Şimdi Ara

Bilim Kurulu Üyesi: Tedbirli davranılmazsa vaka sayıları 1500’lü rakamlara ulaşır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilim Kurulu Üyesi: Tedbirli davranılmazsa vaka sayıları 1500’lü rakamlara ulaşır



    Haziran ayı itibariyle normalleşme sürecine giren Türkiye’de vatandaşların tatil için beldelerine akın etmesinin ardından tırmanışa geçen vaka sayıları, yetkilileri endişelendiriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın neredeyse her gün yapmaya devam ettiği paylaşımlara rağmen artan vaka sayılarına yönelik bir uyarı da Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’dan geldi. İlhan, “önünü almazsak rakamlar 1,500’e doğru tırmanır” dedi.



    Ayrıca Bkz.İngiltere’nin 2. Dünya Savaşı’ndaki biyolojik savaş planı: “Operasyon Vejetaryen”



    Vaka artış eyleminin yüzde 8-9 gibi gittiğini söylediği açıklamasında İlhan şu ifadelere yer verdi:



    “Denizde corona virüsü bulaşmaz’ diye yanlış bir algı var. Oysa denizde de corona virüsü bulaşabilir. Denizde insanlar suya girdiği için öksürük, aksırık çok oluyor. Bu sırada eğer fiziksel mesafeye uyulmazsa bir corona virüsü hastası suyun içindeyse ve öksürürse diğer kişilere bulaş olabilir.



    Çok daha dikkatli olunması lazım



     Kumsalda insanlar denizden çıkıyor ve fiziksel mesafeye uymadan oturuyorlar. Deniz, kumsal; çok farklı yerlerden insanların bir araya geldiği yerler. İstanbul’dan, Ankara’dan, belki de salgının daha yoğun olduğu yerden insanlar orada bulunuyor.



    Oralarda bir başka risk daha var. Soyunma kabinleri, duşlar ve tuvaletler dar alanlar ve hızlı insan giriş- çıkışının olduğu yerler. Bu hızlı sirkülasyon olan yerlerde havalandırma ve dezenfeksiyon yeterli yapılmazsa yine buralardan da virüsün bulaşının yüksek olduğunu söyleyebiliriz.”



    Tatil yörelerinde bulunan vatandaşlar için bir rehber yayınlandığını da hatırlatan İlhan, vatandaşların rehberdeki uyarlara uymakta sıkıntı çektiğini aynı zamanda belirli bölgelerde ise ne yazık ki yeterli denetim yapılmadığını vurguladı.



    Bilim Kurulu Üyesi: Tedbirli davranılmazsa vaka sayıları 1500’lü rakamlara ulaşır



    Türkiye’de vaka sayılarında son 9 gündür artış eğilimi olduğunu belirten İlhan, sözlerine şöyle devam etti:



    9 günün son 2 gününde 1000’in üzerinde devam ediyoruz. Şu an 1000’in üzerinde devam edecek gibi görünüyor. Bu rakamlar yükselerek gidiyor. Bugün tanı alanlar hemen bugün corona virüsüne temas edenler değil. Geçen hafta tam bayramın başladığı gün denizde olanlar, sahilde olanlar, bayramlaşma kurallarına uymayanlar aslında kabaca baktığımızda. Geçtiğimiz birkaç gün içinde de bu şekilde tanı alanlar oldu. Önümüzdeki birkaç gün içinde de bu aktiviteleri gerçekleştirenlerden de tanı alanlar olacaktır.



    Bir yerlerin kapatılmasını istemiyorsak hepimizin kişisel koruyucu önlemlere uymamız gerekiyor. Türkiye’de her 20 vakadan 1’i ağır vaka. Vefatların da ağır hastanın olduğunu düşündüğümüzde, her gün 15-20 kişiyi kaybettiğimizi düşündüğümüzde ağır hasta olanların da vefat riskinin olduğunu söyleyebiliriz.”



    Düşük yaş grubu da risk altında



    Covid-19’un sadece büyükleri etkilemediğine de dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye’de 18-20 yaşında hiçbir hastalığı olmadığı halde yoğun bakımda yatan vatandaşlar olduğunu hatırlatarak herkesin kurallara dikkat etmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.




    Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/bilim-kurulu-uyesi-ilhan-onunu-alamazsak-rakamlar-1500e-dogru-tirmanir-5977673/







  • Vaka sayıları 1500'leri çoktan geçti, özellikle doğuda birçok insan ağır geçmezse hastaneye asla gitmiyor bile. Etrafımda son 2 haftada korona olduğu her halinden belli olan ama hastaneye gitmeden atlatan en az 10 kişi sayabilirim ve bunlar sadece benim bildiklerim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    Vaka sayıları 1500'leri çoktan geçti, özellikle doğuda birçok insan ağır geçmezse hastaneye asla gitmiyor bile. Etrafımda son 2 haftada korona olduğu her halinden belli olan ama hastaneye gitmeden atlatan en az 10 kişi sayabilirim ve bunlar sadece benim bildiklerim.

    O başka bir konu burada referans edilen veri tipi tanısı konan vakalar zaten. Diğer sayıyı tespit etmek mümkün değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğunluk maske takmıyor ki ben maskeli geziyorum garip hissettim kendimi sanki sadece ben virüsü kapacağım gibi. Bu böyle olmaz ya bizim insanımız bu konularda belli ki çok gevşek davranıyor, maske takmayana caydırıcı cezalar verin bence.



  • Bizde virüs falan yok inanmayın böyle haberlere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulların açılmaması lazım, boşverin.

  • korku ne güzel terbiye sistemidir ki ilk çıktığında çevrem tutuşmuştu her türlü tedbiri alıyorlardı. şimdi banklardaki kekolar sevişecek kadar birbirilerine yakın oturuyorlar :)

  • İpin ucu çoktan kaçtı. Sağlık bakanı twitter'da aforizma kasan fenomene dönüştürüldü. Mücadele bitti. Cehalet galip geldi. Ekonomik çıkarlar için sağlık feda edildi. Güven yok oldu. Kısaca, ülke olarak bu konuda kaderimize terk edilmiş görünüyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fellini

    İpin ucu çoktan kaçtı. Sağlık bakanı twitter'da aforizma kasan fenomene dönüştürüldü. Mücadele bitti. Cehalet galip geldi. Ekonomik çıkarlar için sağlık feda edildi. Güven yok oldu. Kısaca, ülke olarak bu konuda kaderimize terk edilmiş görünüyoruz.

    ay olur mu ama adam o kadar çalışıyor, hatta az uyumaktan gözleri kırmızı kırmızı olmuş falan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 10 Ağustos 2020; 1:22:3 >
  • Bu virüs sonsuza kadar sürmeyecek tabi ama Allah sonumuzu hayır etsin, vaka sayısı çok fazla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • her gün 1500 vakaya sabitlersek tc deki herkesin hasta olması için 150 yıl geçmesi gerekiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayasofya :) good :D

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    bunu ben de duymuştum. insanlar resmen corona teşhis edilip karantinaya alınırım korkusuyla hastalanıp hastaneye gitmiyor ...

  • Ne kadar yanlış yerlerden konuları tartışıyoruz.



    Vaka sayıalrı artıyor 900 olsa ne olur 1000 olsa ne olur.



    Sanki vaka sayısı bin'in altına düşünce her şey güllük gülüstanlık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

    korku ne güzel terbiye sistemidir ki ilk çıktığında çevrem tutuşmuştu her türlü tedbiri alıyorlardı. şimdi banklardaki kekolar sevişecek kadar birbirilerine yakın oturuyorlar :)

    Korku ve kaos yönetimi en etkili yöntemdir bu gibi durumlarda. Herg ün televiyonlarda gazetelerde ,hastanede can çekişen corona hastalarını paylaşmak gerek bu millete. Bak nasıl tutuşuyorlar.

  • cheers darlin kullanıcısına yanıt
    yanılıyorsun, çünkü bağışıklık ne kadar sürüyor kesin bilgi yok. yani bugün herkes bağışıklık kazanmış olsa bile seneye yine vaka görülebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.