5980 1.1 destekliyor ama. Ben ikisi arasında kaldım. 5160 ile 5980. 5160 USB sinin 2.0 desteklemesi ile öne çıkıyor 5980 ise HDMi çıkış sağlıyor. Karasız kaldım.
5980 in usb 2.0 ı değilde 1.1 i desteklediğini bilmiyordum. ben her ikiside usb 2.0 destekliyor sanıyordum. o zaman 5980 de matrix, terminator-2, jurassic park yada gladiator gibi bitrate i yüksek (bir filmin bitrate i ne kadar yüksekse görüntü kalitesi de o kadar iyi olur), aksiyonu bol filmleri flash bellekle yada taşinabilir hard disc le usb den izlerken sorun yaşama ihtimalin oldukça yüksek. bence usb 2.0 asla vazgeçilebilecek bir özellik değil. ben 5160 ı tavsiye ederim o zaman
Tam emin değilim ama aklımda öyle kalmış. Eğer 2.0 destekliyorsa hemen gidicem alıcam 5980 i..
5980 in usb 2.0 ı değilde 1.1 i desteklediğini bilmiyordum. ben her ikiside usb 2.0 destekliyor sanıyordum. o zaman 5980 de matrix, terminator-2, jurassic park yada gladiator gibi bitrate i yüksek (bir filmin bitrate i ne kadar yüksekse görüntü kalitesi de o kadar iyi olur), aksiyonu bol filmleri flash bellekle yada taşinabilir hard disc le usb den izlerken sorun yaşama ihtimalin oldukça yüksek. bence usb 2.0 asla vazgeçilebilecek bir özellik değil. ben 5160 ı tavsiye ederim o zaman
Tam emin değilim ama aklımda öyle kalmış. Eğer 2.0 destekliyorsa hemen gidicem alıcam 5980 i..
hepsiburadadaki yorumları okudum. usb 2.0 desteği sadece 5160 da varmış. bende 5160 kullanıyorum. iyiki üst model diye 5980 almamışım. valla usb 1.1 çok çok kötü bir özellik. niye üst model bir cihaza, bir alt modelinden daha aşağı bir özellik koymuşlar anlamadım ama çok saçma. valla arkadaş sen 5980 den tamamıyle vazgeç. 5980 de ses konusunda verim alsan bile görüntü konusunda sorun yaşayacağın şimdiden belli. cihazı aldıktan sonra usb özelliği o kadar çok kullanılıyorki neredeyse dvd den film izlemeyi unutuyorsun. 5160 dvd palyer + 4 gb kingston usb bellek (26 ytl (3 ay önce 50 ytl idi)) işini fazlasıyla görür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliyimbiraz -- 29 Nisan 2008; 23:59:39 >
Arkadaşlar bir şey soracaktım. Bu makinada oynatmaya çalıştığım bazı filmlerde codec sorunu ortaya çıktı. İnternetten indirdiğim bazı mpg4 uzantılı dosyalarda yapıyordu galiba.
Bu codec sorunu yazılım ile çözülüyor mu yoksa codec yüklemek mümkün değil mi?
Arkadaşlar bir şey soracaktım. Bu makinada oynatmaya çalıştığım bazı filmlerde codec sorunu ortaya çıktı. İnternetten indirdiğim bazı mpg4 uzantılı dosyalarda yapıyordu galiba.
Bu codec sorunu yazılım ile çözülüyor mu yoksa codec yüklemek mümkün değil mi?
Cihaza codec yükleyemezsin yazılım ile de değişmez.Bence bi video conveter programı ile convertle oyle dvd playere tak filmi
Nası yani 5.1 ses alamayız biraz açar mısın arkadaşım. Bide 5980 modelinden farkları HDMi çıkış ve USB sinin 2.0 ı desteklemesi dışında farklar neler?
şöyle alamazsın. playerın analog ses çıkışı 2 kanal stereo. bu yolla ses sistemine bağladığında 2.1 kanal ses alırsın. sisteminde bulunan stereo sesi diğer hoperlöre dağıtma özelliği sayesinde bütün hoperlörlerinden ses alırsın ama bu gerçek 5.1 hissi vermez. bu playerdan gerçek 5.1 ses almak için ya digital girişe sahip bir ses sistemi ya da amfi + hoperlör takımı lazım.
iki model arasındaki tek fark HDMI çıkışı.
Arkadaşlar benim evimde şu anda zamanında aldığım Shov marka 5+1 ses sistemi var. Vestel 4500 progressive cihazım bozulmadan önce onda kullanıyordum. Bu modelde 5+1 ses çıkışı yok mu şimdi onu anlayamadım. Bende ki sistemle olmaz mı?
arkadaslar yanlis firmware sonucu bozulan Philips 5160 daha bugun geldi servis yazilim yuklemis tekrardan. Not olarakda illegal yazilim yuklendiginden bozulmus filan yazmislar :) neyse ki guncelleme yapmislar direk garanti disida sayabilirlerdi.
Simdi sizden ricam orjinal Philips firmware ile villaturk arkadasin firmware'i arasinda gozle gorulur farklar var mi ? yani bu riske deger mi ? bana cok buyuk farklari izah ederseniz sevinirim. Benim korkum pek bir fark yoksa firmware guncellerken tekrar bozulmasi firma ikince kez tamire gelen urune direk garanti disi sayabilirler.
Herkese tesekkurler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerdag -- 2 Mayıs 2008; 13:22:01 >
tanerdag Zaten fark olmasa villakent usta uğraşmazdı sanırım,biraz riski göze alacaksın ki bence en büyük risk elektrık kesılmesi buda küçük bir ihtimal yüklediğin zaman altyazı boyutundan kumandadan ses açıp kapamaya 4 satır altyazı desteğinden go to özelliğine kadar birçok özellikle bambaşka bir cihaza kavuşmuş olacaksın kesinlikle tavsiyedir.
tanerdag Zaten fark olmasa villakent usta uğraşmazdı sanırım,biraz riski göze alacaksın ki bence en büyük risk elektrık kesılmesi buda küçük bir ihtimal yüklediğin zaman altyazı boyutundan kumandadan ses açıp kapamaya 4 satır altyazı desteğinden go to özelliğine kadar birçok özellikle bambaşka bir cihaza kavuşmuş olacaksın kesinlikle tavsiyedir.
Nası yani 5.1 ses alamayız biraz açar mısın arkadaşım. Bide 5980 modelinden farkları HDMi çıkış ve USB sinin 2.0 ı desteklemesi dışında farklar neler?
şöyle alamazsın. playerın analog ses çıkışı 2 kanal stereo. bu yolla ses sistemine bağladığında 2.1 kanal ses alırsın. sisteminde bulunan stereo sesi diğer hoperlöre dağıtma özelliği sayesinde bütün hoperlörlerinden ses alırsın ama bu gerçek 5.1 hissi vermez. bu playerdan gerçek 5.1 ses almak için ya digital girişe sahip bir ses sistemi ya da amfi + hoperlör takımı lazım.
iki model arasındaki tek fark HDMI çıkışı.
Arkadaşlar benim evimde şu anda zamanında aldığım Shov marka 5+1 ses sistemi var. Vestel 4500 progressive cihazım bozulmadan önce onda kullanıyordum. Bu modelde 5+1 ses çıkışı yok mu şimdi onu anlayamadım. Bende ki sistemle olmaz mı?
Arkadaşlar benim evimde şu anda zamanında aldığım Shov marka 5+1 ses sistemi var. Vestel 4500 progressive cihazım bozulmadan önce onda kullanıyordum. Bu modelde 5+1 ses çıkışı yok mu şimdi onu anlayamadım.
5.1 analog çıkış yok,digital koax. çıkış+stereo çıkışa sahip
villaturk firmware icin: mesela orjinal Philips firmware'inde altyazi dosyalari (.srt vb.) klasor icersinde gozukmuyorda ama villaturk'un firmware'de tum dosyalar gosteriliyor. bunun dezavantaji srt vb. altyazi dosyasina tikladiginizda cihaz durmadan dosyayi okumaya calisiyor ve okuyamadim demiyor. Ancak cd'i cikarip takmaniz gerekiyor. Bunun bir dezavantajida klasorde tum dosyalar listelendigi icin numaratörden dosya numarasini girdiginizde bu numaraya denk altyazi dosyasi denk geliyorsa yine ayni sorun meydana geliyor tek care cd'i cikarip tekrar takmak.
Herkese tsk.ler ilerde yeni firmware'lerle daha da saglam olur sanirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerdag -- 7 Mayıs 2008; 18:37:32 >
zoom tuşu benim en çok kullandığım tuş. zoom tuşunun eject tuşu olması çok kötü olmuş. düzeltilirse süper olur. mesela repeat tuşu eject olsa süper olur çünkü hiçbir işe yaramayan 1 tuş
zoom tuşu benim en çok kullandığım tuş. zoom tuşunun eject tuşu olması çok kötü olmuş. düzeltilirse süper olur. mesela repeat tuşu eject olsa süper olur çünkü hiçbir işe yaramayan 1 tuş
ekstra bir tusa eject gorevi vermenin anlami yok ki zaten cihazin stop tusuna 2-3 saniye basili tutunca eject yapiyor, insanlar bunu gozden kacir