Şimdi Ara

Adalar'da hizmet verecek elektrikli araçların ücret tarifesi açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adalar'da hizmet verecek elektrikli araçların ücret tarifesi açıklandı



    Faytonların kaldırılmasının ardından Adalar’da hizmet verecek elektrikli araçlar geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı. Söz konusu araçların ücret tarifesi de belirlendi.



    İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan son UKOME toplantısında Adalar’da hizmet verecek elektrikli araçların ücret tarifesi görüşüldü ve oy birliğiyle 12 lira olmasına karar verildi. Alınan karar kapsamında öğrenci ve yaşlılar da aynı tarifeden seyahat edecek. Adakart sahipleri için ise bu ücret 3,5 lira olacak.



    Ayrıca Bkz.Kia'nın yeni kompakt SUV modeli Sonet'ten ilk teaser geldi



    UKOME toplantısında Ada Taksi ücretleri de belirlendi. Ada sakinleri için taksimetre 5 liradan açılacak ve kilometre başı 3,10 lira eklenecek. Bu rakam turistler için 15 lira açılış ve kilometre başı 12 lira ekleme şeklinde uygulanacak. Ulaşımın elektrikli araçlarla sağlanacağı Adalar’da 7 hat hizmet verecek.



    Toplu ulaşım güzergahı 9 kilometre olan Büyükada’da 40 araç, 3 kilometre olan Heybeliada’da 10 araç, güzergahları 3 kilometre olan Burgazada ve Kınalıada’da ise 5’er araç hizmet verecek. Böylelikle Adalar’da toplu ulaşım için toplam 60 elektrikli araç kullanılmış olacak.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    İBB, Adalar'da kullanılmak üzere 60 elektrikli araç satın aldı
    İBB, Adalar'da kullanılmak üzere 60 elektrikli araç satın aldı
    İBB, Adalar'da kullanılmak üzere 60 elektrikli araç satın aldı
    İBB, Adalar'da kullanılmak üzere 60 elektrikli araç satın aldı








  • Adalar ayri bir Cumhuriyet olmus fiyatlama ile. Vatandaslik esit haklar babinda karar topluca yanlis alinmis. Her cokluk dogruluktur idealdir manasina da getirmez.

  • Taksi ücreti yerli halka km başı 3 lira da, niye turiste 12 lira? Turistlerin nasıl kazıklandığı bilinen bir şey de, buna böyle yasal zemin mi oluşturulur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turistlere neden farklı bir fiyat tarifesi var? Fiyatlar da aşırı pahalı. Saçma..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tunacadirci T kullanıcısına yanıt
    Ne kadar gitmişsem adalar full %99 arap turislerke dolu.Paraları değerli olunca pahalı olması normal.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke onca at işkence görmeden ve hastalıktan ölmeden önce bu tür bir araç uygulamasına geçilebilseydi. Hayvan hakları konusunda çok duyarlı olması gereken partinin belediyesine sahipti adalar yıllardır. Ve adalara her gittiğimizde o atların 30+40 derece sıcak altında iskele meydanında saatlerce bekletilmesini izleyip kahrolur, bir tane tente açmayı, çadır yapmayı bu hayvanlara niye düşünmezler diye üzülürdük. Su bile koymazlardı önlerine. Ne sahipleri bunu düşünecek empatiye sahipti ne de başkanları. Belki gerçekten atlarını seven bazı sahipler vardı ama çoğunluk düşüncesizdi onların da atları bu zulme kurban gitti. Bir veterinerleri bile yoktu belli ki. Kurtuluşları ölerek, kesilerek, satılarak veya hastalığa maruz bırakılıp soyları tüketilerek bitmesiymiş. Şimdi bu elektrikli faytonlar bu acıyı bir nebze unutturur mu hayvan sevenlere, kimbilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 23 Temmuz 2020; 17:36:41 >
  • aylik akbilden 7 bilet mi cekiyor simdi

  • At insanlık tarihi boyunca yük taşıma, ulaşım için kullanılmış. Bu hayvanlar yüke, hıza dayanıklı hayvanlar. Bence at sayısı arttırılıp, beslenmeleri ve ahırlarına dikkat edilse daha iyi olurdu. Bu kadar deli paralar da harcanmazdı.

    Yarım gün koşturulan at dinlenmeye çektirilip, sonraki gün yine yarım gün şeklinde koşturulabilirdi. Ben bundan yanaydım ama olan olmuş artık.

    Ha olan hakkında konuşmak gerekirse de, fiyatlar yüksek. Ayrıca turiste ayrı ada halkına ayrı tarife belirlemek tam bir facia.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunacadirci T kullanıcısına yanıt
    Turistin 1 doları senin 7 liran çünkü reis..

  • joven kullanıcısına yanıt
    Şu forumda ilk yıllarda ne kadar güzel yorum yazardın be Joven. Gökkuşağı rengiyle ayrımcılık yapmak ve hakarette bulunmak senin gibi forum kültürünü bilen birine hiç yakışmıyor. Üzüldüm açıkçası.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Bu mesaj silindi.

    Paranoyak oldunuz iyice.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adalara giden herkes faytona biniyo muydu? hayır binmiyodu. bu araçta onun yerine geldiğine göre fiyatlar gayet makul. çünkü 3 sene önce adalarda faytona bindiğimde bile bu fiyatlarla alakası olmayan çok yüksek rakamlar ödedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Bu mesaj silindi.

    Sanırım son dönemde bir konu altına atılmış, konu içeriğiyle uzaktan yakından alakası olmayan en saçma mesaj.

    Renk ve cinsel yönelim arasında başarıyla! kurulmuş olan ilişkiden, insanları sıfatlandırma şeklinden bahse bile gerek yok.


    Not : Bu arada diğer forum üyelerinden, konuyla alakasız attığım bu mesaj için özür diliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 23 Temmuz 2020; 20:58:34 >
  • Büyükada'da sahilden en tepeye gitmek için 12 TL, dönmek için de 12 TL toplamda 24 TL mi vereceğim yani ?

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Netice itibariyle İBB konuya el atıp sorunu çözdü mü hocam ona bakalım öncelikle. Bundan sonra bu tip manzalar olmayacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Renk denilen şey nedir onu biliyor musun? Renk ışık hızında hareket eden fotonların saniyede ne kadar titrediğine göre ve yansıdıkları objenin o fotonların titremesine ne kadar etki ettiklerine göre gözlerimizin retina kısmında yer alan 3 farklı reseptörün (cones) bu titreme oranlarını algılaması ve bunları beynimizin ilgili kısmına iletmesi sonucunda beynimizde oluşan bir yorumlama şekli. Bu kadar bilimsel bir olayı, kalkıpta şu frekans ibnelerindir, bu frekans kızların, bu erkeklerin diye ayırmak aşırı barbarca. Hani bir nevi orta çağda cadı diye onu bunu yıkanlar belki öncesinde putlara tapanlar kadar saçma aslında ama işte insanoğlu bilgiye ulaştıkça gelişiyor, evrimleşiyor. Bu barbar zihniyet yüzünden bimdeki gökkuşağı ışıkları satışı engellendi :) Yani şimdi zaten bu zihniyete bir tarafıyla gülenler var. İnşallah 300-500 sene sonra zaten çoğunluk tarafından putlara tapan cahiller gibi muhtemelen adlandırılacak bu zihniyet. Yani şimdi anadoludaki insanın çoğuna kalkıp rengin açıklamasının daha ilk 3 kelimesini izah edemezsin. Foton da ya da ışık hızında daha kopar gider, algılayamaz. Yine bu saçma renk takıntısından ırkçılık yapıldı yüzlerce binlerce yıldır. Yazık yani, daha çoook uzun bir yol var insanoğlunun kaliteli bir seviyede evrime ulaşması için.





  • Kulak Misafiri kullanıcısına yanıt
    O atların bok kokularını kokladıktan sonra emin ol yazdıklarını tekrar gözden geçirirdin.

  • [F][u][r][k][a][n] [ kullanıcısına yanıt
    atlarda az para değildi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • th9 T kullanıcısına yanıt
    atlar 100 lira falan istiyordu tam tur için 12 tl ucuz baya

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.