Şimdi Ara

Sony'nin yeni oyunu Ghost of Tsushima satış rekoru kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony'nin yeni oyunu Ghost of Tsushima satış rekoru kırdı



    Sony'nin Sucker Punch stüdyosu tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen Ghost of Tsushima, ilk hafta sonunda büyük bir ilgi gördü. Sony tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Ghost of Tsushima sadece ilk üç gününde tam 2,4 milyon kopya satarak müthiş bir başarıya imza attı.



    Horizon: Zero Dawn'ı geride bıraktı 



    Sony ayrıca Ghost of Tsushima'nın, PS4 tarihinin en büyük açılış yapan yeni orijinal oyunu (IP) olduğunu belirtti. Bu rekorun bir önceki sahibi, ilk haftasında 2,6 milyon kopya satan Horizon: Zero Dawn'dı. Ghost of Tsushima konsolun son yılında ve pandemi döneminde çıkış yaptığı için Horizon'a göre elbette biraz avantajlıydı.



    Üçüncü şahış bir samuray-aksiyon oyunu olan Ghost of Tsushima, genel anlamıyla hem eleştirmenlerin hem de oyunseverlerin beğenisini kazanmayı başardı. Özellikle de oyunun görselliği büyük övgü alıyor. Sanat tasarımı gerçekten de harika olmuş diyebiliriz.



    Ghost of Tsushima Japon tarihini ele alan bir oyun olsa da geliştirici Sucker Punch bir Amerikan stüdyosu. Buradan nasıl bir ürün çıkacağı ve oyunun Japonya'da nasıl karşılanacağı merak ediliyordu. İlk hafta yorumlarına baktığımızda ise çok olumlu tepkiler görüyoruz. Japon eleştirmenler Ghost of Tsushima'ya yüksek notlar verdi, ayrıca oyunseverler de büyük ilgi göstererek mağazalardaki stokları tüketti.



    Sony'nin yeni oyunu Ghost of Tsushima satış rekoru kırdı



    Ghost of Thushima yeni bir IP olarak büyük bir başarı elde etti ancak yine de The Last of Us 2, God of War veya Uncharted 4 gibi oyunlara yetişmeyi başaramadı. Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen The Last of Us 2, ilk üç gününde tam 4 milyon kopya satarak PS4 tarihinin en büyük açılış yapan özel oyunu olmuştu. Ayrıca Spider-Man (3,3 milyon) ve God of War da (3,1 milyon) yine Ghost of Tsushima'nın epey bir önünde bulnuyor.



    Tabi dünya şu anda The Last of Us 2 ve Ghost of Tsushima gibi yeni oyunların keyfini çıkarırken maalesef Türk oyunseverlerin önünde büyük bir fiyat bariyeri bulunuyor. Her iki oyun da PS Store'dam tam 500 TL'lik inanılmaz bir fiyata sahip. Bu nedenle birçok oyunsever oyunları hemen alıp oynayamıyor, bunun yerine indirimleri beklemek zorunda kalıyor. Dünyanın diğer taraflarıyla ülkemiz arasında böyle müthiş bir fark olması maalesef çok üzücü.








  • Ps4 um olmadigi icin oynamak nasip olmadi ama gameplaylardan izledigim kadariyla bile cok guzel bir oyun oldugu belli oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcy123 -- 25 Temmuz 2020; 0:10:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ama eks baks van eks 6 terafılop...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Satış rekoru kırmak demek en iyiden daha iyisini başarmak demek değil mi? Ben mi yanılıyorum, arkadaş mı yanılıyor, yoksa magazin haberi gibi haber mi yapılıyor? Umarım ilk ikisinden birisidir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addidas_85 -- 25 Temmuz 2020; 15:17:57 >
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt
    "En büyük açılış yapan yeni IP" rekoru.

  • sony veya sony türkiye artık bu işe hangisi bakıyorsa 500 liranın türk insanı için ne demek olduğunu bir öğrenmesi lazım artık.

  • LKLC kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın ama rekor kırdı demek için kategori uydurmaya başladılar.

  • gowlet kullanıcısına yanıt
    Beşyüztürklirası

  • murdocklawless kullanıcısına yanıt

    O konuya hükümetin bakması lazım. Sony ile alakalı bir konu değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye satis rakamlarini da aciklasinlar, 1000 tane satmis midir acaba? Yayincilar almistir iste binde zengin cocuklarimiz. Normal vatandas alamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu o noktaya gelirse oyunlar 1000 TL olur :)

  • Arkadaşlar şu sitelerdeki fiyatlar nasıl bu kadar düşük bilen var mı? Gayet makul fiyata satıyorlar 500 liraya yakın oyunları!!


    Sony'nin yeni oyunu Ghost of Tsushima satış rekoru kırdı
    Sony'nin yeni oyunu Ghost of Tsushima satış rekoru kırdı




  • Sony'nin yeni oyunu Ghost of Tsushima satış rekoru kırdı
    Sony'nin yeni oyunu Ghost of Tsushima satış rekoru kırdı


    Tamam kur yüksekte 500 lira ne alaka? Avrupa'dan ne ara daha zengin olduk biz?





  • toplu alım yapsan 1000 lik ona göre firmalar %70 indirim yapar !
    tabi bunun için facebook gruplarında falan insanların bir araya gelip
    havuz hesap oluşturması lazım. ama haliyle dolandırılma korkusu var !

  • Bu oyun görsel olarak o kadar iyi ki tam olarak keyfini almamız için ekranda hud, ya da harita bile yok. dolayısı ile birde büyük ekran televizyonda oynuyorsanız dalıp gidiyorsunuz. aynı zamanda oyunada odaklanmanızı sağlıyor.

    Bence yılın oyunu ve last of us part ii den daha iyi. 10 puanı bu oyun almalıydı.

  • ti7800 kullanıcısına yanıt

    yok hocam aman oyun 6 yıldır geliştiriliyor ve hikaye anlatımı berbat ne bir animasyon ne başka bir şey hiç emek yok 6 yıl diyorum açık dünya klasik ac açık dünya mantığı ama combatı çok iyi ac den görsellik mükemmel fakat teknik açıdan tlou değil malasef yılın oyunun adayı bile olamaz

  • Sanki AC'den daha iyi olmuş gibi; YT'ciler, mesela, genelde yolda karşılaştıkları yan görev çarpışmalarını pas geçiyorlardı AC'de ama TGoTsu'da genelde dövüşme eğilimindeler. Aşağı yukarı benzer dövüş özellikleri barındırıyorlar ama TGoTsu'da Japon Dövüş Sanatının katkısı olayı bayağı değiştiriyor. Bu tür oyunları hem açık dünya olması hem de kılıç/kalkan savaşını sevmediğim için oynamıyordum, ancak, PS4'üm olursa bir gün, TGoTsu'yu denemek isterim.
    Tabi ki bazı gariplikler yok değil, AC'de olan bunda da var. Mesela, dibinden geçtiğin halde düşmanın seni görememesi, bir şeyler hissettiğinde kontrol etmemesi (çoğunlukla ediyor ama çabuk peşini bırakıyor); okçuların, saldırırken kendi askerini uyarması gibi güzel bir detay, sadece okçu kalınca veya sadece kendisi kalınca uyarmaya devam etmesi gibi buglar da var.
    Sonuçta, tek tip oyun şekli; genel olarak, bu tür oyunları bu yüzden oynamayı sevmiyorum. Ha AC oynamışım ha TGoTsu oynamışım, bir fark yok. Gene at üstünde, gene bir yerlere tırmanarak, gene bir sürü yol kat ederek zaman kaybı, sürekli bir şeyler toplama gerekliliği ve temelde benzer hikayeler.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-850270B00

    O konuya hükümetin bakması lazım. Sony ile alakalı bir konu değil.

    sony ülkelerin alım gücüne göre fiyatlandırma yapabilir. steam yapabiliyorsa sony'de pekala yapar.

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Hocam Türkiye Avrupa bölgesinde olduğu için euro bazlı fiyatlandırma yapılıyor 60 euro 480 TL burda 500tl satılıyor ise buradaki tepkiniz 20tl fazla satılmasına mı. Bende isterim yerelleştirme yapılmasını ama Türkiyede ki oyun satışı iyi derecelerde olmadığı için firmalar da yerelleştirme yapmayı gerek görmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziondasonisyan -- 25 Temmuz 2020; 16:36:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ziondasonisyan kullanıcısına yanıt

    Ps'de fiyatlandırma tamamen Sony'ye ait firmalara değil diye biliyorum. Çünkü aynı oyun steam'de 259 lira Ps'de 459. (cyberpunk mesela). Yerel fiyatlandırma yapmadan satış olmaz tabii. Millet 500 liradan oyun alırsa Sony "bunlar zaten alıyor fiyat düşürmeye gerek yok" diyecek. Avrupa'da bile 480 tl oyunun Türkiye'de 500 olmasının hiçbir mantıklı açıklaması olamaz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.