Şimdi Ara

İşte tarihi sondajın teknik detayları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşte tarihi sondajın teknik detayları



    Fatih sondaj gemisi ile tarihimizdeki en büyük doğalgaz rezervini keşfettiğimiz Tuna-1 kuyusunun dünyada yankıları sürerken, Enerji Bakanı da sondajın teknik detayları ile bilgiler verdi. Daha fazla rezerve ulaşmak mümkün.



    Tarihimizde bir ilk



    20 Temmuz tarihinden bu yana Fatih sondaj gemisinin de olduğu filo ile Tuna-1 kuyusunda yapılan sondaj çalışmaları bu hafta netice verdi ve 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildi. Bu rezerv 22 yıl boyunca hanelerde tüketilen doğalgazı karşılayacak boyutlarda. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılında rezervin kullanıma sunulacağını müjdeledi.



    Ayrıca Bkz.Elephone en uygun fiyatlı kamera telefonunu duyurdu



    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yapılan sondaj ile ilgili bazı teknik bilgiler verdi. Bilgilere göre sondajın derinliği deniz seviyesinden 3500 metre aşağıya kadar ilerlemiş durumda. Denizin derinliği 2100 metre. Karada da 1400 metre ilerlendi.



    Batı Karadeniz Sakarya Gaz Sahası olarak adlandırılan bu bölgede aslında çalışmalar 14 ay önce başlamıştı. Potansiyeli en yüksek olan noktalara yoğunlaşarak ilk 10 sondajda rezerv bulunması hedeflenmişti ki dokuzuncu sondajda bu gerçekleşti.



    Tuna-1 kuyusunda şimdi 1000 metre daha derine inilmesi planlanıyor. Bu noktada iki katman daha olduğu ve doğalgaz bulunma şansının da yüksek olduğu ifade ediliyor. Ortaya çıkan doğalgaz son derece kaliteli olduğu için maliyet açısından da olumlu yansıyacağı ifade ediliyor.



     



     



    Kaynak:http://www.ogunhaber.com/genel/enerji-bakani-donmez-sondajin-teknik-detaylarini-anlatti-2057084h.html



  • İsrail doğu akdenizde 200 milyar metrküplük rezerv bulduğunda, çıkarılıp piyasaya sürmesi 3.5 yıl sürmüştü. benzer durum şu an bizim içinde geçerli. Yapılan sondaj ufak çaplı matkaplarla oluyor bunların genişletilmesi boru hatlarının, depolama alanlarının kurulması vs hemen olabilecek bir şey değil. Şayet Cumhurbaşkanın dediği gibi 2023 e yetiştirilebilirse çok iyi.
    Bu başlangıç. İkinci üçüncü katmanlarla rezerv trilyon seviyesine çıkacak inşallah.

    Bu işin rezerv boyutu.

    Diğer boyutu ülkemiz artık ithal edenden üretebilen pozisyonuna geçiyor. Sondaj teknolojisi öyle basit değil. Bu sadece gaz olarak değil içerideki sanayiyi de destekleyecek. Katma değeri çok daha fazla olacak inşallah.

    Sabırlı olun öyle hemen pat diye 5-10 trilyon metreküp gaz bulunmuyor.
  • Neden şimdi değil de 2023 bunu politik olamayan cevabı var mı?

  • 2019 yılında 45 milyar metreküp doğalgaz kullanılmış yani 320 milyar metreküp 7 yıl yeter umarım hem yıllarca kullanıp hem satacak kadar devamı gelir.

  • GENÇ_EFENDİ G kullanıcısına yanıt
    çıkarmak zaman alıyor yüksek teknoloji milyarlarca dolar yatırım gerektiriyor büyük ihtimal 2023 e yetişmez 2025 belki daha geç kullanmaya başlarız

  • Hayırlı olsun milletimize. İnşallah daha fazla yerde daha nice rezervleri bulucaz. ÖTV ye KDV ye veda edeceğimizi düşünüyorum.

  • GENÇ_EFENDİ G kullanıcısına yanıt
    Gidip bakkaldan ekmek almıyoruz kardeşim. Yerin binlerce metre altından bir kaynak çıkarmaktan behsediyoruz. Bunun için binlerce insan çalışacak projesi ar-ge si inşaat süreci malzemeler vb. bir yığın iş

  • Bu başlangıç. İkinci üçüncü katmanlarla rezerv trilyon seviyesine çıkacak inşallah.

    Bu işin rezerv boyutu.

    Diğer boyutu ülkemiz artık ithal edenden üretebilen pozisyonuna geçiyor. Sondaj teknolojisi öyle basit değil. Bu sadece gaz olarak değil içerideki sanayiyi de destekleyecek. Katma değeri çok daha fazla olacak inşallah.

    Sabırlı olun öyle hemen pat diye 5-10 trilyon metreküp gaz bulunmuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hem kullanıp hem satmak için çok daha fazlası lazım. Ama buna da şükür. Umarım bir an önce tesisler kurulur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine mi 2023 İşte tarihi sondajın teknik detayları 

  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • buluyor olmamız güzel haber fakat yılda 60 milyar m3 harcayan bir ülke olarak 320 bizim için kırıntı sayılır. uluslararası borsa ile uğraşacanlar bilir, hiç bir medyada haber olmadı. çünkü uluslararası arenanın ağzını sulandıracak bir rakam değil. güney akdenizde rumların çıkardığı Afrodit gibi bir yatak keşfederiz inşallah. öyle bir şey keşfedersek yunanlar ve israil üstüne konmaya çalışır savaş sebebi olur. yapılan anlaşmaya göre afrodit güney kıbrıs rum cumhuriyeti sahasında olmasına rağmen israil men etti. buraya notumu yazıyorum, yarısını almadan kıbrısa bırakmayacağına adım gibi eminim.

  • İşte tarihi sondajın teknik detayları

    HAAHAHAHAHA İşte tarihi sondajın teknik detayları 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 21 Ağustos 2020; 20:40:9 >
  • Aralıklarla bulup sonra izini kaybettiğimiz gaz/petrol rezervlerinden..

    (bulunanlar belki işletilmiştir, petrol/doğal gaz çıkartılmıştır fakat bakıyorum da ülkece hissedilir bir fark yok, ya henüz o eski keşifler çıkartılmadı, ya da büyük keşifler değildi)

    Bu devirde kendi doğal gazını kendin çıkartacaksın, kendin derken "ülke olarak" değil.. Bireysel, tek başına.. Ülke olarak çıkartınca birileri çıkartıyor sana düşen payı göremiyorsun bile.. (kendin bireysel çıkartacaksın derken ciddi demiyorum, ah olsa ama keşke.. şakayla karışık..) Sana bana o rezervlerden "çakmak gazı" kadar düşer, inşaatçılar, ihaleciler, "tüpçü"ler hava niyetine solur, her yeri doğal gaz olur..

  • GENÇ_EFENDİ G kullanıcısına yanıt
    İsrail doğu akdenizde 200 milyar metrküplük rezerv bulduğunda, çıkarılıp piyasaya sürmesi 3.5 yıl sürmüştü. benzer durum şu an bizim içinde geçerli. Yapılan sondaj ufak çaplı matkaplarla oluyor bunların genişletilmesi boru hatlarının, depolama alanlarının kurulması vs hemen olabilecek bir şey değil. Şayet Cumhurbaşkanın dediği gibi 2023 e yetiştirilebilirse çok iyi.

  • 4 yıllık ihtiyaçı karşılıyor bu kesin ise yine iyi. belki daha da çok çıkar, devlet belki ortalamanın altında tutup umut vermemiştir. ayrıca o bölgede yine doğalgaz bulabiliriz..

  • GENÇ_EFENDİ G kullanıcısına yanıt
    Var, sondaj kuyusundan hele de karadeniz'in ortasında 1000 metre derinlikteki bir alandan ha deyince doğalgaz çıkaramıyorsun. Dünyanın neresine hangi ülkesine gidersen git, bu türden sahalara sondaj platformlarının kurulması, boru hatlarının döşenmesi, işletmeye açılması vs vs 3-4 yılı buluyor en erken.

    Yani demem o ki politik bir yanı yok, gayet pratik bir yanı var. Politik olan şey senin olaya bakışın.

  • Bakalım 2023’de bizi ne gibi sürprizler bekliyor olacak. 🎁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah söylediği gibi 2023 de kullanıma hazır hâle getirir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.