Şimdi Ara

Apple Silicon ile Mac ailesinde Face ID dönemi başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple Silicon ile Mac ailesinde Face ID dönemi başlıyor



    Apple’ın masa üstünde kendi tasarladığı ARM tabanlı Apple Silicon işlemcilere geçme projesi sadece dikey entegrasyonla alakalı değil. Firma mevcut masa üstü işlemcilerinde sunamadığı bazı güvenlik katmanlarını Apple Silicon ile sunmayı planlıyor.



    Mac ailesinde Face ID devri



    Apple güvenlik katmanlarını iOS cihazlarında yoğun olarak kullanıyor zira Apple A serisi yonga setleri sunduğu yapay zeka performansı ile Face ID yüz tanıma sistemi başarılı bir şekilde çalışıyor. Bununla birlikte masa üstünde Intel ve AMD; firmanın mevcut yüz tanıma sistemini kaldıracak türde bir yapay zeka performansı sunamadığı için Apple yardımcı işlemcilerle TouchID gibi sistemleri entegre etmeye çalışıyordu.



    Ayrıca Bkz.Twitter saldırısının kökleri kara borsa forumlarına kadar gidiyor



    Gelen bilgilere göre macOS Big Sur beta kodları içerisinde PearlCamera, FaceDetect ve BioCapture gibi ifadeler ortaya çıkmaya başladı. Bu da yakın dönemde Mac ailesinde Face ID özelliğinin kullanıma sunulacağını gösteriyor.



    Şimdilik hangi cihazlarda bunun olacağı bilinmiyor ancak ilk Apple Silicon cihazlarında olacağı kesin gibi zira Apple böyle bir avantajı ötelemek istemeyecektir. Muhtemelen Apple Silicon entegre ilk iMac veya MacBook cihazlarında TrueDepth benzeri kamera sistemleri görmeye başlayacağız. Diğer taraftan Animoji gibi ekstralar da entegrasyondan nasibini alacaktır.





    Kaynak:https://www.engadget.com/apple-face-id-macs-161431990.html







  • maclere gelmesi iyi olur ekstra güvenlik

  • Intel ve AMD işlemcilerin bahsi geçen fonksiyonları yoksa eğer Windows Hello yüz tanıma nasıl çalışıyor?

  • make.believe kullanıcısına yanıt
    Hocam editörün hatası yüzünden öyle bir anlam çıkıyor. Olay işlemciden çok kamera modülü ve yazılım entegrasyonu ile alakalı. Apple Face ID modülünü bilgisayarlarına koysaydı yüz tanıma Intel işlemcilerle de sunulabilirdi (bkz. Intel RealSense). Fakat hali hazırda kendi arm yonga seti ile uyumlu çalışan bir modülün x86 entegrasyonu için ekstra geliştirme maliyetlerine katlanmak, arm işlemcilere geçiş yakınken mantıklı bir hamle olmazdı.

  • Apple Watch ile kilit açılması çok iyi ama Face ID elbette gelmeli

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.