Şimdi Ara

Kia'nın yeni kompakt SUV modeli Sonet'ten ilk teaser geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kia'nın yeni kompakt SUV modeli Sonet'ten ilk teaser geldi



    Kia, bu yılın başında konsept versiyonunu tanıttığı global kompakt SUV modeli Kia Sonet ile ilgili paylaşımlara başladı. Bugün bir teaser paylaşan Kia, aracın 7 Ağustos’ta Hindistan’da tanıtılacağını açıkladı.



    Paylaşılan görsele baktığımızda, Kia Sonet’in gövde tasarımında konsept modele büyük oranda sadık kalınacağını görebiliyoruz. Zira Auto Expo 2020’de görücüye çıkarılan konsept versiyon da pop-up kapı kolları ve ince yan aynaları dışında üretime oldukça yakın görünüyordu. Dolayısıyla seri üretime doğru çıkılan yolculukla bu iki detayın yerini daha geleneksel parçalara bırakmasını bekleyebiliriz. Bunun dışında markanın imzası haline gelen ‘tiger nose’ ızgara ve kaplanların gözlerinden esinlenerek tasarlanan LED gündüz farları üretim versiyonunda da varlığını sürdürüyor.



    Ayrıca Bkz.Waymo ve FCA'nın otonom teknolojiler üzerindeki iş birliğine ticari araçlar da dahil edildi



    Kia Sonet, geçtiğimiz yıl tanıtılan Seltos’tan sonra markanın “made in India” imzası taşıyan ikinci modeli olacak. Fakat kompakt SUV’un satışı Hindistan ile sınırlı kalmayacak ve diğer pazarlarda da kendine yer bulacak. Koreli üretici, 10.25 inç dokunmatik bilgi-eğlence ekranı, UVO bilgi-eğlence ve telematik sistemi, Bose ses sistemi ve sunroof gibi özelliklere sahip olan Kia Sonet ile genç tüketici kitlesini hedefine almış durumda.



    Kia Sonet, tıpkı geçtiğimiz günlerde tanıtılan Nissan Magnite gibi 4 metrenin altında uzunluğa sahip ve bu sayede Hindistan’da daha düşük vergi dilimine giriyor. Tabii bunun için araçta 1.2 litre (benzinli) veya 1.5 litreden (dizel) yüksek hacimli motor olmaması gerekiyor. Bu bağlamda Kia Sonet’in 1.2 litre benzinli ve manuel şanzıman, 1.0 litre turbo benzinli ve iMT debriyajsız manuel veya çift kavramalı otomatik şanzıman, manuel ve otomatik şanzıman seçeneğine sahip 1.5 litre dizel motorlarla satılması bekleniyor. Tabii bu seçeneklerin pazara göre değişmesi muhtemel.



    Kia Sonet ile ilgili tüm detayları 7 Ağustos tarihinde öğreneceğiz. Aşağıdaki galeride Kia Sonet’in ön gösterimi olarak tanıtılan konsept versiyonun tasarımını inceleyebilirsiniz.



    Ayrıca Bkz.Tagan'dan 1300 watt'lık yeni güç kaynağı




  • XC40 sandım ilk gördüğümde...


  • Bana da Dacia Duster'ı anımsattı. Keşke Duster böyle bir tasarımla gelse

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.