Şimdi Ara

Alman mühendislik şirketi, yerli otomobil için Türkiye'de ofis açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alman mühendislik şirketi, yerli otomobil için Türkiye'de ofis açtı



    Dünyanın en büyük bağımsız mühendislik şirketlerinden biri olan EDAG, Türkiye ofisini açtı. Otomotiv teknolojileri alanında önemli tecrübeye sahip olan Alman firma, Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde açtığı yeni ofisinde ilk mühendislik projesini Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile gerçekleştirecek.



    EDAG Grubu, geçen yıldan bu yana mühendislik iş ortağı olduğu TOGG ile uluslararası uzman mühendislerden oluşan bir ekibin parçası olarak ilk Türk elektrikli otomobil markasını geliştirmek üzere çalışıyor. EDAG şimdi de Bilişim Vadisi'ndeki 600 metrekarelik ofisinde bu çalışmalara yerinde destek sunacak.



    TOGG ile olan iş birliği kapsamında Türkiye Ofisi’nin açılışıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan EDAG CEO’su Cosimo De Carlo; “Mayıs 2019'dan bu yana sorumlu mühendislik ortağı olarak TOGG’la başarılı bir iş birliği yürütüyoruz. Bu iş birliğinin geldiği noktada Türkiye’de de bir ofisimizin olması gerektiğine karar verdik. Çünkü TOGG’un Türkiye ve Avrupa'nın elektrikli ulaşımına (e-mobility) önemli katkı sağlayacağından eminiz” diye konuştu.



    Ayrıca Bkz.Volkswagen Caravelle Highline Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri



    Dünya genelinde birçok önemli şirkete mühendislik hizmeti vererek alanının önde gelen şirketleri arasında yer alan EDAG’ın Türkiye ofisini kurması konusunda konuşan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ise “TOGG için yola çıkarken, ‘varsa Türkiye’den firmalarla, henüz Türkiye’de yoksa da dünyadaki en iyilerle çalışacağız’ demiştik. Dünyada 60 noktaya ulaşan bir ağ içinde çalışan mühendislik şirketi EDAG’ın TOGG’un çekim alanına girerek Türkiye’ye ve Bilişim Vadisi’ne gelmiş olmasını ‘Mobilite Ekosistemi’ oluşturmak olan ana hedefimize doğru bir adım daha attığımızın kanıtlarından olarak görüyorum” dedi.



    EDAG’ın Bilişim Vadisi’ndeki merkezinin yönetimini otomotiv mühendisliği konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Mertcan Kaptanoğlu yürütecek. Kaptanoğlu, yakın zamanda 30 mühendisten oluşan güçlü bir ekip kuracak. EDAG Grubu uzun vadede Türkiye’deki faaliyetlerini stratejik olarak genişletmeyi planlıyor.








  • 1 tane ofis açmış şirket yani ne yeni mezunlar ne eski mezunlar göçmemiş şirket ofis açmış beyin göçünü bu olarak görüyorsanız size göre tabi hiç bir şeyde sorun yoktur üzücü olan sorunun olup olmaması değil sorunu fark etmeyip müdahale etmemek her geçen gün verdiğimiz sayı artıyor sadece kibir yüzünden sorun var desek belki çözerler ama biz onuda demiyoruz...


    Küçücük çocuklarımız Almanya istiyor haberlerde görüyoruz bu çocuklar ne anlar siyasetten ? Ne bilir akp yi ne bilir chp yi artık gözünüz kararmış ideolojilerinizden...




    İstanbul Erkek, Galatasaray, Alman Lisesi gibi asırlık okulları kazanan öğrenciler, 'işsizlik korkusu' ve 'niteliksiz üniversiteler' gerekçesiyle yurdu terk ediyor. Örneğin 2019'da Alman Lisesi'nden mezun olanların yüzde 94'ü üniversite için yurt dışına gitti.

    İstanbul Erkek Lisesi'nin 135 yıllık tarihinde bir ilk yaşanıyor. Almanya, ABDKanadaFransa gibi ülkelerde üniversite eğitimine gidenlerin oranı, Türkiye'de kalanları geçti. Tarihi lisenin, 2019 mezunlarının yüzde 52.6'sı Avrupa'ya gitti. Alman Lisesi’nden yurt dışına gidenlerin oranı yüzde 94.7'ye çıktı. Galatasaray Lisesi'nden yurt dışına gidenlerin oranı ise yüzde 32. 6'ya ulaştı.

    Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre, Avrupa, Amerika ve İngiltere'ye eskiden yüksek lisans ve doktora için giden Türkler, ilk defa lise biter bitmez ülkeden ayrılmaya başladı. Bu ülkelerde lisansa kabul için ABİTUR ve IB Diploması gerekiyor. ABİTUR'u, Türkiye'de veren tek devlet okulu İstanbul Erkek Lisesi, tek özel eğitim kurumu ise Özel Alman Lisesi'dir.

    Galatasaray Lisesi ise IB (Uluslararası Bakalorya) diploması veriyor. Bu okullara Liselere Giriş Sınavı (LGS)' de tüm soruları doğru çözerek, 500 tam puan alanlar girebiliyor.

    Liseyi bitiren gidiyor

    İngilizce/ Almanca ya da İngilizce/ Fransızca çift dilde eğitim alıyorlar. Öğrenciler lise son sınıfta ABİTUR ve IB sınavına alınıyor. Tamamı bu sınavları kazanıyor. Almanya- Fransa-Türk hükümetleri 1950'lerde ikili anlaşma yaptı. Böylece, Türkiye'de okusalar da liseyi Almanya ve Fransa' da okumuş sayılıyorlar. Bu diplomayla sadece Almanya ve Fransa değil, Amerika'dan Çin'e kadar Harvard, Oxford, Yale gibi binlerce üniversitenin kapısını açıyorlar.

    Tarihte ilk

    Türk öğrencilerin yüzde 99'u, 10 yıl önce bu koşullara rağmen lisansa yurt dışına gitmiyordu. Şimdi tercihler tam tersine döndü. İstanbul Erkek Lisesi'ne her yıl LGS' de tek bir soru dahi yanlış yapmayıp, 500 tam puan alan yüzde 1'lik dilimdeki 180 öğrenci alınıyor. Necmettin Erbakan, Mesut Yılmaz ve Ahmet Davutoğlu gibi 3 başbakan çıkaran tarihi lisede bir ilk yaşanıyor. Mezunlarını 10 yıl önce sadece yüzde 1.6'sı yurt dışına giden tarihi lisede, son 4 yılda yurtdışı tercihleri katlanarak arttı.

    Liselere inen beyin göçü yüksek lisans, doktora öğrencilerinde zirve yapıyor. TÜİK verilerine göre; 2017'de 113 bin 326 kişi Türkiye'yi terk etti. Yurtdışına gidenlerin sayısı 1 yılda yüzde 63 artarken bunlardan her 5 kişiden 2'sinin 20-34 yaş aralığında yani yüksek eğitim çağında gençlerden oluşuyor. Son 3 yılda ise 319 bin 392 Türk vatandaşı Türkiye'den ayrıldı.

    'Garsonluk yapıp okuyorum'

    Münih Teknik Üniversitesi Elektronik Bilgi Teknolojileri Mühendisliği öğrencisi A.B, "İstanbul Erkek'i dereceyle kazandım. Babam, asgari ücretle çalışıyor. Üniversite sınavını da, Abitur'u da kazandım. Ama üniversite bitince işsiz kalma riski nedeniyle yurtdışına gitmeyi seçtim. Türkiye'de, asgari ücrete zor iş bulurdum. Almanya'da saat başı ücretle garsonluk yapıp, okuyorum. Ama okul bitince en az 6 bin Euro maaş alacağım" dedi.

    Ülkem için kaygılanıyorum

    Berlin Teknoloji Üniversitesi Ekonomi Bilgisayar Bilimi öğrencisi E. A, “Ülkemdeki, birkaç üniversite hariç verilen yükseköğretim dünyada kabul görmüyor. Bu nedenle Avrupa'yı seçtim. Ailem, beni okutmak için çok zorlanıyor. AB ülkelerinde, yüzlerce çok zeki Türk öğrenci lisans okuyor. Kedi, köpek gezdiren de var. Yaşlılara bakan da. Türkiye'ye döner miyiz? diye aramızda konuşuyoruz. Arkadaşlarım da, hem kendi geleceğinden hem Türkiye'nin geleceğinden kaygı duyuyorlar”

    İstanbul Erkek'te yüzde 52.6

    1884'de kurulan İstanbul Erkek' in 2019 mezunlarının yüzde 52. 6'sı Almanya, Fransa, Kanada, ABD, Avusturya hatta Macaristan gibi ülkelere lisansa gitti. İlk defa üniversite okumak için yurt dışına giden öğrenci sayısı, Türkiye'de kalanları geçti. Okulun 2019 mezunu 167 öğrenci de Türkiye'de de üniversite kazandı. 22'si tercih yapmadı. 88'i yurtdışına giderken, 57’si buradaki üniversitelere kaydoldu.

    Alman Lisesi'nde yüzde 94.7

    1868'da kurulan 151 yıllık Özel Alman Lisesi, ABİTUR veren tek özel okul. ÖSYM verilerine göre; 2008 mezunu 105 öğrencinin 85’i yani yüzde 89.2'si Türkiye’de kaldı. Yüzde 10.8'i olan 20 öğrenci yurt dışına gitti. 2018'de 87 mezundan yüzde 92.1'i yurt dışını tercih etti. 133 yıllık lisede 2019'da bir ilk oldu. 105 mezundan 6’sı Türkiye'de kalırken, 99’u yani yüzde 94.7'si yurt dışına gitti.

    Galatasaray'da yüzde 32.6

    Sultan Abdülaziz'in 1868'de kurduğu Galatasaray Lisesi'nin 2005-2019 arasındaki 15 yıllı incelendi. 2007'de sadece 1 öğrenci yurtdışına giderken, 2008'de 4, 2009’da 9, 2010'da 12, 2011'de 5, 2012'de 6, 2013'de 1, 2014'de 10, 2015'de 11 ve 2016'da da 23 öğrenciye çıktı. 2018'de üniversite sınavına giren 141 öğrenciden 16'sı yani yüzde 22. 5'i yurtdışını tercih etti. 2019 mezunu 142 öğrencinin 23’ü Amerika’dan, Uzakdoğu’ya gitti. Son 2 yılda yurtdışı tercihi yüzde 10 artışla, yüzde 32. 6'ya çıktı.

    Almanya SRC Hochschule Heidelberg Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Doruk Özdemir: “Türklerin, lisede yurtdışına gidişine burada biz de tanığız. Eskiden yüksek lisans veya doktora için gidilirdi.”

    'Türkiye için büyük kayıp'

    İstanbul Erkek Liseliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Feyza Erkan: “Türkiye'den bu çocukların gidiyor olması ülke için çok ciddi bir kayıptır. Öğrenciler, Türkiye’deki üniversite eğitimini gelecekleri için umut verici görmüyor.”

    'Tek çocuğumu gönderdim'

    İstanbul Erkek Lisesi Okul Aile Birliği eski Başkanı Erdal Uyanık: “Son 10 yılda yurtdışı tercihinde yükseliş var. Öğrenciler, iyi bir eğitim ve gelecek beklentisiyle yurt dışına yöneliyor diye suçlanamaz.”

  • beyin göçü mü almaya başladık

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    bu laf sekülerlere ağır gelir,ögretilmiş yalanlarına ters :)

  • Hayırlı olsun yerli otomobili merakla bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar Alman gurbetçilerin yerli malı diye yanıp tutulacağını öngörüyor, bakalım Alman gurbetciler kesenin ağzını açıp bizi gururlanduracaklar mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    1 tane ofis açmış şirket yani ne yeni mezunlar ne eski mezunlar göçmemiş şirket ofis açmış beyin göçünü bu olarak görüyorsanız size göre tabi hiç bir şeyde sorun yoktur üzücü olan sorunun olup olmaması değil sorunu fark etmeyip müdahale etmemek her geçen gün verdiğimiz sayı artıyor sadece kibir yüzünden sorun var desek belki çözerler ama biz onuda demiyoruz...


    Küçücük çocuklarımız Almanya istiyor haberlerde görüyoruz bu çocuklar ne anlar siyasetten ? Ne bilir akp yi ne bilir chp yi artık gözünüz kararmış ideolojilerinizden...




    İstanbul Erkek, Galatasaray, Alman Lisesi gibi asırlık okulları kazanan öğrenciler, 'işsizlik korkusu' ve 'niteliksiz üniversiteler' gerekçesiyle yurdu terk ediyor. Örneğin 2019'da Alman Lisesi'nden mezun olanların yüzde 94'ü üniversite için yurt dışına gitti.

    İstanbul Erkek Lisesi'nin 135 yıllık tarihinde bir ilk yaşanıyor. Almanya, ABDKanadaFransa gibi ülkelerde üniversite eğitimine gidenlerin oranı, Türkiye'de kalanları geçti. Tarihi lisenin, 2019 mezunlarının yüzde 52.6'sı Avrupa'ya gitti. Alman Lisesi’nden yurt dışına gidenlerin oranı yüzde 94.7'ye çıktı. Galatasaray Lisesi'nden yurt dışına gidenlerin oranı ise yüzde 32. 6'ya ulaştı.

    Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre, Avrupa, Amerika ve İngiltere'ye eskiden yüksek lisans ve doktora için giden Türkler, ilk defa lise biter bitmez ülkeden ayrılmaya başladı. Bu ülkelerde lisansa kabul için ABİTUR ve IB Diploması gerekiyor. ABİTUR'u, Türkiye'de veren tek devlet okulu İstanbul Erkek Lisesi, tek özel eğitim kurumu ise Özel Alman Lisesi'dir.

    Galatasaray Lisesi ise IB (Uluslararası Bakalorya) diploması veriyor. Bu okullara Liselere Giriş Sınavı (LGS)' de tüm soruları doğru çözerek, 500 tam puan alanlar girebiliyor.

    Liseyi bitiren gidiyor

    İngilizce/ Almanca ya da İngilizce/ Fransızca çift dilde eğitim alıyorlar. Öğrenciler lise son sınıfta ABİTUR ve IB sınavına alınıyor. Tamamı bu sınavları kazanıyor. Almanya- Fransa-Türk hükümetleri 1950'lerde ikili anlaşma yaptı. Böylece, Türkiye'de okusalar da liseyi Almanya ve Fransa' da okumuş sayılıyorlar. Bu diplomayla sadece Almanya ve Fransa değil, Amerika'dan Çin'e kadar Harvard, Oxford, Yale gibi binlerce üniversitenin kapısını açıyorlar.

    Tarihte ilk

    Türk öğrencilerin yüzde 99'u, 10 yıl önce bu koşullara rağmen lisansa yurt dışına gitmiyordu. Şimdi tercihler tam tersine döndü. İstanbul Erkek Lisesi'ne her yıl LGS' de tek bir soru dahi yanlış yapmayıp, 500 tam puan alan yüzde 1'lik dilimdeki 180 öğrenci alınıyor. Necmettin Erbakan, Mesut Yılmaz ve Ahmet Davutoğlu gibi 3 başbakan çıkaran tarihi lisede bir ilk yaşanıyor. Mezunlarını 10 yıl önce sadece yüzde 1.6'sı yurt dışına giden tarihi lisede, son 4 yılda yurtdışı tercihleri katlanarak arttı.

    Liselere inen beyin göçü yüksek lisans, doktora öğrencilerinde zirve yapıyor. TÜİK verilerine göre; 2017'de 113 bin 326 kişi Türkiye'yi terk etti. Yurtdışına gidenlerin sayısı 1 yılda yüzde 63 artarken bunlardan her 5 kişiden 2'sinin 20-34 yaş aralığında yani yüksek eğitim çağında gençlerden oluşuyor. Son 3 yılda ise 319 bin 392 Türk vatandaşı Türkiye'den ayrıldı.

    'Garsonluk yapıp okuyorum'

    Münih Teknik Üniversitesi Elektronik Bilgi Teknolojileri Mühendisliği öğrencisi A.B, "İstanbul Erkek'i dereceyle kazandım. Babam, asgari ücretle çalışıyor. Üniversite sınavını da, Abitur'u da kazandım. Ama üniversite bitince işsiz kalma riski nedeniyle yurtdışına gitmeyi seçtim. Türkiye'de, asgari ücrete zor iş bulurdum. Almanya'da saat başı ücretle garsonluk yapıp, okuyorum. Ama okul bitince en az 6 bin Euro maaş alacağım" dedi.

    Ülkem için kaygılanıyorum

    Berlin Teknoloji Üniversitesi Ekonomi Bilgisayar Bilimi öğrencisi E. A, “Ülkemdeki, birkaç üniversite hariç verilen yükseköğretim dünyada kabul görmüyor. Bu nedenle Avrupa'yı seçtim. Ailem, beni okutmak için çok zorlanıyor. AB ülkelerinde, yüzlerce çok zeki Türk öğrenci lisans okuyor. Kedi, köpek gezdiren de var. Yaşlılara bakan da. Türkiye'ye döner miyiz? diye aramızda konuşuyoruz. Arkadaşlarım da, hem kendi geleceğinden hem Türkiye'nin geleceğinden kaygı duyuyorlar”

    İstanbul Erkek'te yüzde 52.6

    1884'de kurulan İstanbul Erkek' in 2019 mezunlarının yüzde 52. 6'sı Almanya, Fransa, Kanada, ABD, Avusturya hatta Macaristan gibi ülkelere lisansa gitti. İlk defa üniversite okumak için yurt dışına giden öğrenci sayısı, Türkiye'de kalanları geçti. Okulun 2019 mezunu 167 öğrenci de Türkiye'de de üniversite kazandı. 22'si tercih yapmadı. 88'i yurtdışına giderken, 57’si buradaki üniversitelere kaydoldu.

    Alman Lisesi'nde yüzde 94.7

    1868'da kurulan 151 yıllık Özel Alman Lisesi, ABİTUR veren tek özel okul. ÖSYM verilerine göre; 2008 mezunu 105 öğrencinin 85’i yani yüzde 89.2'si Türkiye’de kaldı. Yüzde 10.8'i olan 20 öğrenci yurt dışına gitti. 2018'de 87 mezundan yüzde 92.1'i yurt dışını tercih etti. 133 yıllık lisede 2019'da bir ilk oldu. 105 mezundan 6’sı Türkiye'de kalırken, 99’u yani yüzde 94.7'si yurt dışına gitti.

    Galatasaray'da yüzde 32.6

    Sultan Abdülaziz'in 1868'de kurduğu Galatasaray Lisesi'nin 2005-2019 arasındaki 15 yıllı incelendi. 2007'de sadece 1 öğrenci yurtdışına giderken, 2008'de 4, 2009’da 9, 2010'da 12, 2011'de 5, 2012'de 6, 2013'de 1, 2014'de 10, 2015'de 11 ve 2016'da da 23 öğrenciye çıktı. 2018'de üniversite sınavına giren 141 öğrenciden 16'sı yani yüzde 22. 5'i yurtdışını tercih etti. 2019 mezunu 142 öğrencinin 23’ü Amerika’dan, Uzakdoğu’ya gitti. Son 2 yılda yurtdışı tercihi yüzde 10 artışla, yüzde 32. 6'ya çıktı.

    Almanya SRC Hochschule Heidelberg Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Doruk Özdemir: “Türklerin, lisede yurtdışına gidişine burada biz de tanığız. Eskiden yüksek lisans veya doktora için gidilirdi.”

    'Türkiye için büyük kayıp'

    İstanbul Erkek Liseliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Feyza Erkan: “Türkiye'den bu çocukların gidiyor olması ülke için çok ciddi bir kayıptır. Öğrenciler, Türkiye’deki üniversite eğitimini gelecekleri için umut verici görmüyor.”

    'Tek çocuğumu gönderdim'

    İstanbul Erkek Lisesi Okul Aile Birliği eski Başkanı Erdal Uyanık: “Son 10 yılda yurtdışı tercihinde yükseliş var. Öğrenciler, iyi bir eğitim ve gelecek beklentisiyle yurt dışına yöneliyor diye suçlanamaz.”




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-400988AF7 -- 13 Temmuz 2020; 14:22:49 >




  • İlk başta bu tip firmalardan danışmanlık almak sıkıntı değil ancak sürekli yabancı firmalara bağımlı kalmak kabul edilemez bir yerden sonra mühendislik ve tasarım işlerini de kendimiz yapmamız gerekiyor

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    Üniversite okuyan öğrencilere sor bakalım kaçı kendi ülkesinde kalıp iş bulabileceğini düşünüyor, kaçı yurtdışına gitmek istiyor?


    Yoll yaptı cami açtı lafları karın doyurmuyor artık, size ağır gelir belki de bunlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretimine başlansa gurur duyacağımız bir durum oluşacak ancak yerlilik oranı uzun süre tartışılacak. Banttan arabalar inene kadar gözlerimdeki perde malesef kalkmayacak. Yıllardır kandırılıp, uyutulduğumuz için bende durum bundan ibaret.

  • olmayan, fabrikası bile inşa edilmeyen araba için ofis elhamdürillah sadece müslüman ülkelerinde olur bu mucize.

    Washington yönünde yarın 5 vakit namaz kılayımda daha çok büyük işler başarıcaz insallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Temmuz 2020; 15:50:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

    Üniversite okuyan öğrencilere sor bakalım kaçı kendi ülkesinde kalıp iş bulabileceğini düşünüyor, kaçı yurtdışına gitmek istiyor?


    Yoll yaptı cami açtı lafları karın doyurmuyor artık, size ağır gelir belki de bunlar

    sen sordunmu ? karnından yazıyorsun..nitelikli öğrenci heryerde iş bulur

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokoko_TR

    sen sordunmu ? karnından yazıyorsun..nitelikli öğrenci heryerde iş bulur



    Alıntıları Göster

    Heryerde bulur türkiyede bulamaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık üretime geçsekte yerli ve milli arabamız gururlansak bizde :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokoko_TR

    sen sordunmu ? karnından yazıyorsun..nitelikli öğrenci heryerde iş bulur



    Alıntıları Göster

    Sizin gibilere kalsa güllük gülistanlık dimi ülke? 3500 Liraya Mühendis olarak çalışsana maçan yiyorsa? Torpilin varsa iş bulursun, milletvekili dayın varsa atanırsın.

    https://www.memurlar.net/haber/909990/mhp-li-vekil-adalet-bakani-ndan-mulakat-icin-torpil-istedi.html





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

    Sizin gibilere kalsa güllük gülistanlık dimi ülke? 3500 Liraya Mühendis olarak çalışsana maçan yiyorsa? Torpilin varsa iş bulursun, milletvekili dayın varsa atanırsın.

    https://www.memurlar.net/haber/909990/mhp-li-vekil-adalet-bakani-ndan-mulakat-icin-torpil-istedi.html



    Alıntıları Göster

    güllük gülistanlık ile ilgisi yok devlet işin el atma kardeşim sende.. becerin varsa özel sektörde iş bulursun onca savunma sanayi şirketi var binlerce mühendis var illa devlete kapıyı atman şartmı ?





  • Boşuna anlatıyorsunuz. İşlerine gelmediği için görmezden gelirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Morichannn M kullanıcısına yanıt

    gerçekten öyle dilerim evlatları bunları yaşarda belki anlarlar gerçi bunlar evlatlarına torpille iş bulurlar sonra yine her şey iyi derler torpili olana tabi her şey iyi.


    ALLAH islah etsin.

  • Fotoğraftan ciddiyet belli // eller cepte tombala çekiyor sanki :)) . Hiç lisa su alibaba vs diğerlerinin bir ürün tanıtırken böyle eller cepte bir foto çektirdiğini gördünüz mü? Bu fotodan geleceği okuyabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 13 Temmuz 2020; 19:17:37 >
  • Bu ülkenin cahilinden AKP'den CHP'den daha çok nefret ediyorum.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.