aslında bu dvd player her türlü filmi açar ama codec yüklemesi nasıl yapılır onu bilmek lazım. mp4 ve .mkv uzantılı dosya açmama sorunu donanımsal değil yazılımsal bir eksiklik.
Sayın Villaturk öncelikle yaptığın işe ve verdiğin emeğe çok teşekkür ederim. Benim gibi çoğu kullanıcıyı büyük dertten kutardın.. Hatta bu player i almamın tek sebebi senin editlemiş olduğun yazılımdır. haftalarca hangi playerı alsam diye düşünürken ve de araştırırken sonunda senin yazılım sayesinde bu modele karar verdim ve de aldım. Ancak bir problemim var ve sanırım sadece benim değil bu problem.. Altyazı çok aşağıda... Okurken filmi kaçırıyorum.. Varsayılan olarak Yukarda olmasının sebebi; hem Altyazıyı okuyup hem filmi seyredebilmektir.. Senden ricam altyazıyı biraz yukarı alabilirmisin acaba? Altyazı okurken filmi seyredemiyorum yav. Film Kaçıyor.. Tekrar Teşekkürler..
Bende senin gibi altyazının film üzerinde olmasını sevenlerdenim. Dediğin gibi çok altta olursa filmi takip etmek zorlaşıyor. Bu yüzden AVIAddXSubs programını kullanıyorum. Bu programda alt yazının pozisyonu, rengini, fontunu, büyüklüğünü kendiniz ayarlıyorsunuz. Üstelik reencode yapmıyor, 1 dk civarı bir sürede belirttiğiniz ayarlardaki altyazıyı filme yeni bir stream olarak ekliyor ve yeni bir dosya oluşturuyor. Üstelik bir filme 8 farklı altyazı ekleyip, kumandadaki subtitles tuşu ile istediğiniz altyazıyı kullanabiliyorsunuz. Ben DVP5160'ta, 16:9 oranındaki filmlerde CP 320, VP 420, Tahoma - 20pt değerleriyle kullanıyorum ve mükemmel sonuç alıyorum.
Hatta sana şunu söyleyeyim. Uzun zamandır divx player alma düşüncem olmasına rağmen sırf bu altyazı problemlerinden dolayı erteliyordum. Bu programla böyle birşey yapılabildiğini görünce divx player almaya karar verdim ve şimdi çok memnunum.
DVP5160 ile ilgili şöyle bir tespitim var. Bu playerın bazı yerlerde usb 2.0 hızında olduğu söyleniyor ama gerçekte usb 1.1 hızına sahip. Zaten kitapçığında usb 2.0 uyumlu diyor. Evet usb 2.0 aygıtları kullanabiliyorsunuz fakat veri transfer hızı usb 1.1. Gerçi şimdiye kadar bir takılma yaşamadım usb'den oynattığım filmlerde ama yine de yeni alacak arkadaşlar bu noktayı göz önünde tutsunlar.
Not: Bunu nasıl anladığım konusunda soru işaretleri oluşmasın diye bir açıklama yapayım. Elimde kingston'un eski bir flash diski var. Bu flash diski usb 1.1 bağlantısına sahip bir cihaza takarsanız ledleri yeşil yanıyor, usb 2.0 bir cihaza takarsanız turuncu yanıyor. Bu flash diski DVP5160'a taktığımda ledleri yeşil yanıyor.
kingston ın bütün yeni usb bellekleri usb 2.0 destekli. eğer dvd player filmleri usb 1.1 desteğiyle açsaydı matrix, spiderman yada terminator 2 gibi filmlerde acaip yavaşlama olurdu. bi yanlışınız var bence arkadaşlar.
"Büyük olmak için hiç kimseye dalkavukluk etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalısacaktır, fakat sen buna dayanıklı olacaksın, önüne sonu gelmeyen engeller çıkacaktır. Kendini büyük değil; küçük, zayıf, kimsesiz ve araçsız kabul edecek, kimseden yardım gelmeyecegine inanmış olarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana "BÜYÜKSÜN" derlerse bunu söyleyenlere güleceksin!...
Arkadaşlar ben de viilatürk usta'nın sayesinde aldım bu ürünü. Sağolsun onun yazılımları ile gerçekten eksiksiz bir alet oldu makine. Daha önce de yazmıştım; bende de donma sorunu yaşanıyor: PCde normal açılan filmler USB bellekte yada haricidiskte iken ara ara donuyor. Dikkat ettim dizilerde(dosya boyutları daha ufak olduğundan sanırım) donma olmuyor. Bazı arkadaşlar cihaz arızalı olabilir demişler de içim rahat etmedi Acaba alette mi problem var? Ben hepsiburada'dan aldım. Ne yapmamı önerirsiniz?
kingston ın bütün yeni usb bellekleri usb 2.0 destekli. eğer dvd player filmleri usb 1.1 desteğiyle açsaydı matrix, spiderman yada terminator 2 gibi filmlerde acaip yavaşlama olurdu. bi yanlışınız var bence arkadaşlar.
Bendeki kingston takıldığı cihazın 1.1 mi 2.0 mı olduğunu anlayabiliyor. 5-6 senedir kullanırım şu ana kadar yanıldığı olmadı. Ayrıca filmde takılma olup olmaması filmin ismine değil bitrate değerine bağlı . Benim de şimdiye kadar izlediğim filmlerde takılma olmadı ama bu bağlatı hızının 1.1 olduğu gerçeğini değiştirmez.
villaturk un son yazilimi ile altyaziyi filmin uzerine alan arkadaslar resim gonderebilirler mi? altyazi rengi beyaz oldugu için bazı karelerde altyazinin okunmasinda problem olabilir. altyazi sinemalardaki gibi sarı rente olursa daha guzel bir sonuc elde edilir diye dusunuyorum. arkadaslar resim gonderirseniz memnun olurum.
Yazılım sorunsuz çalışıyor fakat yüklemek kişinin kendine kalmış sorumluluk kabul etmiyorum.
Ayrıca sürekli istek yapan arkadaşlar yok zoom özelliği yok altyazı çok aşağıda diye şikayet eden arkadaşlar 2 gün önce yazılım yayınladım test edin diye rapid ten 40 kişi çekmiş kimse de bir yorum yok nedendir bilinmez birşeyler söyleseniz ona göre yönlendirecektim çalışmayı fakat bu yazılımda altyazı konumu eskisi gibi... WordWrap konusundada çok önemli gelişmeler oldu yazılım hazır fakat şuanda bu cihazı kullanmadığım için deneme fırsatım olmadı bir sorun çıkarsın istemiyorum cihaz gelir gelmez deneyip yayınlayacağım güzel süprizlerde olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi villaturk -- 4 Haziran 2008; 18:46:26 >
"Büyük olmak için hiç kimseye dalkavukluk etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalısacaktır, fakat sen buna dayanıklı olacaksın, önüne sonu gelmeyen engeller çıkacaktır. Kendini büyük değil; küçük, zayıf, kimsesiz ve araçsız kabul edecek, kimseden yardım gelmeyecegine inanmış olarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana "BÜYÜKSÜN" derlerse bunu söyleyenlere güleceksin!...
Ayrıca sürekli istek yapan arkadaşlar yok zoom özelliği yok altyazı çok aşağıda diye şikayet eden arkadaşlar 2 gün önce yazılım yayınladım test edin diye rapid ten 40 kişi çekmiş kimse de bir yorum yok nedendir bilinmez birşeyler söyleseniz ona göre yönlendirecektim çalışmayı fakat bu yazılımda altyazı konumu eskisi gibi...
@villaturk, yazılımı usb'den yükledim ama bir değişiklik olmadı. acaba usbden yaptığım için mi bilmiyorum.
@villaturk, yazılımı usb'den yükledim ama bir değişiklik olmadı. acaba usbden yaptığım için mi bilmiyorum.
Hangi yazılımı denedin 2 gün önce yayınlanan mı bugün yayınlanan mı bugünkünde pek bir fark yok zoom özelliği ve birkaç ufak değişiklik usb den yüklemenin sorun olacağını sanmıyorum birde fabrika ayarlarına dön bakalım.