Şimdi Ara

Sosyal medya kanunu için ABD, Almanya ve Fransa örnekleri inceleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta verdiği demeçte sosyal medyaya düzenlemeler yapılacağını açıklamasının ardından nelerin kısıtlanacağı ve nasıl bir düzenleme geleceği merak konusu oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve TBMM’ye kanun teklifi sunma hazırlığı yapan AK Parti yurt dışındaki sosyal medya yasalarını inceliyor.



    Ayrıca Bkz.DH üyeleri sınırsız mobil internet istiyor



    ABD modeline yönelik yapılan çalışmada 1996 yılında internet içeriklerinin düzenlenmesine ilişkin hazırlanan İletişim Uygunluk Yasası incelendi. Yasanın amacının 18 yaşından küçükleri uygunsuz ve müstehcen içeriklerden korumak olduğu belirtildi. Sosyal medya platformlarının, üçüncü kişiler tarafından yapılan paylaşımlardan hukuken sorumlu tutulduğuna vurgu yapıldı. Hazırlanan çalışmada Google ve Facebook’a kesilen ceza miktarları da yer alıyor.





    Fransa’da ise 1 Temmuz 2020’de “İnternette Nefreti Önleme Yasası” yürürlüğe girdi. Yasaya uymayan kişilere 250 bin, tüzel kişilere 1 milyon 250 bin Euro’ya kadar para cezası uygulanıyor.





    Almanya’da “Sosyal Ağlarda Yasanın Uygulanmasının Geliştirilmesi Kanunu (NetzDG)” uygulanıyor.  Bu yasanın içeriği geçtiğimiz aylarda Torba Yasa kapsamında TBMM’ye sunulan maddenin içeriğine benziyor. Yasaya aykırı içerikler 24 saat içersinde silinmek zorunda. Sosyal ağlar Almanya’daki faaliyetleri için bir temsilci atamak zorunda.











  • Hayır yok. Basbayağı yalan söylüyorsunuz.


    Almanya'da politikacılara küfredebilir., kurumlara sövevilirsiniz. İstediğiniz gibi eleştirmekte özgürsünüz. Anonimlik ise mutlak bir hak.


    Bir insanı ölümle tehdit, illegal porno gibi şeyler yasak.

    Ben alman adaletinin muhalif fişleme derdinde olduğunu hiç görmedim.


    Neden yalan söylüyorsunuz?

    Sürekli siz Almanya olamıyorsunuz Almanya çok üstün ırk siz Türkler sürünüyorsunuz diye saatlik mesajlar atan troller damlamış hemen. Bakıyorum da Almanyada yasalar böyleymiş bizde niye yok diyemiyorsunuz. Almanya öncelikle bu tür sosyal medya trollerine karşı ağır yaptırımları var ve senin gibi böyle elini kolunu sallayarak ülkenin bütün kurumlarına troll saldırıları yapanları anından ensesinden tutup atıyor hesabını kapatıyor. Yine iyisin Türkiyede senin gibilere göz yumuluyor. Alman adaleti, demokrasisi bunu öngörüyor ama bu bizim gibi ülkelere trolleri de onlar besliyor maaşını onlar veriyor ne garip değil mi? Ne büyük tezat.

    Söylediğiniz şey tamamen yalan.


    Zaten terör propagandası yapan hesaplar kapatılıyor.


    Bizde getirilmek istenen yasa direkt muhalifleri fişleme ve sosyal medyayı istediğim gibi yönetir istediğimi kapatırım yasası. Hiçbir legal yanı yok. Dünyadaki örnekler ile en ufak bir ilgisi yok. Zaten bizde yargıda yok.


    Tüm modern dünyada politikacılara eleştiri serbesttir. Bir politikacının ise halkın yarısından fazlasına zillet demesi örneğin suçtur.

  • Madem bu ülkeleri inceliyorlar ve örnek alıyorlar, ekonomiyi, adaleti, eğitimi, demokrasiyi de örnek alsınlar ve uygulasınlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 8 Temmuz 2020; 21:54:33 >
  • Bizde getirilmek istenen kanun ile alakası yok bu ülkelerdeki kanunların.

    Eğer oradaki kanunları uygularsan politikacılara küfür serbest.

    Politikacıların ise seçmenlere terörist, illet, zillet demesi. Afedersiniz ermeni demesi suç.

    Hikaye anlatmasınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ülkelerin ekonomisini, adaletini ve olanaklarını da örnek alırlar umarım.

  • yakında tüm dünya türkiye modelini incelemeye başlayacak. yeni kıskançlıklara hazır olun derim.

  • Kardeşim bırakın şimdi sizin sözde bahsettiğiniz ileri zekalıları. Bu adamlar bunları inceleyecek yine kendileri yorumlayıp kendileri karar verecekler meclisten geçtiği takdirde sizin söz hakkınız olmadan uygulanacak çünkü oy verdiniz ben de verdim beğenmezseniz sadece tepki gösterebilirsiniz böyle bir durumda da sizi daha önce dikkate aldıkları gibi yine dikkate alırlar şahsen diyorum ki bundan kimsenin şüphesi olmasın olmamalı. İkincisi senin bahsettiğin eğitim adalet vs vs vs gibi konulara ilişkin kanunlar öyle kopyala yapıştır şeklinde uygulanabilir bir şey olmuyor her ülkenin şartları öncelikleri beklentileri farklı. Kimse bana gelip de "Ya moruk Finlandiya eğitim sistemini alın mis gibi koyun önümüze" demesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BCRTVKCS -- 6 Temmuz 2020; 21:0:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlerine geldi mi gavurları örnek alıyorlar, işlerine gelmedi mi gavurları niye örnek gösteriyorsunuz diyorlar 


    Hemen üste de işine geldiği gibi davranan elemanlardan biri damlamış bile 


    Ekleme: Hemen üstteki üye yorumunu silmiş yanlış anlaşılma olmasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 6 Temmuz 2020; 23:9:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BCRTVKCS

    Kardeşim bırakın şimdi sizin sözde bahsettiğiniz ileri zekalıları. Bu adamlar bunları inceleyecek yine kendileri yorumlayıp kendileri karar verecekler meclisten geçtiği takdirde sizin söz hakkınız olmadan uygulanacak çünkü oy verdiniz ben de verdim beğenmezseniz sadece tepki gösterebilirsiniz böyle bir durumda da sizi daha önce dikkate aldıkları gibi yine dikkate alırlar şahsen diyorum ki bundan kimsenin şüphesi olmasın olmamalı. İkincisi senin bahsettiğin eğitim adalet vs vs vs gibi konulara ilişkin kanunlar öyle kopyala yapıştır şeklinde uygulanabilir bir şey olmuyor her ülkenin şartları öncelikleri beklentileri farklı. Kimse bana gelip de "Ya moruk Finlandiya eğitim sistemini alın mis gibi koyun önümüze" demesin

    Aynen, onların eğitimini, adaletini, demokrasisini falan kopyalamayla olmaz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 8 Temmuz 2020; 21:54:15 >




  • ordakilerin hiçbirinde kapama diye bir kanun yok bizimkiler direk kökten kapatmayı planlıyor gidip youtube a diyeceklerki kardeşim şu dislike atanların konumlarını vs ver burası türkiye hiçbir şey bağımsız değil ayrıca şirketlerden burda verileri depolanması istenmiş bu ayrı komik koskoca google o kadar veri çiftliklerinde tutuyor bu dataları buraya imkansız kurmaz tek ve olması gereken şey burada sosyal medyaların temsilcisi olması yani muhattap bulunması buna karşı değilim

  • Ne oldu, işte sızın istediğinizi yapıyor hükümet.

    Siz değil mısınız her olayda Alamanya, ABD vs ülkeleri örnek alalım diyen.

    Bak hükümet size ekstra olarak Fransa'yi da eklemiş.

    Neyse bunların seviyesine inmeyelim.



    Kapatılma söz konusu değil mantık sahibi arkadaşlar. Algilara kanmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 6 Temmuz 2020; 21:31:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen ne yandaşından bahsediyorsun ben hakkımdan yanayım hakkınızın farkına varın rte'nin hakkını fazlasıyla alması artık benim durdurabileceğim bir şey değil onu denetleyen bir birim şart. Şimdi sana tavsiyem şu sen şimdi toplayabiliyorsan topla kardeşim tayfanı Türkiyedeki bütün tayfanı topla ondan sonra rte'den başka Netflix'den vergi alabilecek biri varsa -ki olabilir ama zor- seçim zamanı oyunu o kişinin lehine at

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BCRTVKCS

    Kardeşim sen ne yandaşından bahsediyorsun ben hakkımdan yanayım hakkınızın farkına varın rte'nin hakkını fazlasıyla alması artık benim durdurabileceğim bir şey değil onu denetleyen bir birim şart. Şimdi sana tavsiyem şu sen şimdi toplayabiliyorsan topla kardeşim tayfanı Türkiyedeki bütün tayfanı topla ondan sonra rte'den başka Netflix'den vergi alabilecek biri varsa -ki olabilir ama zor- seçim zamanı oyunu o kişinin lehine at

    Bence de alsın  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 8 Temmuz 2020; 21:54:2 >
  • Sosyal medyayı engellemek için inceleniyordur; sakın ola sınırsız internet ya da kotalı interneti ortadan kaldırmak için baktıklarını sanmayın!

  • Örnek verilen ülkelerin birinde bile bir platformu komple kapatmak yok. İlla örnek verilecekse kuzey kore'yi örnek verebilirler.

    Bu ülkede yolsuzluk tapeleri yayınlandı diye twitter youtube aylarca kapalı kaldı. Geçiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • basını susturdular susmayanıda yandaş yaptılar sıra nete geldi

  • hepsinin en kötü yanlarini almasinlar yeter...

  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    İşlerine geldiği gibi algılamaları gayet normal çünkü bu zamana kadar sosyal medyadan istedikleri gibi hakaret küfür iftira edebiliyor yalan üzerinden algı oluşturabiliyorlardı şimdi paylaştıklarından sorumlu olacaklar yalan üzerinden provokasyon yapamayacak FETÖ, PKK DHKP-C ve marjinal grupların hesapları kapatılacak troll hesabın arkasına sığınıp ağızlarından salyalar akıtarak kimseye saldıramayacak (en çok da bu koyacak) artık twitter Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarını tanıyacak ve sanal dünyanın dışında yasak olan her davranış söz eylem sosyal medyada da yasak olacak şuan emniyetin siber suçlarla mücadele birimiyle yürütülen yakalama işlemleri mahkemeye başvurarak yapılacak ve twitter veya hangi sosyal medya aracını kullanıyor ise o şirketin burdaki temsilcilikleri ile iletişime geçilerek verileri alınıp yakalanacak işlemler hem daha kısa sürecek hem de verileri paylaşılacağı için yakalanamaması gibi bir durum artık olmayacağı gibi hesapların kapatılamaması gibi bir durum da yaşanmayacak işte bu hukuki boşluktan yararlananların bu boşluğun ekmeğini yiyenlerin devri bitecek bitmesini istemeyenler ise bedelini ödeyecek bütün ağlamaların feryat figanın sebebi bu.





  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Sürekli siz Almanya olamıyorsunuz Almanya çok üstün ırk siz Türkler sürünüyorsunuz diye saatlik mesajlar atan troller damlamış hemen. Bakıyorum da Almanyada yasalar böyleymiş bizde niye yok diyemiyorsunuz. Almanya öncelikle bu tür sosyal medya trollerine karşı ağır yaptırımları var ve senin gibi böyle elini kolunu sallayarak ülkenin bütün kurumlarına troll saldırıları yapanları anından ensesinden tutup atıyor hesabını kapatıyor. Yine iyisin Türkiyede senin gibilere göz yumuluyor. Alman adaleti, demokrasisi bunu öngörüyor ama bu bizim gibi ülkelere trolleri de onlar besliyor maaşını onlar veriyor ne garip değil mi? Ne büyük tezat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 7 Temmuz 2020; 7:56:59 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.