Şimdi Ara

Donald Trump: “ABD, Dünya Sağlık Örgütü’nden artık resmi olarak çekildi”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Koronavirüs salgınının en çok etkilediği ülkelerden olan ve yaklaşık 133 bin insanın Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği ABD’de Trump hükümeti, Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) resmen çekildiğini duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Crew Dragon kapsülü ile UUİ’ye ulaşan astronot, uzaydan çektiği fotoğrafları paylaştı



    Kongre’ye yapılan bilgilendirme neticesinde keşinleşen çekilme kararı kapsamında bir açıklama yapan New Jersey eyaleti senatörü Bob Menendez, “ Bir pandeminin ortasında Kongre, Başkan Donald Trump'tan ABD'nin DSÖ'den resmi olarak çekilmesine yönelik bildirim aldı. Bu durum Amerikalıların hayatını ve çıkarlarını korumaz. Aksine Amerikalıları hasta, Amerika’yı da yalnız bırakır.” İfadelerini kullandı.





    Tohumları aslında 29 Mayıs’ta atılan kararın 6 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi. Başkan Trump, 29 Mayıs tarihinde düzenlediği basın toplantısında DSÖ ve Çin’i suçlamış, yaptığı konuşmada “Çin'in DSÖ üzerinde mutlak bir hakimiyeti var. ABD, DSÖ'ye yılda neredeyse 450 milyon dolar fon sağlarken, Çin sadece 40 milyon dolar ödedi. DSÖ'den esaslı reformlar yapmasını istedik ancak onlar harekete geçmeyi reddetti. DSÖ, oldukça ihtiyaç duyulan reformları yapmadığı için biz de bugün DSÖ ile ilişkimizi sonlandırıyoruz. Bu örgüte sağlanan fonları, hak eden acil küresel sağlık kurumlarına aktaracağız.” sözlerini sarf etmişti.



    Uzmanlar ise ABD’den oldukça yüklü miktarda destek alan DSÖ’ye vurulan bu darbeyle kurumun kolu ve kanadının kırılabileceğini ve Kovid-19’a karşı verilen mücadelede ciddi sıkıntılar yaşanabileceği uyarısında bulundu.



    Dünya çapında yürütülen aşı ve ilaç çalışmalarına da katkı sağlayan DSÖ’nün karşı karşıya kalacağı bu gelişme umarız koronavirüse karşı yürütülen mücadeleyi sekteye uğratmaz.




    Kaynak:https://www.sondakika.com/haber/haber-abd-dunya-saglik-orgutu-nden-resmen-cekildi-13398377/
    Kaynak:https://interestingengineering.com/president-trump-formally-withdrew-us-from-who-amid-coronavirus-crisis



  • Vallahi dsö dahil kimse göremedi. Trump dediğin adam da göremedi. Burada felaketleri engelleyemeyen devletler ve Dünyayı bilgilendirmeyen Çin sorumludur. Sonuçta bu virüs pandemiye varacak boyutta yayılması globalleşen devletlerin sorumluluğunda. Haritada gösteremeyeceğim Wuhan'dan bir virüs kalkıp kapıma gelebiliyorsa buradaki sorumlu dsö değildir herhalde. Şu anki durum tamamen günah keçisi aramaktan başka bir şey değil. Hele de seçimlerin yaklaştığı Abd'de bunların gündeme gelmesi şaşırtıcı değil. Önce Çin şimdi Dsö yarın bakalım kim sorumlu olacak   Dsö ya da global şirketlerin bizim adımıza karar vermesinden pek memnun değilim ama bu kuruluşu ortadan kaldırın demek de pek bilinçsizce bir şey olurdu. Uluslararası denetim her zaman gerekiyor.

  • Dsö nün başındaki adamın hikayesini izledim. Bu gibi kuruluşlar para toplamaktan başka bir işe yaramıyor. Küresel olduğubu bile öngöremediler en başta. Hikaye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • umarım bizde çıkarız.

  • 21k? Şu haberleri bi okuyun yayınlamadan önce.

  • Adam deli falan ama arada doğru işler yapıyor. Çin amerikanın beş katı nüfusla abd'nin ödediği paranın 10 da birini vermiyor.

    Zaten aldığı kararlarla salgını pandemi haline getiren de dsö. Tamamen siyonist ilaç firmalarına çalışıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • helal trump a amerikanın en iyi başkanı

  • Zamanında hakaret bana hakaret eden arkadaşlar vardı çok iyi hatırlıyorum. Who gibi örgütler bir avuç idealistin çalıştığı çoğunluğu ilaç lobilerin ellerinde telef edilen bir kurum. Kaç tane skandal patladı alt alta yazsak buradan köye yol olur. Açıkçası ben Who’ya karşı değilim ancak şu haliyle kapatılıp ahır yapılacak kurum. Önce ilaç şirketlerinin devletlerin esaretinden kurtulup bağımsız ve tarafsız bir kurum olup insan 1. Sıraya insan sağlığını koymalı ki biz ona Dünya Sağlık örgütü diyelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Greenpeace gibi para toplayan keyfini süren gereksiz bir kurum olarak görüyorum bunuda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 8 Temmuz 2020; 19:28:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • helal trump umarım israil indirmez seni :D

  • Çinden para alıp korona delilleri kapatmaya çalışan kuruma iyi yapmış Trump reyiz helal

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    Yeşil şeftali değil o Yeşil Barış


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıpla ilgili zerre bilgisi olmayanlar eniştelerinden duydukları ile dsö yü eleştiriyor.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Düzeltme için teşekkürler😃Eşeğe altın semer takınca yine eşek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olmaz demeyin Trump haklı olabilir dünyada sadece sağlık değil tüm sektörlerde bu durum var işin güzel yanı bu abd kendiside diğer sektörlerde insanlara böyle davranıyor.

    Eeeey trump dünya Abd den sadece haklarını istedi ama hiç adım atmadınız etme bulma dünyası ben Tatar osman bu oyunu bozarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte bu virüsü Made in USA olduğunu kanıtlar Fransa'da yaymaya başladılar...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaptikBirHataKomiserBey

    Dsö nün başındaki adamın hikayesini izledim. Bu gibi kuruluşlar para toplamaktan başka bir işe yaramıyor. Küresel olduğubu bile öngöremediler en başta. Hikaye.

    Vallahi dsö dahil kimse göremedi. Trump dediğin adam da göremedi. Burada felaketleri engelleyemeyen devletler ve Dünyayı bilgilendirmeyen Çin sorumludur. Sonuçta bu virüs pandemiye varacak boyutta yayılması globalleşen devletlerin sorumluluğunda. Haritada gösteremeyeceğim Wuhan'dan bir virüs kalkıp kapıma gelebiliyorsa buradaki sorumlu dsö değildir herhalde. Şu anki durum tamamen günah keçisi aramaktan başka bir şey değil. Hele de seçimlerin yaklaştığı Abd'de bunların gündeme gelmesi şaşırtıcı değil. Önce Çin şimdi Dsö yarın bakalım kim sorumlu olacak   Dsö ya da global şirketlerin bizim adımıza karar vermesinden pek memnun değilim ama bu kuruluşu ortadan kaldırın demek de pek bilinçsizce bir şey olurdu. Uluslararası denetim her zaman gerekiyor.

  • Bence birileri DSÖ yöneticilerini yargılamalı, Trump deli olabilir ama unutmayın bozuk saat bile günde 2 defa doğru gösterir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helal olsun trumpa

  • quote:

    Orijinalden alıntı: UML

    Bence birileri DSÖ yöneticilerini yargılamalı, Trump deli olabilir ama unutmayın bozuk saat bile günde 2 defa doğru gösterir.

    Trump deli olabilirmiş demek 

    Muhtemelen radikal solcusun ve sürekli fake news izliyorsun,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.