Şimdi Ara

DSÖ, bubonik veba hakkında açıklama yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Çin’den tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını etkisini henüz yitirmemişken, yine aynı ülke merkezli bir haber gündeme bomba gibi düşmüştü. Ülkenin İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bulunan Bayannur şehrinde ortaya çıkan ve pireler ile vahşi kemirgenler aracılığıyla insanlara bulaştığı belirtilen hıyarcıklı (bubonik) veba vakaları tedirginlik yaratmıştı.



    Ayrıca Bkz.İstanbul için 7.5 şiddetindeki deprem simülasyonuyla riskli ilçeler belirlendi



    Küresel çapta da tedirginlik yaratan olayla ilgili yetkililer şehir genelinde üçüncü seviye alarm vermiş ve yılsonuna kadar süreceği ifade edilen tedbir kapsamında yapılan açıklamada, “Bubonik veba, insanlar arasında da yayılabilir. Vatandaşlar bu konuda tedbirli davranmalı ve olumsuz bir durumda derhal sağlık birimleriyle iletişime geçmelidir.” ifadeleri kullanılmıştı.



    Yüksek risk durumu yok



    Zamanında müdahale yapılmadığı takdirde 24 saat içinde ölüme yol açabilen hastalıkta vücuda giren bakteriler, en yakın lenf bezlerinde şişme ve iltihaplanmaya neden oluyor. Adını lenf, kasık ve koltuk altlarında oluşan hıyarcık şeklindeki acılı şişliklerden alan hastalığa tarihte, kara ölüm adı verilmişti. Bu duruma gerekçe olarak hastalığın söz konusu uzuvlarda oluşturduğu kangrenimsi karartılar gösteriliyordu.





    “Yeni bir salgın mı geliyor?” sorusunun sorulmaya başladığı süreçte, gözlerin çevrildiği Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) ise nihayet bir açıklama geldi. DSÖ sözcüsü Margaret Harris, bu konuda yaptığı açıklamada “Çin’deki durumu gözlemliyoruz ve yetkililerle yakın iş birliği içindeyiz. An itibarıyla yüksek risk taşıyan bir durum olduğunu düşünmüyoruz. Ancak gelişmeleri dikkatlice takip etmeyi sürdüreceğiz” dedi.



    Bakalım takip eden günlerde DSÖ ve Çin’li yetkililerden farklı açıklamalar gelecek mi?



    Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dsoden-24-saatte-olduren-bubonik-vebayla-ilgili-ilk-aciklama-yuksek-risk-tasiyan-bir-durum-yok-5916682/







  • Dsö artık çok güvenilirmi tartışılır biraz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Corona da dağılmıyordu fazla...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Salgın + DSÖ = İlaç Endüstrisi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bubonik veba mogulistan ve cin in kuzey bolgelerinde gobi colunde marmot denen bir cesit kemirgen hayvanda varligini surdukmekde. o bolgedeki insanlar hala marmot eti yiyorlar. iyi pisirilmediginde, cig yendiginde yeniden veba bulasmasina neden oluyor. muhtemelen avrupanin yarisini yok eden vebanin kaynagida burasiydi. bugunde ara ara yeniden cikiyor ama korkulacak bir durum yok. bugun standartlarinda ucuz ve basit antibiotiklerle kolayca tedavi edilebiliyor. bazi seylerin degerini bilmek gerek. basit bir antibiotik ne kadar buyuk bir felaketi uzak tutabiliyor.

  • DSÖ başkanı, afrikada darbe ile başa gelenlerin seçtiği o ülkenin eski sağlık bakanı imiş. DSÖ nün başına böyle birini neden getirirler? dünyada adam mı kalmadı?

  • Dsö ne dersi tersi geçerlidir. Tamamen salgınların yayılması için siyonist ilaç firmalarının kontrolünde bir kuruluş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    “Siyonist” sizin tayfa daha bitmedi ya modanız geçmişti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağlık Ocağındaki doktoruma olan inancım ve güvenim DSÖ'ye olandan daha fazla artık. Neden böyle olduğunu sorgulamayacakları için yapacakları açıklamaların da bir ehemmiyeti yok..

  • DSÖ= Radyasyon öldürmez diye TV karşısında çay içen Cahit Aral gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 9 Aralık 2020; 19:25:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt
    https://www.milliyet.com.tr/gundem/radyasyondan-korkmayan-bakan-oldu-1458256

    adam 84 yıl yaşamış . Kötüye bişey olmuyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.