Şimdi Ara

ABD Gizli Servisi konum verilerini satın alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Gizli Servisi konum verilerini satın alıyor



    Bugün akıllı telefon, akıllı saat, tablet veya dizüstü gibi cihazlarla artık bir kullanıcıyı ne yeyip içtiğine kadar adım adım takip etmek mümkün hale geldi. Reklam amaçlı bu verilerin iştah kabarttığı bir gerçek ancak istihbarat tarafında da kurumların özel bir ilgisi var.



    Gizli Servis devrede



    Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı ile birlikte çalışan bir firmanın para karşılığı yüzlerce uygulamaya takip kodları yerleştirdiği ve sonrasında elde ettiği verileri Bakanlığa sattığı gündeme gelmişti.



    Ayrıca Bkz.iQOO 5 serisi tanıtıldı: Snapdragon 865, 50MP kamera, LPDDR5 RAM



    Şimdi ise ABD Gizli Servis biriminin konum verileri satın aldığı gündeme geldi. Babel Street girişiminin Locate X adındaki konum verisi toplayan uygulaması Gizli Servis tarafındana yıllık 35 844$ karşılığında satın alındı.



    Gizli Servis bu uygulama sayesinde bir suç mahallinin etrafını sanal olarak çevirebiliyor. Yani suç işlenen ortamın geçmiş veya o anki çevresinde hangi cihazlar ve kullanıcılar olduğunu tespit edebiliyor. Bununla birlikte bu yöntemin geçen yıl suçsuz bir bisikletçiyi göz altına alma ile sonuçlandığı belirtiliyor. Bisikletçinin RunKeeper uygulamasındaki konum verileri ile tespit edildiği ifade ediliyor. Yani Locate X pek çok popüler uygulamaya erişim sağlamış durumda.



    ABD Gizli Servisi konum verilerini satın alıyor



    Kaynaklar Gizli Servis haricinde Gümrük Servisi, Göçmen Servisi gibi pek çok kurumun bu teknolojiyi kullandığını belirtiyor. Bununla birlikte kurumların bu servisleri satın alabilmesi için mahkeme kararı veya onay gerekiyor. Yani kendi kararını vermemesi gerekiyor.



    Senatör Ron Wyden kanunlardaki açıklardan yararlanarak güvenlik kurumlarının vatandaşların verilerini takip etmesinin doğru olmadığını ve bunun engellenmesi için kanun tasarısı vereceğini dile getirdi. Bununla birlikte ulusal güvenlik bahane edildiği müddetçe kişisel gizliliğin kolay bir şekilde ihlal edileceği anlaşılıyor.



     



    Kaynak:https://www.engadget.com/secret-service-bought-location-data-locate-x-165531624.html







  • ben de paylasiyorum isteyen alsin satsin. konum: tarlabasi/papatya.apart.html 😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belki merak edenler olabilir. Bunu direkt olarak yapsalardı ABD anayasasında ciddi bir suç olurdu. Normalde ABD'de istihbarat teşkilatları bir Amerikalıyı izinsiz takip edemiyor. Böyle bir olay daha önce yaşandı mı bilmiyorum ama derin araştırmalar sonucunda vatandaş haklı bulunursa yargıç FBI, CIA, vs. falan dinlemez.

  • Ülkemiz veriler bizde kalsın diyince zırlayanlar nerde?

  • Ohoo konum verisi ise gene iyi. Kim bilir neler alıyorlar daha. Satın aldıklarını da sanmıyorum bu arada.

  • Batsın huawei :)

  • Gereksiz uygulama kullanmayın.

  • 11 Eylül'den sonra bahane bulmakta çok zorlanmasalar gerek.

  • Bnmki icin bosa para vermesin haftanin %95i evdeyim.

  • Verdikleri paraya bak ucuza kapatmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilmediğimiz bir şey söyleyin

  • ti7800 kullanıcısına yanıt

    Seninkilerin derdi sadece para.. yoksa verilerin güvenliğini pek umursadıklarını sanmıyorum. bkz: kozmik oda

  • Takip deyince aklıma geldi. Bu Google Maps benim otobüsle, özel araçla, bisikletle veya yürüyerek gittiğimi nasıl anlıyor? Ben takibi kapattım çok önceden ama bizim biraderin konum geçmişine baktık geçen, neredeyse her şeyi yazmış, bisiklet ile gittiği mesafe, yürüdüğü mesafe dahil. Nasıl oluyor bu?

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt

    Etkinlik geçmişi açık ise, iş rotasında hangi otobüs kullanmasi gerekiyor vs. Çıkartıyor. Otobus durağında Belli süre bekleyip her zaman belli hiz arkalıklarında ise giderse tahmin ediyor. Bisiklet vs. De hız olarak tahmin ediyor. Her zaman dogru sonuç vermiyor tabi. Pili epey tüketiyor tabi. İse gidis saatinizi trafik durumunu vs. ise gitme saatiniz yaklasinca vermesi guzel oluyor. Adım takibi vs de kullanıyordur bundan emin değilim çok tecrübe edemedim pil dolayısı ile kapatmak durumunda kalıyordum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke bilmedigimiz haberler gelse

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.