Şimdi Ara

NASA, insanların Mars ve Ay'ı kirletmesini durdurmak için iki yeni yönerge yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA, insanların Mars ve Ay'ı kirletmesini durdurmak için iki yeni yönerge yayınladı



    NASA, Gezegensel Koruma Politikaları'nı Ay'a ve Mars'a gerçekleştirilecek olan insan ve robot misyonları için güncelledi. Uzay ajansı, bu bağlamda iki ara yönerge(NID) yayınladı.



    Eklenen politikalar, Ayın üzerinde veya etrafında hiçbir biyolojik maddenin kalmayacağını ve insanların Mars'ın herhangi bir bölümünü kirletmeyeceğini veya Kızıl Gezegenden mikroplarla Dünya'ya dönmeyeceğini belirtiyor.



    İlk NID, Ay'ı içeren robotik ve insanlı görevleri kapsıyor. İkincisi Mars'a insanlı misyonları içeriyor. NASA yetkilileri, bu NID'lerin üç belirli uzay topluluğunun çıkarları göz önünde bulundurularak oluşturulduğunu söyledi.



    Gelecek Ay ve Mars misyonları için yeni düzenleme



    İlk NID, Ay'ın bazı bölümlerini yeniden sınıflandırma etrafında dönüyor, böylece uzay aracı ve insan göndermek için daha az kısıtlama olacak Mevcut gezegensel koruma kurallarına göre Ay, Kategori II gök cismi olarak kabul edilir, bu da bir uzay aracının taşıdığı kirlenmenin gelecekteki görevleri tehlikeye atma ihtimalinin az olduğu anlamına geliyor ancak bilim adamları, Ay yüzeyinde potansiyel olarak çok fazla su buzunun gizlendiğini keşfettikten sonra bu düşünce değişti.



    NASA, gelecek araştırmalara zarar vermemek için Ay'ın belirli bölümlerinde daha fazla dikkat edilmesini ve biyolojik kirletmenin önüne geçilmesi gerektiğini bildirdi.



    NASA yöneticisi Jim Bridenstine, “Ay'a gittiğimizde, Ay'ı biyolojik açıdan zararlı bir şekilde kirletme riskinin olduğu çok önemli bilimsel yerleri koruduğumuzdan emin olmalıyız.” dedi.



    Ayrıca Bkz.Araştırma yürütmede kimyagerlerden bin kat daha hızlı robotik laboratuvar asistanı geliştirildi!



    İkinci NID, NASA'nın Mars ortamını olabildiğince koruyabilecek karantina ve atık imha sistemlerini araştırma ve yüzey üzerindeki etkimizi izlemek için teknolojiler geliştirmeyi taahhüt ediyor.



    Bridenstine, Mars'ın Ay'a göre daha karmaşık ve bilinmez olduğunu bu yüzden Mars'a gerçekleştirilecek olan misyonların daha dikkatli bir şekilde olması için çabaladıklarını belirtiyor.








  • Mars ve Ay'ı kirlenmekten korumak istiyorlarsa evrenin en gelişmiş mikrobu olan "insanı" asıl bu gezegenlerden uzak tutmak gerek. NASA önce dünyadaki kirliliğe çare üretseydi iyiydi, yakında dünya diye yaşanacak bir gezegen kalmayacak Mars'ın kurak ve çirkin kızıl kumlarına mahkum kalacağız zaten.

  • Ünce dünyamızın içine etmeyi durdursunlar sonra diğer gezegenleri düşünebilirler..

  • Ne ikiyüzlüler. Bunlar değil miydi? Paris iklim anlaşmasından çekilen. Dünya’ya en çok zararı veren ülkelerin başında geliyor Amerika, karbon salınımında 2. Sırada

  • NASA, insanların Mars ve Ay'ı kirletmesini durdurmak için iki yeni yönerge yayınladı

  • yerinde karar. ozellikle marsda yer altinda mineraller ve tuzla iceren sivi su cepleri varsa dunyadaki yasam kolayca buralara yerlesip kitletebilir. eger marsin kabugunda bir aysam varsa daha onu kesfetmeden yok etmis olabiliriz.

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    O Trump Bu Nasa.

  • Batı dünyası mahvetmedi mi dünyayı?! Kendilerinden korusunlar.

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

    Çok da fark etmez. Ben olaya Amerika olarak bakıyorum sonuçta Trump da Amerikan halkı seçmedi mi? Yakında Amerika Mars’a ayak bastığında kendi kendilerine Mars bize aittir demezlerse şaşırmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Portraitclub

    Çok da fark etmez. Ben olaya Amerika olarak bakıyorum sonuçta Trump da Amerikan halkı seçmedi mi? Yakında Amerika Mars’a ayak bastığında kendi kendilerine Mars bize aittir demezlerse şaşırmayın.

    Aslında farkediyor birisi ülke diğeri ise o ülkeye bağlı ulusal havacılık ve uzay dairesi. Trump olayla alakası ne bu ne kadar saçma bir bağlama şeklidir. Nasa yaptığı çalışmalar ile ve attığı adımlar ile dünyada en öne çıkan kuruluş olduğu için böyle şeyleri üstlenmesi normal, alanında en zirvede bulunan kuruluş kendileri sonuçta. Sizin mantığınıza göre o zaman diyanet işlerinin yaptığı her açıklama direk Türkiye'yi temsil ediyor, çünkü 2020 de diyanetin bütçesi Nasa'dan fazla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F79B393CF -- 12 Temmuz 2020; 23:12:28 >




  • Trump'ın kafasına çöpleri döksünler..

  • Güzel kardeşim bunlar devlet kurumları değil mi? Bu kurumlara atamaları başkanlar yapmıyor mu? Bu kurumların bütçesini devlet vermiyor mu? Başkanlarını halk seçmiyor mu? Bunların hepsi birbirine bağlı değil mi? Ortada bir sorun varsa eğer sorumlusu onları o koltuğu veren halktır. Ne saçma düşünceleriniz var öyle. Bir taraftan dünyayı kirleteceksin, diğer taraftan yok ayı temizliyoruz Mars’ı çöp yapmayacağız falan filan. Kim inanır buna? Sebeb sonuç ilişkisine bakarım. Eğer Ay’da yer çekimi dünyadaki gibi olsaydı bırakın temizlemeyi daha çok çöp gönderirlerdi. Yıllar önce bıraktıkları çöpler dünyadaki gibi yok olmadığı için bunu yapıyorlar. Polyanacılık olmamayalım kimse bu laflara inanmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 13 Temmuz 2020; 0:3:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzayda olan bitenleri sermayedarların çıkarı için saklayan Nasa, sanki ay'ın, uzay'ın sözcüsü imiş yönerge sunuyor.

    - önce nasayı kendi oyuncağı gibi kullanan sermayedarları, dünyayı kirletmemek için onlara sunulan protokolleri imzalamasını sağlayıp dünyayı kirletmeyi bıraksınlar.
    - türkiye ve diğer gelişmeye çalışan ülkelerin iç işlerine karışmayı bırakıp, askerlerini topraklarından çeksinler.
    - denizi, suyu, ağaçları, toprağı beton-asfalt yığını haline getirip bireylere peşkeş çeken dünya ülkelerinin başlarına bela ettikleri kukla sonradan görme potansiyel fasist-diktatör kişilikli sözde siyasetçi yaratıklarını da alıp, sömürdükleri tüm ülke topraklarından çıksınlar.
    nasa uzay'a sadece abd 'li kozmonotlar gördermeyi, kendi öncülük ediyormuş gibi basını kullanmayı tercih etmiştir.
    nasa, abd yönetimi gibi bencillik yapmak yerine, geçmişte birçok ülkeden kozmonot yetiştirip uzaya gönderen sovyet uzay programı 'intercosmos' gibi toplumsal adımlar atmayı öğrenmelidir.
    unutulmasın ki uluslararası bir girişim olan bugünkü Uluslararası Uzay Üssü (ben üs diyorum), ile dünya ülkelerini uzayda ortak eyleme çağıran ve bunu sağlayacak altyapıyı oluşturan 'Intercosmos' (bugünkü Roscosmos) olmuştur.
    nasa gibi kendi başına öncülük havasına girmiş tek taraflı bencil oluşumlara; yanlızca dayatılana sorgusuz itaat eden düşünceler hayranlık duyabilir.
    özellikle nasa baskılı t-shirt (kısa-üst) giyenler bir daha düşünsün.
    neden hep nasa?
    parasal düzen ve egemenliğinin sonucu oluşan tekelleşme dayalı bütün temel ihtiyaçları karşılayan kuruluşlar yalan bataklığına kısmen-bütünen düşmeden ne kadar dayanabilir?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Portraitclub

    Güzel kardeşim bunlar devlet kurumları değil mi? Bu kurumlara atamaları başkanlar yapmıyor mu? Bu kurumların bütçesini devlet vermiyor mu? Başkanlarını halk seçmiyor mu? Bunların hepsi birbirine bağlı değil mi? Ortada bir sorun varsa eğer sorumlusu onları o koltuğu veren halktır. Ne saçma düşünceleriniz var öyle. Bir taraftan dünyayı kirleteceksin, diğer taraftan yok ayı temizliyoruz Mars’ı çöp yapmayacağız falan filan. Kim inanır buna? Sebeb sonuç ilişkisine bakarım. Eğer Ay’da yer çekimi dünyadaki gibi olsaydı bırakın temizlemeyi daha çok çöp gönderirlerdi. Yıllar önce bıraktıkları çöpler dünyadaki gibi yok olmadığı için bunu yapıyorlar. Polyanacılık olmamayalım kimse bu laflara inanmaz.

    Senin yaşadığın ülkenin uzay ve bu tür konularda nerdeyse alakası yok ve teknoloji ve bilimin gelişmesinde nasa ve Abd kıyasla değersiz bir ülke konumundasın senin eleştirme hakkının olduğunu sanmıyorum. Bu alanda yıllarca yatırım yapmış, paralar dökmüş bu işin zorlukları ile mücadele etmiş bir ülke, sen ne dersen de söz hakkı onların. Senin yaşadığın devlet bu yatırımları yapsaydı teknolojiyi bilimi bu noktasına gelirken büyük pay sahibi olsaydı söz hakkı senin ülkenin olurdu. Açıklanan nasa bütçesine bakıcak olursak da Türkiye bu yatırımını diğer bakanlıklardan keserek yapabilicek kapasitede bir ülke.



    Nasa'nı yaptıkları bazı şeyler:

    11 Ekim 1958 : NASA ilk uzay aracı Pioneer 1'i fırlattı.

    20 Temmuz 1969: Neil Armstrong Apollo 11 ile yaptığı ay yolculuğunda aya ilk ayak basan insan oldu.

    7 Aralık 1972: Apollo 17 ile Ay'a inilen son insanlı uçuş.

    5 Eylül 1977: İleriki yıllarda Güneş Sistemini terkedecek 815 kiloluk insansız bir sonda olan Voyager 1 yolculuğuna başladı.

    22 Şubat 1978: GPS (Küresel Konumlama Sistemi)'in ilk test uydusu Navstar 1 fırlatıldı.

    24 nisan 1990: Hubble Uzay Teleskobu Discovery mekiği tarafından Dünya etrafındaki yörüngesine fırlatıldı.

    4 temmuz 1997: Delta 2 roketiyle fırlatılan hava yastıklarıyla kaplı Pathfinder aracı Mars yüzeyine indi.

    31 Ekim 2000: Dünya yörüngesinde bulunan en büyük yapay uydu olan Uluslararası Uzay İstasyonu ilk ekibini ağırladı.

    1 Temmuz 2004: 15 Ekim 1997 tarihinde fırlatılan insansız uzay sondası Cassini-Huygens, Satürn çevresindeki yörüngesine girdi.





  • Portraitclub kullanıcısına yanıt

    nasa farklı trump farklı abd de her kurum ayrı çalışır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.