Şimdi Ara

Hava savunma sistemi Korkut'un eğitim simülatörü göreve başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hava savunma sistemi Korkut'un eğitim simülatörü göreve başladı



    Türkiye'nin katmanlı hava savunmasında görev alan Korkut Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi'nin eğitim simülatörü göreve başladı.



    Korkut Seri Üretim Sözleşmesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçlarının karşılanması ve Türkiye'nin alçak irtifa hava savunmasının güçlendirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında 19 Mayıs 2016'da imzalandı. Korkut sistemleri geçen yıl envantere girmeye başladı. ASELSAN’ın ana yüklenici olduğu projede, HAVELSAN da alt yüklenici olarak Korkut Eğitim Simülatörü'nü (Korkut-ES) geliştirdi.



    Ayrıca Bkz.Canik Mete serisi tabancalar ABD’de satışa sunulacak



    Gelen bilgiye göre HAVELSAN, geliştirdiği Korkut-ES'i Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı bünyesindeki Hava Savunma Eğitim Merkezi'nin (HSEM) kullanımına sundu. Korkut-ES, 6 farklı hava savunma ve komuta kontrol sisteminin bağımsız ya da tümleşik konfigürasyonda eğitimlerinin verilmesini sağlayacak.



    HAVELSAN mühendisleri tarafından geliştirilerek Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Hava Savunma Eğitim Merkezi'nde kurulan Korkut-ES, HSEM'in ilk bileşeni olma özelliğini de taşıyor. Korkut-ES sayesinde gerçek sistem, mermi ve hava araçlarının yüksek maliyetler gerektiren kullanımına gerek kalmadan gerçeğe yakın tehdit ortamında, unsur sayısı ve saha kısıtları olmadan kullanıcı eğitimleri verilebilecek.



    Korkut-ES, Türkiye'nin hava savunma ihtiyaçlarının karşılanması sürecinde geliştirilen yerli ve milli sistemlerin kullanıcı eğitimlerinin verilmesini sağlayacak önemli bir aşama olarak kabul ediliyor.



    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/hava-savunma-sistemi-korkutun-egitim-simulatoru-goreve-basladi/1935436







  • Uzun zamandır bir s400 haberi okumadık. S400 haberi yapında ne güzel hava savunmamız var diyelim. Hemen arkasından da alamadığımız f35 haberini yapın okuyunca eyyy Amerika diyelim

  • Gönlünü memleket sevdasına adayan mühendislerimiz umarım bir gün bizi savunma sanayinde en iyi üçe dahil edecek. Kılıcı iyi tutan bu eller kalemi de iyi tutup bizim olanı savunmak ve istikbalimizi korumak adına elinden geleni ardına koymayacaktır.

  • Feyzuli kullanıcısına yanıt
    Yapıyoruz hocam. Unutursak kanımız kurusun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feyzuli

    Gönlünü memleket sevdasına adayan mühendislerimiz umarım bir gün bizi savunma sanayinde en iyi üçe dahil edecek. Kılıcı iyi tutan bu eller kalemi de iyi tutup bizim olanı savunmak ve istikbalimizi korumak adına elinden geleni ardına koymayacaktır.

    universitelerine yatirim yapma, baslarina tek bir makalesi yayinlanmamis vasat adamlari ata, onlarda tum mevkileri esleriyle akrabalariyla doldursun, ulkenin egitimli insanlarini bezdirip yurtdisina kacir, tum kaynaklari betona gom, ileri teknoloji is alanlarina hic bir yatirim yapma, askeri teknolojiler disinda hic bir argen olmasin sonra milliyetci soylemlerle ilk 3 hayali kur. o is hayallerle olmuyor. bunun icin once ileri teknoloji yaratip uretebilen sanayin, ekonomin, onu ayakda tutacak egitimli insan gucunun olmasi gerekir. her ne kadar bunlari yazdigimiz icin bizi vatan haini ilan edecek olasanizda en buyuk vatan hainligi gerceklere gozunu kapayip yanlis gidisati savunmaktir.





  • Gurur verici gelişmeler arada sırada yaşanıyor olması insanı biraz rahatlatıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yiğidi öldüreyim hakkını yemeyeyim, Havelsan'ın simulatör birimi diğer birimlerine göre daha iyidir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.