Kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Artık zaman kalmadı acil olarak bir player almak zorundayım. Piranha özellikleri bakımından tam bana göreydi ama sağlamlık konusunda ciddi endişelerim var. Eğer istediğim bazı özelliklere sahipse aradaki fiyat farkını vermeye razıyım.
Desteklediği en yüksek çözünürlük? TLF releasenin HDRip filmlerini oynatabilmesi açısından soruyorum. QPEL filmlerdeki durumu?
Ayrıca cihaz özelliklerinde XVID desteğine rastlamadım. Gerçekten de XVID desteklemiyor mu?
Kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. İstediğim özelliklere sahipse derhal alıcam.
Ben yazlıkta film izleyim diye bir player almayı düşünüyorum. 37 ekran bir televizyon var orda . Sizce öyle bir televizyona bu playerı bağlamak uygun olur mu?
arkadaşlar aldığım 5160 geldi haftasonu ağır misafirlerim olduğu için ne inceleyebildim ne de foruma girebildim bugün biraz kurcaladım öncelikle benim en çok karnımı ağrıtan konuya açıklık getireyim hemen; dts OK. dij.coax.dan avr.ye bağladım "dts" ışığını gördüm, karın ağrım geçti
@forzanta içinden scart çıktı walla ne iş anlamadım birde H.B.da yazmışlar "scart yok" diye
inceleyebildiğim kadarıyla genel olarak zaten görüntü ve ses kalitesini uzun uzun anlatmaya gerek varmı bilmiyorum ancak ürünün estetiği, sade ve şık görünümünün yanında insana kaliteyi hissettiren dış detaylarını belirtmeden geçemeyeceğim, klon ürünlerden tek farkı bu dış görüntüsü ve dış malzemesi bile olsa bence bu fiyat farkını vermeye değer, cihazı kutudan çıkartıp elinize aldığınız anda bunu hissedebiliyorsunuz
resim koyacaktım ama geç oldu, sonra artık...
henüz klavuzu fazla karıştırmadım ama yazılım güncellemeden bahsettiğine göre heralde MTK olmasa bile güncellenebilir bir chip.e sahip
benim için şu ana kadar tespit edebildiğim en büyük eksiği video dosyasının adı ile altyazı dosyasının adının aynı olması gerektiği hatta altyazı dosyalarını menüde hiç göremiyoruz (adı aynı olsa dahi) sadece videoyu izlerken sub. tuşuna bastıkça aynı klasör içindeki video ile aynı adı taşıyan altyazıları sırayla izliyorsunuz
@newmedia şu ana kadar divx.leri sadece PC.den izlediğim için çok fazla codec detaylarına kafa yormamıştım ağırlık olarakta dvd izliyorum ancak bilebildiğim kadarıyla sorularını cevaplamaya çalışayım öncelikle yüksek çözünürlüklü videoları oynatmıyor (max.720x576), kaldıki cihazın HDMI çıkışıda yok zaten özellikle divx.in resmi sitesinden test cd.si indirmiştim yarım yamalak ing. ile denemeye çalıştım ama görebildiğim kadarıyla bahsettiğim test cd.sinin içindeki videolardan birinin başında şunlar yazıyordu "MPEG4 ASP : DivX 4/5/6, Xvid, 3ivX, Nero ASP" "QPel Compatibility Test" bu videoyu (720x400) sorunsuz oynattı bu QPel oynatabiliyor anlamınamı geliyor emin değilim bana int.den bildiğin kısa bir QPel (hatta denemek istediğin başka codec.ler) varsa link verebilirsen deneyebilirim yada biri bana şu divx test cd.sinin nasıl kullanıldığını açıklayabilirse çok sevinirim bendeki ve arkadaşlardan bulduğum filmlerin içinde çok miktarda XviD mevcut hepsinide sorunsuz ve mükemmel bir görüntü-ses kalitesiyle oynattı yardımcı olabildimse ne mutlu
Orjinalden alıntı: josh-r alt yazının flimle aynı olmasına gerek yok aynı klasörde olması yeterli. sub tuşu ile klasör içindeki alt yazıları teker teker degiştirebiliyorsunuz.
walla ben beceremedim heralde nasıl oluyor açıklayabilirmisin seninki çin malı demiştin galiba benimki macar malı ondan olabilirmi
revenger11 sende altyazı farklı olunca görmüyor demiştin seninki nere malı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machiner. -- 27 Haziran 2007; 0:44:15 >
MACHİNER NASIL DVD Yİ AVRYE BAGLAYINCA HİÇBİR İŞLEM YAPMADAN DTS IŞIGI YANIYOMU YOKSA BİR AYAR FALAN YAPMAKMI GEREKİYOR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefalenk -- 30 Haziran 2007; 12:12:27 >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefalenk -- 30 Haziran 2007; 12:15:55 >
dts başlıklı konuda da açıkladım ama bir kezde burada anlatayım 5160.a dts codecli birşey koyduğunda yamaha 361 sinyali alınca cihaz otomatik olarak dts.yi seçiyor ayar var ancak fabrikasyon ayarı AUTO.da
arkadaşlar merhaba, Philips 5160 dvd player almayı düşünüyorum. Yanına 150 YTL civarında 5+1 ses sistemi alacacağım, neye dikkat etmem gerekiyor. Her 5+1'i 5160 ile kullanabilir miyim? Logitech X-540 uyumlu olur mu?
arkadaşlar merhaba, Philips 5160 dvd player almayı düşünüyorum. Yanına 150 YTL civarında 5+1 ses sistemi alacacağım, neye dikkat etmem gerekiyor. Her 5+1'i 5160 ile kullanabilir miyim? Logitech X-540 uyumlu olur mu?
detaylı inceleyemedim ama anladığım kadarıyla x-540 da dijital ses girişi yok gerçekten öyle ise 5.1 olarak ses alamazsın
ya dijital ses girişi olan daha üst modellere bakacaksın ya da analog 6 kanal çıkışları olan bir dvd araştırman gerekir
benim isteğim çok pahalı olmayan (250-300YTLmax-daha aşağı olabilir ama yukarı olmasın) bir ses sistemi kurmak. playerda divx altyazı sorunu olmasın, usb desteği olsun, cd seçmesin. 5+1'de çok yüksek ses veriyor olması şart değil(apartmanda yaşıyoruz malum) ama ses kalitesi kötü olmasın. varsa bu konuda yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. 1-2 haftaya kadar almam lazım.
Logitech , Creative ve philipsin belirttiğin bütçe aralığındaki bütün ürünleri aşağı yukarı aynı ve de işini görür benim dinleyebildiklerim arasında dikkatimi çeken philips 460 idi ama ses sistemi konusunda tavsiyem; almadan önce mutlaka dinle...
ancak tekrar belirtmek istiyorum ki 5160 alacaksan, 5.1 dinlemek için ses sisteminde mutlaka dijital ses girişi bulunması gerekir zira 5160'ın 5.1 analog ses çıkışı yok belirttiğin bütçe aralığındaki 5.1 hop.lar arasında dijital ses girişi olan varmı hatırlamıyorum
eğer dijital girişli hop. bulamazsan ve bütçeyi zorlamak istemiyorum dersen analog çıkışlı divx playerlara yönelmen gerekecektir, piranha ve goldmaster için kalite konusunda bir şey diyemem ama hatırladığım kadarıyla analog çıkışlılar arasında fiyatı uygun olan playerlar arasında
Logitech , Creative ve philipsin belirttiğin bütçe aralığındaki bütün ürünleri aşağı yukarı aynı ve de işini görür benim dinleyebildiklerim arasında dikkatimi çeken philips 460 idi ama ses sistemi konusunda tavsiyem; almadan önce mutlaka dinle...
ancak tekrar belirtmek istiyorum ki 5160 alacaksan, 5.1 dinlemek için ses sisteminde mutlaka dijital ses girişi bulunması gerekir zira 5160'ın 5.1 analog ses çıkışı yok belirttiğin bütçe aralığındaki 5.1 hop.lar arasında dijital ses girişi olan varmı hatırlamıyorum
eğer dijital girişli hop. bulamazsan ve bütçeyi zorlamak istemiyorum dersen analog çıkışlı divx playerlara yönelmen gerekecektir, piranha ve goldmaster için kalite konusunda bir şey diyemem ama hatırladığım kadarıyla analog çıkışlılar arasında fiyatı uygun olan playerlar arasında
cevabın için teşekkürler. bir de şunu sormak istiyorum. Bazı arkadaşlar madem ev sinema sistemi kurmak istiyorsun, neden philipsHTS serisi gibi hem dvd player hem 5+1 ses sistemi içeren almıyorsun diyorlar. Bu tür bir çözüme gitmek, özellikle benim gibi divX film de seyredecek olan biri için daha mantıklı olabilir mi? yoksa her halükarda ikisini ayrı ayrı almak toplamda daha iyi bir sisteme sahip olmak mı demektir?