Şimdi Ara

TSMC pazar değeri olarak en büyük yarı iletken firması haline geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TSMC pazar değeri olarak en büyük yarı iletken firması haline geldi



    Pazara sunduğu herhangi bir ürünü olmamasına karşın yüzlerce firma için döküm hizmeti veren Tayvanlı TSMC son yıllarda adeta patlama yaptı. Firmanın toplam pazar değeri tarihi rekora koşuyor.



    Tarihi rekor



    Taiwan Semiconductor Manufacturing Company olarak da bilinen TSMC zaten yarı iletken döküm sektöründe yüzde 52 civarında bir paya sahip. Üretim süreçlerine yaptığı önemli yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları ile teknoloji konusunda da oldukça ileride.



    Ayrıca Bkz.Twitter saldırısının kökleri kara borsa forumlarına kadar gidiyor



    Sektörde kapasite olarak Samsung lider olsa da 5nm süreci konusunda sıkıntılar yaşıyor. Intel üretim sıkıntıları nedeniyle siparişlerin bir kısmını TSMC’ye kaydırdı. Sony de tarihinde ilk kez sensör üretimini TSMC’ye yaptırıyor.



    Rakiplerinin yaşadığı sıkıntılar nedeniyle TSMC çok büyük avantaj elde etmiş durumda. Bu bakımdan müşterilerinin ve siparişlerin sayısı hızla artıyor. Örneğin Huawei’nin ABD yasaklarının başlayacağı tarihe kadar TSMC’ye devasa bir yonga siparişi verdiği belirtiliyor.



    TSMC pazar değeri olarak en büyük yarı iletken firması haline geldi



    Yaşanan son gelişmeler ile birlikte TSMC’nin hisseleri 66.40$ olarak en yüksek değerine çıktı ve firmanın pazar değerini de 313 milyar dolara yükseltti. Bu rakam Samsung, Intel ve NVIDIA gibi rakiplerin önünde. Bu bakımdan TSMC en fazla pazar değeri olan yarı iletken firması haline geldi.



    Elbette TSMC burada duracak gibi görünmüyor. Yonga sektörünün gidişatı TSMC’nin çok daha güçlü hale geleceğinin bir işareti. 5nm sürecinde verimliliği yakalayan TSMC yakın gelecekte 3nm sürecine geçiş yapmayı planlıyor. Hali hazırda üretim süreçlerinde verimlilik dendiği zaman akla ilk TSMC geliyor.








  • Bizim de bir TMSC'miz olabilirdi. Zenginlerimizin kafası hala bu konulara basmıyor. Tüccar kafasıyla iş yapmanın derdindeler hala. Biraz kurumsallaşan da anca büyük fasonculuk peşinde koşuyor. Zamanında 130 nm üretimden dahi başlasalar bugün 10-20 nm arası yarı iletken üretimi yapıyor olurduk. Bu konuda en sıkıntılı firmamız da Turkcell, ülkede sermaye namına büyük rakamlar topladı ama bu ülkeye malesef doğru işler yapamadı. İlk yapması gereken işlerin başında baz istasyonu ve yarı iletken üretimi geliyordu. Önce RTE zorladı yapsınlar diye, bunlarda iş olmadığını görünce Aselsan bu işe girişti. Şimdi yerli baz istasyonumuz var. Yarı iletken konusunda da yine Aselsan öncülük ediyor. İnşallah zamanla büyür o iş ama bir TMSC olur mu zor ama en azından kendi ihtiyacımız olan yarı iletken üretimini milli imkanlarla yapabiliyor olacağız.

  • Taiwanli öğretmen bir arkadaşımin söylediğine göre kendisi öğretmen olduğu için çok şanslı. Çünkü çalıştığı saat belli.

    Tsmc de çalışan bir mühendis arkadaşı eve akşam 9 da geldiğinde eve erken geldim diyormuş.

    Yani öyle hiç bir şey armut piş ağzıma düş olmuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.