Şimdi Ara

Huawei yasağı İngiltere’ye pahalıya mal olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei yasağı İngiltere’ye pahalıya mal olacak



    ABD’nin geçen yıldan bu yana Huawei üzerinde uyguladığı sıkı ambargolar diğer ülkelere de yayıldı. İngiltere sürpriz bir kararla Huawei ekipmanlarından tamamen kurtulma kararı aldı ancak ağır bir bedelle.



    Pahalıya mal olacak



    20 yıldan fazla bir süredir telekominükasyon ekipmanları sektöründe faaliyet gösteren Huawei oldukça tecrübeli ve 5G konusunda önemli bir avantaja sahip. Bununla birlikte ABD ve İngiltere gibi ülkeler bu avantajdan kurtulmaya çalışıyor.



    Ayrıca Bkz.LEGO yakında NES seti piyasaya sürecek



    Geçtiğimiz günlerde İngiltere iletişim altyapısında Huawei ekipmanlarının 2027 yılına kadar tamamen temizlenmesini ve 31 Aralık 2020 tarihinden sonra da kesinlikle tedarik yapılmamasını kanuna bağlamıştı.



    Yıllar boyunca Huawei’den destek alan İngiltere altyapısı bu karar ile ağır bir darbe alacak. Ülkedeki otoriteler Huawei ekipmanlarını tamamen temizlemenin operatörlere 2 milyar pound civarında bir maliyetinin olacağını düşünüyor. Bu maliyetler elbette kullanıcılara yansıyacak.



    Huawei yasağı İngiltere’ye pahalıya mal olacak



    Diğer bir dezavantaj ise Huawei kadar tecrübeli olmayan diğer ekipman sağlayıcılar ile birlikte çalışmak 5G kurulumunu 2 veya 3 yıl geciktirecek. Erken adım atmanın önemli olduğu 5G teknolojilerindeki bu gecikmeler ülkeyi olumsuz etkileyecek.



    5G teknolojileri haricinde ticari ilişkilerde de İngiltere zararlı çıkabilir. Çin ile ilişkileri olan pek çok İngiliz firması önümüzdeki dönemde yaptırımlarla karşılaşabilir. Bu da mevcut zarara tuz biber ekebilir.



     








  • 2 milyar pound, İngiltere için çerez parasıdır.

  • 2027 ye kadar zaten cihazlar kullanım ömürlerini doldurmuş olacak ve 6G de yavaş yavaş aktife edilecek yani İngiltere ekonomisini etkileyecek bir şey göremiyorum...

  • veriler ha abd ye gitmiş ha çin e, bize farketmiyor.

  • 2 milyar paund İngiltere için çerez değil sakız parası. Ama anlayamadığım bu ulkelerin Huawei ile ne sorunu var onu çözemedim arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahalı olsun geç olsun bizim olsun demişler. Bence de doğru karar. Keşke biz de yapabilsek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ingiltere gibi bir ülke için bu para hiç bir şey

  • 2 milyar pound İngiltere'ye koyar mı ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiliz ve amerika çok temizmiş gibi davranıyorlar ya ona yanıyorum 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesin bir casusluk olayı kanıtı yada planları var anlaşılan ki bu kadar yüke girişiyorlar.

    ABD hani anlarsın ticaret savaşı nedeniyle böyle bir karar aldı filan diye ama İngiltere kolay kolay elde ciddi veri olmadıkça almaz alamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2030*

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Bizde de Aselsan zaten ULAK ile yerli 4,5 G operatör'ü geliştirdi ve şu an kullanımda. Şimdi 5G operastörlerimizi geliştiriyorlar.

  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    Saçmalamayın ya, herşeye toplam milli gelir olarak bakmayın. Devletin bu konudaki dar bütçesi için devasa rakamlar bunlar. Bakkal hesabı yapmayın herşeyde.

  • gun kullanıcısına yanıt
    Kanıtları olsaydı şimdiye kadar dünyayı ayağa kaldırırlardı. Trump'ın yolundan gidiyorlar o kadar. Aynısı Trump için de geçerli. Şimdiye kadar hiçbir kanıtı olmadığı halde sadece su-i zan ile hareket ediyor.

  • gun kullanıcısına yanıt
    Amerika, Huawei'yi bırakırsanız masraflar bizden demiştir bu kadar basit!

  • Ekmek arası melemen kullanıcısına yanıt

    İngiltere'nin Amerika ile kol kola dolaştığını herkes bilir. Bunun en basit örneği Amerika'nın İngiltere'yle birlikte 2003 yılında Irak'a girmesidir.


    Japonya ise 2. dünya savaşı sonrası tamamen Amerikan kontrolünde oldu.


    2.Dünya savaşı sonrası savaşı kaybeden Almanya ve Japonya'nın orduları neredeyse tamamen kaldırılıp bu ülkeler ticari ve ekonomik açıdan Amerikan kontrolünde gelişmeleri sağlandı.

  • gun kullanıcısına yanıt

    Aklıma nedense 2003 yılında Irak'a girebilmek için Amerika ve İngiltere'nin dünya kamuoyunu nasıl manipüle ettiği geliyor.


    Bu ülkeler Irak'a girdikten sonra iddia ettikleri hiç bir şeyin Irak'ta olmadığı ortaya çıkmıştı.


    İnternet üzerinden manipülasyon ve sonuçlarıyla ilgili haberleri araştırabilirsin..

  • Huawei nin yükselişi durdurulamaz.

  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Burada İngiltere özel sektöre emir veriyor bunu açıklaması zor. Aynı şey değil birisi savaş olayı bundan çok çıkarları yok. Trump içinde yakında gidebilir çok riske girmeye değmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cehaletle yazılmış bir haber. Herhangi bir teknoloji ürününün yaşam döngüsü 5-7 yıldır. Huawei ile devam etseler bile mevcut baz istasyonu ya da çevresel sistemler zaten güncellenmek zorunda. Ek bir maliyet getirmesi ve son kullanıcıya yansıması konusu tamamen hurafe. Huawei'nin lider olması gibi bir durum da yok 5G konusunda, teknoloji zaten standart ve 3GPP tarafından yönlendiriliyor. Tüm sağlayıcılar aynı teknolojiyi tedarik etmekle yükümlü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PongoLLe -- 18 Temmuz 2020; 15:54:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.