Şimdi Ara

Huawei telefonları yakında tam ekran parmak izi okuyucuya kavuşacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei telefonları yakında tam ekran parmak izi okuyucuya kavuşacak



    Parmak izi okuyucu sensörleri bugün akıllı telefonların vazgeçilmez biyometrik güvenlik çözümleri arasında yer alıyor. Bir dönem sensör tabanlı okuyucular yaygınken artık yavaş yavaş ekrana entegre ışık tabanlı veya ultrason tabanlı okuyucular da yaygınlaşmaya başladı.



    Huawei işi ileri götürüyor



    Optik parmak okuyucular ekranın belirli bir kısmına koyduğunuz parmağınızı ışık üzerinden haritalandırarak okuma yapıyor. Huawei ise yeni patentinde ekranın herhangi bir noktasında parmak izi okuma yapabilecek.



    Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk çalınabilir piyano LEGO seti piyasada



    Yeni teknolojide ekranın her noktası parmak izi için duyarlı hale geliyor ancak haliyle böyle bir çözümde enerji tüketimi de artıyor. Bunun yanında kullanıcı ekranda parmağının daha kolay ulaşabileceği bir bölgeyi de belirleyebiliyor. Böylece enerji tasarrufu imkanı da sunulmuş oluyor.



    Huawei bazı fonksiyonel ekstralarla yeni teknolojisini daha cazip hale getirmiş. Örneğin kilit ekranında parmak izi ile gelen mesajlara cevap vermek mümkün oluyor. Ya da tek tek her uygulamaya parmak izi atama gerekmeden tek bir yerden yönetilebiliyor.



    Firma patentini Çin, ABD, Avrupa, Japonya ve Güney Kore patent kurumlarına göndermiş durumda. Yakın dönemde Huawei telefonlarında bu ilginç teknolojiyi görmeye başlayacağız.



    Kaynak:https://androidcommunity.com/huawei-smartphones-could-get-all-screen-fingerprint-unlock-feature-20200813/







  • Bence ekranın tamamında sensör olması biraz gereksiz gibi. Bundan önce şu ucube ön kamera deliklerini kaldırmaları daha elzem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google lisance mevsuzu ne oldu bi ara google türkiye için lisance vermicek flan deniliyodu yenı cıkan yenı satın alınan telefonlarda böle bişi varmı

  • Öyle bir durum yok. Büyük ihtimalle anlaşmaya varıldı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.