maalesef. servise gittim 15 gün kullanin batery kendine gelecektir 15 gun sonra getirin dediler ama daha falza tahammül edemiyorum.
Nasi yani 2003 yüklüyken servise gittin ve garanti dahilinde baktılar mı telefona?
Merhaba. Bu siteden programı indirebiliyoruz. Ama nasıl sığıyor SD karta bir film. Ayrıca birşey daha sorucam. Yahoo da mailime bakamıyorum. Explorer düşük versiyon diyor. Bunun yüksek versiyonu nerden bulunur bilen var mı?
Turkcell 2003 gprs bağlanti sorunu yasiyorum hello moto_2 yükledim ayarlari yaptiğim halde gprs işareti ciktiği halde internet bağlantiniz yok diyor yardim olucaklardan sonsuz teşekkür
Şu anda kaç tane 2003 sürümü var? (Generic,HelloMoto....)? GsmFix, Gprs fix ne zaman ve hangi sürümlerle gerekiyor ve neden gerekiyor? Farklı 2003 sürümlerini yükleyenlerde pil ömrü nasıl oldu... Sonuç olarak hangi sürümü yüklesek daha iyi olur? Turkcell GPRS kullandığımız da göz önüne alınırsa? Bu arada daha önce bir arkadaş şunu yazmış ne dersiniz? "MPX200 ve 2003 ROM için MMS Desteği Windows Mobile2003 için MMS client http://www.jataayusoft.com/DcMMSC.htm VOQ telefonlar bunu kullanıyor" Başka bir arkadaş da şu linki vermiş türkçe desteğiyle ilgili olarak: Windows Mobile 2003 Türkçe Emülasyonu Türkçe desteği ekler Link http://download.microsoft.com/downl...e%20-%20TRK.msi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theos -- 6 Aralık 2004, 15:46:54 >
vlla arkadaşlar bende biyerde okudum bu tel de bi sorun olmuş ve tel satıştan kaldırılmış fln diye aman ha arkadaşlarımızın canı yansın istemeyiz yani yenisini mpx220 yi beklemek daha uygun olur bence
Arkadaşlar malum durum nedeniyle konular birbirine girmiş durumda ... sorular cevaplar derken bişi anlaşılmaz oldu ... en azından soruları elimden geldince temizliyim dedim... Gelelim cevaplara... theos > benim gördüğüm 2 tane 2003 sürümü var biri moto biri moto2 olan moto2 de dil desteği var (tabii türkçe için diil) fix gerektirmiyor diğeri multilingual diil fix gerektiromuş ...ben moto2 yi kurmuştum...
Valla pil herşekilde az gidiyor .. inşallah cemoka nın dediği doorudur.
2003 kurduktan soora giden resim programı ve mms için iki program cdsinde var zaten onları kurmak gerekior , kurdum ama denemedim mms i .
O "Windows Mobile 2003 Türkçe Emülasyonu Türkçe desteği ekler " dediğin SDK için ... yinede bi bakıcam dosyaya...
ato > Turkcell GPRS sorunu için ilk sayfada negative in dediklerini yaptınmı? yaptıysan bi de şunları dene...
Settingsten data connections a gel Sağ işlem tuşu ile menu den edit connections u seç oradan GPRS connections u seç orada yaptıysan bi tane TurkcellGRPS için seçenek olması lazım , varsa sil ve menu den add de. Description a TurkcellGPRS de , Connects To ta The internet de , Access pointe internet de i username ve passworde gprs yaz ve done (sol işlem tuşu) a bas 3 defa gelen ekranda intenet connection u da passthroug yap ki senden habersiz GPRS açılmasın ... ok? bi sorun olursa yazarsın yine...
cemoka > yedeklemek için aslında sunnysoftun backup programı en iyisi bence ama çalışmıo ipaq de kullanmıştım ama smartphone sürümü hata verio ... bende sprite backup kullanıorum , trial ama zaten backuplıycaam yada restore ediceem zaman yeniden kuruyorum zaten bu sıralar 10-15 gün bi işletim sistemi durmadıı için sorun olmuo ama du bakalım. programı netten bulabilirsin heryerde zaten trialini heryer verir...
ghost1 > Word dosyalarını değiştiren program görmedim (beleş olarak yani ) ama tüm office dosyalarını görüntüleyebilirsin pps ler dahil (access db yoktu sanırım ama neyse)
Knightfall > Sim manager neyi yapıo ..? daha kurmadım ondan soruom ...herşeyi dediğin ne yani? yedekleme olayımı?
mubumu > mp3 ve benzer şeyler için nette ara bulursun herşeyi ... forumu da arasan görürdün gerekli linkleri biraz araştır. IRDA için beam leri açtınmı? ve irda ile ilgili sorun tam olarak ne ... activesync mi yoksa normal dosya transferimi olmuo?
cobra060 > Arkadaşım koca film (artık kaça kaçsa) konurmu SD karta ... onu aletin ekran çözünürlüğüne indirip ööle atıcan hem daha hızlı olur hem az yer kaplar yoksa ooo 1.5 gb lık film atılırmı hiç bunun için forumda araştır speedstep in makaleleri var onlardan bak ok?
magu > tabii 220 daha iyi olmalı ama 350 milyona bunu alacak olan da olacaktır artık ne kadara olacaksa onu alacak olan da ... ve şu gerçekki bu telefon türünün ilk kullanılabilir olanı yani normal bazı sakatlıkların olması ... bence pil dışında hiçbişi sorun diil ... fazlasıyla değer yani
trenman > güzelim sende fazla açılma olsun bitsin
İmzanız kural dışı. Nesi kural dışı yaw onu yazsanıza ... üçtür aynı şey bıktırdınız yani... belliki herkes bıkmış, kimsede imza kalmamış ... ne kaprisli adamlarsınız yaw...bıktım artık ... Yok imza mimza ..
MPX200'üm var, wm2003 yüklenmiş durumda,bilgisi olan arkadaşlara benim bazı sorularım olucak,cevaplarsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler.
1-Forced charge olayını okudum önceki mesajlarda, bu nedir ne iş eyarar ve sürekli yapılabilir mi? yoksa zarar mı verir tele? 2- yeni hafıza kartı olarak ne tavsiye edersiniz? Nerde ve kaça bulunur? 3-banka wap sitelerine girmek için gereken ayarları nasıl yapabiliriz? örneğin işbankasının ayarlarını yapıp siteye girenvar mı ?
İmzanız kural dışı. Nesi kural dışı yaw onu yazsanıza ... üçtür aynı şey bıktırdınız yani... belliki herkes bıkmış, kimsede imza kalmamış ... ne kaprisli adamlarsınız yaw...bıktım artık ... Yok imza mimza ..
d_net@ selam, sim manager yüklenmiyor, yüklü geliyor, telefonda kayitli tüm isimleri sim e yada tam tersini yapar, yada tüm sms leri karttan telefona, yada telefondan karta atar...
Arkadaşlar telefonun ilk şarjını daha önce anlattığım gibi 24 saat tuttum ve şu an şardan sonraki 45inci saatteyim:) Tabi pilin kapasitesi daha henüz açılmadı:) pil seviyesi şu an %17 uyarı veriyo ama hala çalışıyor telefon görüşmesi bilem yaptım, sanırım bair kaç arkadaşımız pil seviyesinin %50 nin altında olduğu gören yok demişti:) Sanırım doğru yoldayım 2-3 tur daha düzgün bir şekilde şarj uygularsam büyük bi ihtimalle 3,5- 4 gün gider heralde(inşallah yani:) )
acrobat reader yüklemeye çalışıyorum ama yeterli alan yok diye kapanıyor kafayı yiyecem sd kartı da seçemiyorum. tabi yer olmaz telefonda.. hıyarlık bende tabi bilgisayar azmış gibi gittim bi de windows lu telefon buldum...bıktım bu windowstan...yaw biri bu işe bi çare söölesin...veya başka bir program varsa pdf okumak için.yardım lütfennnnnn
ben .net ile smartphone sdk kullanamak için bu cihazı aldım. sanırım bu yüzden 2003 kurmak zorundayım(bildigim kadarıyla 2002 de .net çalışmıyor) hangi 2003 sürümünü kurmalı? tam olarak dosya adı verebilirmisiniz? elim de bir kaç dosya var. mümkünse tecrübelerinize dayanarak tavsiyede bulununuz. Forced charge nedir? nereden nasıl yapılır? açıklarsanız sevinirim? upgrade yapmadan önce nelere dikkat etmeli? ayrıca downgrade yapmak istersem img nerede bulabilirim?
Ya arkadaşlar üst başlıta gerekli linkler programlar indirilebilir öğeler falan bi ilgilenin be bi zahmet burda bir çok arkadaş vardır yeni ve acemi :( aldık bi mpx 200 sağolsun speed step ve fatihx sayesinde wm2003 ü kurduk ta hala eksikler var gülceksiniz ama orjinal 2002 deki melodiler bile gitmiş nerden bulup yüklücez şimdi:(
word formatındaki bir e-book'u bu telefonla rahat bir şekilde okuyabilirmiyim? en az 10 defa sordum ama cevap alamadım
full sarj 2003 kurdum, 2003 yüklü iken 24 saat sarj yaptim yinede banamisin demiyor, pil 8 saatte bitiyor. aksam force charge deniycem bakalim hayirlisi. birde forumlardan birinde sey okudum mantikli geldi tel full sarjken hardreset bunuda deniycez bakalim bunlarda olmazsa servis yolu gozukuyor bana
bende bu telefonu almayı düşündüm fiyatı düşünce forumları okudum ve pil olayı şevkimi kırdı:)
yabancı siteleri de okudum şöyle bi yazı okudum
solved the battery problem by performing a 'hard reset' im not condoning that this is the course of action you guys take but it solved the problem for me :)
to perform a 'hard reset' press and hold the blue select button and the power button (YOU LOOSE EVERYTHING DOING THIS BACKUP WHAT U WANT TO KEEP) until the hellomoto screen comes up and it says master reset ? yes / no. select yes, let it do its thing
PİL sorunu olanlar bunu deneyip sorunun çözülüp çözülmediğini bizle tekrar paylaşırlarsa sevinirim çözülürsede hem onlar adına hem potansiyel mpx200 alıcısı oalrak kendi adıma sevinicem!:)
Soru sormadan önce lütfen sitedeki yaılmış yazıları okuyun lütfen....
bakın ben okudum bütü yazıları ama tam olarak bi cevap bulamadım kendime hatta hepsi burada.com'daki yorumları bile okudum orada turkcell gprs ayarları yazıyordu.... turkcell.com.tr adresine girdim oda yetmedi motorola.com.tr adresine girdim türkçe olarak ayarları motorolam.com.tr'den süper bi şekilde telefonuma yükledim ve önceki sayfalarda bunu yazdım başka bi ayar yapamya gerek yok diye ben ayar mayar yapmadım
ilk önce biraz okuyun sonra soru sorunu lütfen....
NEGATiVE senden ricam gereksiz mesajları silmen gereksiz yazıları okumak zaman kaybettiriyor....
diğer arkadaşlarda mobil cihazlarda ki kilitlenmiş yazıları ilk önce bi okusunlar.... başka mesaj başlık açmasınlar ama öncelikle bir kere okusunlar.... Lütfen...
Eskimo: "Tanrı ve günah hakkında birşey bilmesem cehenneme gider miydim?" Misyoner: "Hayır, bilmiyor idiysen gitmezdin." Eskimo: "O zaman ne diye bana onları anlattın?.."
2003 ü yükledikten sonra kızlötei gitti, nasıl yükleyebilirim...?????
Dostum bunu nasıl becerdin benimde 2003 kurulu fakat infrared taş gibi bence doğru menuyu bulamadın... Activesync için IR zaten activesync in içinde send contacts contacts in içinde... internet data connections in içinde başka ne lazım?
Hocam zaten içinde dahili word yazılımı var, dosya biçimi word ise dogal olarak okuması lazım .. Telefonu kullanmadım, ama mantık yürüterek cevabı söyledim ..
word formatındaki bir e-book'u bu telefonla rahat bir şekilde okuyabilirmiyim? 11 defa sordum ama cevap alamadım
soru garip keza word formatında e-book garip bir tanım word dokümanı okuyabilirsin pdf okuyabilirsin ama word formatında e-book un ne olduğunu bilmiyorum
Merhaba. Arkadaşlar telefon hakkında bilgisi olan varsa cevaplayabilir mi? Yahoodan maile bakmak istediğinizde Explorer versiyonu düşük diyor.Explorerin yüksek versiyonunu nereden bulabilirim.Lütfen!!!
Benimde bir sorum olacak şu Force charge konusunu biraz daha incelemek gerek kanaatindeyim... Super_moto__2 cartman versiyonunu kullanıyorum(W2003) Pil şu şimdilik 2 gün idare ediyor, gece kapatınca 3...
Fakat Telefonu alır almaz (tam şarjda olmasına rağmen) w2003 kurduğum için içime bir kurt düştü acep 4 güne çıkarabilirmiyim diye...
Açıkcası Force Charge merakımı cezbetti, dibine kadar şarj edip force charge deyip tekrar şarjı taktığımda bir etkisi olmuyor.
Nasıl kullanıldığı ve hangi amaçla konduğu konusunda pek bir bilgi bulamadım... Sizin bir bilginiz var mı?
arkadaslar bizim ark almıştı bunu gecen pazar ve bu cuma eline hepsiburadadan ulaştı bugun elemanı gördüğümde teli inceledim elemaN aldıgı gun 24 saat sarj a takmış bugun pzt ve cmt den beri pil seviyesi power management dan baktıgımda çok az gitmişti ayni 6 da biri ya da 6.5 de biri kadar anca gitmişti ve kıyak ürün aldım dedim ben de buradaki şikayetleri duyunca
At Home:Cell 1.7Ghz, 1.5 gb ddr 333mhz, 128 mb msi ati9550,seagate 40gb 7200 rpm, nec 3550, asus 52x, lg 48x24x48, LG F700B On The Road:Asus A3E-Sonoma 1.73 Ghz, 512 mb ddr, 40 gb 4200rpm, Intel 915GM Express Chipset, 15.0" XGA TFT, 8XDVD-Dual, 1x web-camera, 1x card reader, 1x TV-Out, 2.75 kg Mobile:Toshiba e350- Intel XScale PXA255 300 MHz, 16 MB Flash ROM, 64 MB built-in RAM, TFT color LCD, 65,536 colors, Resolution: 240 x 320, 1 SD (Secure Digital) slot, supporting SDIO K750i Nikon Coolpix L4
ben .net ile smartphone sdk kullanamak için bu cihazı aldım. sanırım bu yüzden 2003 kurmak zorundayım(bildigim kadarıyla 2002 de .net çalışmıyor) hangi 2003 sürümünü kurmalı? tam olarak dosya adı verebilirmisiniz? elim de bir kaç dosya var. mümkünse tecrübelerinize dayanarak tavsiyede bulununuz. Forced charge nedir? nereden nasıl yapılır? açıklarsanız sevinirim? upgrade yapmadan önce nelere dikkat etmeli? ayrıca downgrade yapmak istersem img nerede bulabilirim?
tele wm2003 kurmak istiyorum ama elimde bu forumdan bulduğum bi yazı var ve onda kablo ile kurulum yapılacak diyor ben bu kurulumu kablosuz yapabilirmiyim kızıl ötesi ile yada yapan arkadaşlar nasıl yaptıklarını anlatırlarsa çok harika olur....
tele wm2003 kurmak istiyorum ama elimde bu forumdan bulduğum bi yazı var ve onda kablo ile kurulum yapılacak diyor ben bu kurulumu kablosuz yapabilirmiyim kızıl ötesi ile yada yapan arkadaşlar nasıl yaptıklarını anlatırlarsa çok harika olur....
Kablosuz yapamazsın , flash kablosuz atılmaz ..
Çünkü düşünürsen, flash atılırken IRDA yazılımı bile kaldırılıp tekrar yükleniyor, bu durumda IRDA ile flash atamazsın degil mi? Saygılar
tuğrul direk olarak senkronizasyon ile yapabilmen gerekir bilgde outlook varsa orda kişiler diye biyer var oraya geliyor isimler ordan düzenleyip tekrar senkronizasyon yaparsan olur galiba tekrar yollamayı hiç denemedim ama... negative teşekkür ederim.
ben bugun alacaktım normalde ama metroda bitmiş aradım fakat iyi şartlarda bulamadım. world cardla peşin fiyatına satan bi yer biliyor musunuz? 400 e kadar yolu var. neyse bu sagem olayına kafam takıldı deneyen başka arkadaşlar var mı süper bi şey bence.
GPRS kullandıktan sonra G harfi nasıl yok ediliyo bilen var mı? (Çünkü az da olsa işlemciden yiyor ve pili etkiler diye düşünüyorum.)
Diğer sorum da şu: Bu cihaz RS MMC hafıza kartlarıyla çalışıyor mu? SD veya MMC kartın farkı nedir? Bi de bu kartları takınca dışarda mı kalıyor bi ucu :) Bilenler ve bu hafıza kartlarından anlayanlar varsa biri cevaplasın lütfen. (RS MMC = MMC - "multimedia card"ların küçük olanları)
(Bu arada Ext. LCD Style1 yapınca ne güzel tarih falan gösteriyo di mi, yanında da analog saat :))
selam,belki bazı arkadaşların dikkatini çeker düşüncesi ile size bir programdan bahsetmek istiyorum. dosyayı airfagev.com dan çekebileceğiniz gibi e mule den de direk full versiyonunu indirebiliyorsunuz. programın adı xbar. en son versiyonu 2.4 yazılımın. kabaca yaptığı şey task manager gibi açık programların hepsini kendiniz kapatabiliyorsunuz. tek yapmanız gereken uzunca mavi tuşa basmak, gelen ekrandan kapatmak istediğiniz programı seçip geri tuşuna basmak. yani şu navigasyon tuşlarının sağındaki tuş. home tuşunun yanındaki adı artık neyse. bu sayede telin arkasında çalışan progları kapatarak pil ömrünü uzatabilirsiniz. benim zaten pek şikayetim yok ama bunlarla beraber 2-3 gün gidiyor. haberiniz olsun
tugrul sende mpx200'ün kurulum cdsi varsa onda var yada biyerlerden office cdsi alıp kurarsan outlook olur başka program bilmiyorum. bu arada task manager nasıl kullanılıyor bende bişi görünmüyor...
Arkadaslar ben bu forumu uzun suredir kullanmiyorum ve goruyorumki cok faydali bilgiler var. Fakat, yanlis anlamayin; amacim kotulemek degil. Ancak bu is boyle olmayacak gibi.
Elimizde guzel bir cihaz var ve herkesin ogrenmek istedigi / takildigi noktalar mevcut.
Bu kadar insani ve degisik konuyu bir tek noktada toplayip kisitlamak bence yanlis. Gorebildigim kadariyla soru soranlar, net cevaplara ulasmakta cok zorlaniyorlar.
Chat, forumlar, aninda mesajlasma yazilimlari ve odalari vs. konusunda benden cok daha fazla bilgi sahibi olan kisiler mutlaka vardir aranizda. Lufen bir seyler yapin. Ne bileyim, birisi host /server vs. filan bulsunda aninda mesajlasabilelim ve sorularimiza cevap alabilelim. ICQ, MSN ve benzeri birseyler olabilir. Aninda mesajlasmak isteyen insanlar en azindan birbirlerine birseyler sorabilsinler. Bir MPx200 community gibi birseyler olabilir. Ama ne olursa olsun aninda mesajlasma olmali.
Rica ediyorum birseyler dusunun. Lutfen birlikte dusunup, belli bir sonuca baglayalim.
Arkadaşlar 2003 teki pil ömrünün uzamasının ağırlıklı bir nedeni Sd/MMC kartları sadece gerektiği zaman çalıştırması... 2002 de devamlı olarak çalıştırdığı için pil ömrü baya bir kısalıyor. 2002 kullanıcılar benden size tavsiye Sd/mmc kartlarınızı gerekmediği zaman çıkartın. Ayrıca ben sandisk ultra2 512mb sd kullanıyorum ultra 2lerin bir özelliği normal sd kartlara göre çok çok az enerji tüketip çok daha hızlı olmasıdır. 2003 kullanıcıları ULTRA 2 kart kullanırlarsa pil ömürlerinin çok daha uzadıklarını göreceklerdir. Arkadaşlar bu arada wm2002 ve wm2003 versiyonunu arayıpta bulamayanlar msj atsın sizlere yollayabilirim.
Elinde wm2002 veya wm2003 için Word Exel programı olan var mı? Çoooookkk acil!!!!!!