Şimdi Ara

Instagram, silinmiş fotoğrafları ve mesajları bir yıldan fazla bir süre boyunca sunucularında sakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Instagram, silinmiş fotoğrafları ve mesajları bir yıldan fazla bir süre boyunca sunucularında sakladı



    Bağımsız güvenlik araştırmacısı Saugat Pokharel, Instagram'ın, silinen fotoğrafların ve doğrudan mesajların kopyalarını, birisi hesabından kaldırdıktan sonra bile sunucularında tuttuğunu keşfetti.



    Instagram'ın sahibi Facebook, bulduğu hata için güvenlik araştırmacısına 6.000 dolar ödeme yaptı.



    Instagram hatayı kabul etti



    Güvenlik araştırmacısı Instagram'dan bilgilerini indirdiğinde eskiden silmiş olduğu mesajları ve fotoğrafları da gördüğünü bildirdi. Instagram tarafından gönderilen verilerin bir yıldan daha eski olması kullanıcıların silmiş olmasına rağmen Instagram'ın verileri sunucularından silmediğini gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Facebook, platin üye olarak Linux Vakfı'na dahil oldu



    Instagram'dan bir sözcü TechCrunch'a yaptığı açıklamada: “Araştırmacı, Instagram'da Verileri İndir aracımızı kullandıklarında, birinin silinmiş Instagram resimlerinin ve mesajlarının bilgilerinin bir kopyasına dahil edildiği bir sorunu bildirdi. Sorunu çözdük ve herhangi bir kötüye kullanım kanıtı görmedik. Bu sorunu bize bildirdiği için araştırmacıya teşekkür ederiz." ifadelerinde bulundu.



    Bu, bir sosyal ağın kullanıcılarının silinen verilerini ilk kez saklaması değil. Yaklaşık bir yıl önce, başka bir güvenlik araştırmacısı, Twitter'ın veri indirme aracı aracılığıyla, kullanıcıların sildiği doğrudan mesajları yıllarca sunucularında sakladığını keşfetmişti.



    Kaynak:https://www.theverge.com/2020/8/14/21368602/instagram-kept-deleted-photos-messages-on-servers-year-bug-fixed







  • quote:

    Araştırmacı, Instagram'da Verileri İndir aracımızı kullandıklarında, birinin silinmiş Instagram resimlerinin ve mesajlarının bilgilerinin bir kopyasına dahil edildiği bir sorunu bildirdi. Sorunu çözdük ve herhangi bir kötüye kullanım kanıtı görmedik. Bu sorunu bize bildirdiği için araştırmacıya teşekkür ederiz.


    Bundan sonra dahil etmezler olur biter, bizde yok sanariz , ellerindeki verileri gerçekten sileceklerine inanıyor musunuz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birileri Tiktok'ta güvenlik açığı var kişisel bilgileri çalıyor diye kapatılsın mı diyordu? Konu Tiktok olsaydı şu an en az 100 entry girilmiş ve Çin yerden yere vuruluyor ve ABD'ye Çin'e atom bombası için mantıklı ergümanlar sunuluyor olurdu. Sahiden bazı yazarların özel hayatın güvenliği hak ve adalet için yazdığını mı düşünüyorsunuz. Düşünürler ama ne kadar para verirseniz o kadar düşünür o kadar yazarlar. Çünkü hiç birinin kişisel olarak bağımsız bir fikri yoktur, kiralık insan robotlar hepsi.

  • Kiytirik web sitenizi barindirmak icin hatri sayilir paralar isteyen hosting firmalarina karsi belki de terabaytlar dolusu ozel bilginizi bedavaya sonsuza kadar tasiyan sosyal medya siteleri..



    Tehlikenin farkinda misin?

  • hala inatla facebook'un sahip olduğu bir şeye güvenmek daha büyük bi sorun bence:d

  • WB kullanıcısına yanıt
    farkındayızda kardeş ne yapalım ? dükkanı kapatım gidelim mi sosyal medya kapansın iç savaş cıkar herkes angaje olmuş virüs gibi

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    Hiç indirmedim hiç yüklemedim hiç kullanmadım. En ufak bir eksiklik hissetmedim.

    Zaman zaman organizasyon hesaplarını yönetmemi istiyorlar. Kullanmakta bile zorlanıyorum. Güya millet bilgisayardan bilmem neden hiç anlamaz. Ama iş filtreydi, anketti, çekilişti, takipçi kasmaktı, resim video editlemeydi olunca bakıyorsun herkes aşmış.

    Bu çaba ve özveriyi 2 kod öğrenmeye harcasa vatana millete faydası olur. O kadar kanıksanmış ki yok olması felaket olarak görülüyor. Tmm kullan ama vazgeçilmez addetme.

    Hayır her yer reklam olmuş bir de. Gezmesi bile zevkli değil...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ameriga bizi izliyi , lanet okumak hayır işi değildir ama bi biz yapamadık şöyle dünyaya hakim olacak şeyler ......

  • Daha durun bu Instagram daha hangi verileri sakliyordur ve satiyordur kim bilir!

  • Millet özelini bu sosyal medya denen illetlerde paylaşıyor ondan sonra rahatsızlık baş gösteriyor özeline düşkün olan zaten bu saçmalıkları kullanmaz kullanırsada başına gelenleri kabullenecek

  • Ama tiktok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi silmiş yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • verileri indirmeye gerek yok ki. Geçenlerde çok eski bir arkadaşımı takip edip mesaj atmıştım ve attığım mesajla birlikte 4 yıl önceki yazışmalarım karşımdaydı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.