sigma 18-50mm F2.8 lens hakkinda bilginiz varmi.Burda genelde 17-70mm lens icin ovguler var.Ikinci elden nikon d70s+18-50mm lensi aldim.Internetten baktigimda bu lensin fiati 17-70 den daha pahali gibi.17-70 icin burda da baya bir ovgu duyunca kararsiz kaldim,gerci bir kac foruma yazdim (belcika forumlarina) degismek icin.Gerci lensden memnum ama yinede 17-70 e ovgu olunca acaba mi diyorum.Bir kac ornek fotograf koyuyorum.eyfel kulesinden cekildi.
Fazlası ile başarılı bir lenstir, 17-70 ten daha keskindir ama daha fazla CA verir. Yapı kalitesi olarakta 17-70 ten iyi diyorlar. F2.8lik lensten vazgeçip f4.5 luk bir lensi kullanmaya başlamanızın hiç bir anlamı olmaz.
tamron 17-50 daha iyi , canon L serisi kadar basarili olabildigini dusunmuyorum cunku sigmanin bu lensinde oldukca fazla CA goruluyor fakat sonderece keskin bir lens
bu is dusunmekle olmuyor tamron 17-50 ile canon 17-40 testleri var tamron gecmisti 17-40 i sigma da tamron ile kafa kafaya yapılan testlerde bu benim dusuncelerim degil
O da çok paraymış yav 17-70'de beni çeken 2.8 diyafram başlangıcı ve daha keskin olması. Tabii 135'e kadar odak aralığından ve Af-s motordan vazgeçmek.. İşte bütün mesela bu
ustalarin hali bir baska oluyor.soylenenlerden tek anladigim.Degismeye gerek olmadigi. "CA" ne demek bu arada ?Ikinci el sitesinde baya hesapli denk geldi.nikon d70s+18-50mm bu lens cantasi iki bataryasi ile birlikte 500 euroya aldim.O zaman ustalari dinleyip forumlardan degistirmek icin verdigim ilani kaldirayim.Yardimlariniz icin tesekkurler.Fotografcilik gercekten gorundugu gibi kolay degilmis.Ogrenecek cok seyim var.
bu is dusunmekle olmuyor tamron 17-50 ile canon 17-40 testleri var tamron gecmisti 17-40 i sigma da tamron ile kafa kafaya yapılan testlerde bu benim dusuncelerim degil
mtf testlerine bakarsanis sigma tamrondan daha keskin goruntuler uretir fakat tamronu sigmadan iyi yapan renk dolgunlugu , kontras ve CA yonunden iyi olmasi , keskinlik tekbasina yeterli degil .......
17-40 i da tamrondan iyi yapan ozellikler ise focus hizinin daha iyi ve sessiz olmasi , hava satlarina daha dayanikli olmasi (weather-sealed) , full frame makinalaradada kullanilabilmesi ( tamron sadece 1.5 crop faktorlu makinalarda kullanilabilir ) ..... yani canon 17-40 in iyi oldugunu dusunmek icin hala cok sebebim var