Şimdi Ara

Hyundai, ilk tamamen elektrikli minibüsünü tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ülkemizde çoğunlukla otomobil ve hafif ticari araç modelleriyle tanıdığımız Hyundai, aslında çok daha geniş bir ürün yelpazesine sahip. Koreli üretici, kısa süre önce ürün gamına bir de tamamen elektrikli minibüs ekledi.



    Hyundai, ilk tamamen elektrikli minibüsüne “Country Electric” adını verdi. Çoğunlukla kentsel alanlarda kullanılmak üzere tasarlanan elektrikli minibüs 7,71 metre gövde uzunluğuna sahip. Minibüsün iç mekanı en az 15, en fazla 33 koltuklu olacak şekilde tercih edilebiliyor. Country Electric’in motoruna dair henüz bir bilgi paylaşılmamış fakat tam şarj ile 250 kilometre menzil sağlayan 128 kWh’lık lityum iyon polimer bataryadan beslendiğini biliyoruz.



    Hyundai Country Electric’in bataryası, standart prizden şarj edildiğinde tam doluma ulaşması 17 saat sürüyor. Fakat standart olarak sunulan 150 kW Combo 1 DC şarj sistemiyle bu süre 72 dakikaya indirilebiliyor. Dizel minibüslere ekonomik, çevre dostu ve güvenli bir alternatif olması için geliştirilen elektrikli minibüs, Hyundai’nin iddiasına göre 50-80 km/s arasında dizel muadillerine göre yüzde 30 daha iyi hızlanma sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.2020 Mercedes-Benz S-Serisi'nin hibrit versiyonu 100 km elektrikli sürüş menzili sunacak



    Hyundai’nin ilk elektrikli minibüsünde güvenlik odaklı pek çok özellik bulunuyor. Örneğin; yolcu alırken veya indirirken meydana gelebilecek kazaları önlemek için kapıda iki adet sensör bulunuyor. Bu sensörler, kapıda yolcu varken sürücünün kazara kapıyı kapatmasını engelleyerek olası sıkışmaların önüne geçiyor. Söz konusu sensörler arasında bulunan ve doğrudan gaz pedalına bağlı olan ultrasonik sensör de kapıda herhangi bir hareketlenme tespit ettiğinde minibüsün hareket etmesini önlüyor.



    Bunun yanı sıra yapay motor sesi, ani frenleme veya manevra esnasında her bir tekerleği kontrol eden denge kontrol sistemi, frenleri ve motoru kontrol edebilen devrilme önleme sistemi, yokuş kalkış desteği, patinaj önleme sistemi, ısıtma ve soğutma özelliğine sahip sürücü koltuğu, 7 inç ekrana sahip renkli LCD gösterge paneli ve iki adet 4.2 inç yardımcı ekran da Hyundai Country Electric’in özellikleri arasında.



    Hyundai’nin ilk tamamen elektrikli minibüsü şimdilik yalnızca Kore’de satılacak.  








  • önden karsan
    yandan iveco
    tam görmedim ama arkadan da travego sanırsam
    işte aradığım toplama otobüs tasarımı :D

  • Çok çirkin bir tasarımı var aynı binek araçları gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Hyundai tamamen elektrikli ilk minibüsünü tanıttı" olsa daha güzel olurmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okul taşıtı olarak kullanılabilir bence , midibüs diye illa iveco lar gibi karadeniz dağlarını delecek diye bir kaide yok :) Hatta Istanbuldan Kocaeli umuttepe uni ya da Sakarya uni de okuyan ogrencilerin tasinmasi icin de kullanilabilir menzil kurtariyor :)



    Fiyati sprinter kadar olursa tutar bence TR de de

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Okul taşıtı olarak kullanılabilir bence , midibüs diye illa iveco lar gibi karadeniz dağlarını delecek diye bir kaide yok :) Hatta Istanbuldan Kocaeli umuttepe uni ya da Sakarya uni de okuyan ogrencilerin tasinmasi icin de kullanilabilir menzil kurtariyor :)



    Fiyati sprinter kadar olursa tutar bence TR de de

    128 kWh batarya sprinterdan pahalıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bizim adalarımız için çok güzel kullanılabilir ben çok beğendim. Maliyetini bilmeden yazıyorum maliyeti yüksekse geri getirisi çok uzun yıllar alacaksa mantıksız olur. Elektrikli bu boyutta bir aracında maliyetinin düşük olacağını pek tahmin etmiyorum.

  • Harika karavana çevrilebilir. Fakat menzil az geldi. Otomobillerde bile 600km görürken 250 görmek şaşırttı kocaman araçta.

  • 72 dakika nedir.bunu 10 dakikaya indirmediğin sürece traşş

  • otonom sürüşü derhal otobüs ve dolmuşlara koymalılar. egzoz dumanı gürültü ve üstüne kırma olmayacağından trafikte devrim olur.

  • Başlık efso yönetici kardeş

  • Takdir edilesi,yalnız menzil az daha fazla olaymış iyi olurmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.