Şimdi Ara

Putin, Rusya'nın dünyanın ilk koronavirüs aşısını tescillediğini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Putin, Rusya'nın dünyanın ilk koronavirüs aşısını tescillediğini duyurdu



    Salgınla mücadele kapsamında tüm dünyanın beklediği açıklama Rusya’dan geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıkladı.



    Putin, açıklamasında Rusya Sağlık Bakanlığı’nın Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını tescil ettiğini belirtti. Böylece Rusya, koronavirüs aşısını tescil eden ilk ülke oldu. Aşı üzerinde çalışanlara teşekkür eden Putin, “Aşının oldukça etkili olduğunu, kararlı bir bağışıklık oluşturduğunu biliyorum. Tekrarlıyorum, aşı gerekli tüm denemelerden geçti” şeklinde konuştu.



    Aşının alıcı antikor ve hücresel bağışıklık oluşturduğunu belirten Putin, “Bunu çok iyi biliyorum, zira kızlarımdan biri de aşıyı yaptırdı. Bir anlamda kızım da aşı deneyinde yer aldı diyebiliriz” dedi. Aşılamadan sonra kızının ateşinin 38 dereceye kadar çıktığını belirten Putin, “İkinci iğneden, aşılamadan sonra ateşi yine biraz yükseldi, daha sonra her şey ortadan kayboldu. Kendisini iyi hissediyor ve titreleri (antikor) yüksek düzeyde” dedi.



    Ayrıca Bkz.Vaka sayısında son bir ayın en yüksek rakamı



    Putin, aşının isteyen herkese yapılabilmesi için en kısa zamanda seri üretime başlamalarının gerekli olduğunu söyledi. Putin ayrıca, aşı yaptırmanın kesinlikle gönüllülük çerçevesinde olması gerektiğini de vurguladı.



    Testler Haziran'da başlamıştı



    Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü’nün geliştirdiği aşının klinik testlerine 18 Haziran'da başlanmıştı. İki gruba ayrılan gönüllülerin ilk kısmına tek doz, diğer kısmına iki doz aşı yapıldığı belirtilirken, aşılanmanın ilk birkaç gününde ateş yükselmesi dışında hiçbir olumsuz etkiye rastlanmadığı ifade edilmişti.




    Kaynak:https://tr.sputniknews.com/rusya/202008111042631495-putin-duyurdu-ilk-koronavirus-asisi-tescillendi/







  • Ya Covid ile bahsettiklerinizin ne alakası var. Ortada her insana bulaşıp zatürre yapma ve bununla öldürme potansiyeli bulunan bir virüs var, sen şekerli beslenme, obezite diyorsun. Yahu bir kere virüs'e karşı uygulanan tedavide bile ilaç ile bağışıklık sistemini baskılayarak sonuç alınabiliyor ancak. Mesele kişinin çok iyi bağışıklığa sahip olması bile değil şu süreçte.
    gönüllü olanlara yapılması gerektiği vurgusu doğru olmuş. bazı dallamalar herkese zorunlu olmasını istiyor çünkü. ben yaptırmayacağım mesela. ama hastalığı ağır atlatan birisinin de yaptırmasına anormal bakmam. gel gelelim yine söylüyorum bu işin çözümü aşı değil. şekerli beslenme, obezite, hava kirliliği, radyasyon, katkı maddeleri, tarım ilaçları, antibiyotikler bizi hasta ediyor. toplumun çoğu sütü, gluteni lektini sindiremiyor ve bu insanlar bi yüzden hasta oluyor. işte gerçek çözüm budur.
  • DSÖ yani WHO kabul etmeyecek adım gibi eminim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abi komplo teorilerinden nefret ederim ama ben aşıya pek güvenemiyorum. Kızının da aşı yaptırdığına inanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi gelir , aşıyı bulduysa hastalığı yayan Rusyaydı diyenler🥳

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gecede kısır kaldık

  • Allahu Akbar Rusya adamsın lan Putin adamsın sen kurtar bizi bu pandemiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok şükür bugün de aşı bulundu...

  • Doğru ise o zaman Rusya yıl sonuna kadar kendi topraklarında hastalığı siler. Aşının gerçekliğini ancak bu şekilde gösterebilir. Belki dünya sağlık örgütü ve FDA ya başvurup uluslararası onay alabilirse tartışmalar ortadan kalkar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gönüllü olanlara yapılması gerektiği vurgusu doğru olmuş. bazı dallamalar herkese zorunlu olmasını istiyor çünkü. ben yaptırmayacağım mesela. ama hastalığı ağır atlatan birisinin de yaptırmasına anormal bakmam. gel gelelim yine söylüyorum bu işin çözümü aşı değil. şekerli beslenme, obezite, hava kirliliği, radyasyon, katkı maddeleri, tarım ilaçları, antibiyotikler bizi hasta ediyor. toplumun çoğu sütü, gluteni lektini sindiremiyor ve bu insanlar bi yüzden hasta oluyor. işte gerçek çözüm budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyayı kapitalistler yok ediyor, komünistler kurtarıyor.

  • Aşı bulunduktan sonra insanlığa sunulması için 1 sene test aşamaları var. 3 aylık test sonucu o aşıyı kimse kullanmaz.

  • Putin'de yalan söylüyor...

  • Rusya'nın aşısına güvenen buyursun olsun aşı. sonra böbrekler patladı, karaciğer iflas etti diye ağlamayın. bir tane saygın bilim dergisinde yayınladılar mı makalelerini, çalışmalarını? Hayır. Hakkında hiçbir şey bilmediğin aşıyı olacaksan buyur ol.

  • Nisan ayında zaten bulmamış mıydılar

  • Yine büyük oyunu çözmüşüz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bu kadar kolay oluyor? Normalde bunların genel kullanım için onay alması yılları buluyor ki mantıklı olan da o. Yan etkisi var mı varsa kimde yan etki yapıyor daha 1 yıl dolmadan kim nereden bilecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bukullanıcıadıuygunmu B kullanıcısına yanıt

    Ulan bu virüs çıktı herkes başımıza biyoloji öğretmeni kesildi ulan senin eğitimin ne yargiyorsun adamı boş yapmayin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşı getir kardeş seri vatandaş kurudu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.