Şimdi Ara

SLS roketi, limitlerin zorlandığı testte parçalandı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık İdaresi (NASA) uzun bir süredir insanları tekrar Ay’a götürmenin planlarını yapıyor. Artemis adı verilen görev kapsamında insanoğlunun Ay’ın yüzeyini arşınlanması için konulan 2024 yılı hedefinin merkezinde ise astronotları Ay’a taşıyacak uzay aracı Space Launch System (SLS) bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.Oculus Rift kurucusu sınıra sanal duvar çekecek



    Kurumun 12 milyar dolardan fazla para harcadığı ve sürekli gelen erteleme kararları ile teknik aksaklıklar gölgesinde geliştirilmeye devam eden dev roket, geçtiğimiz günlerde bir kez daha gündeme geldi. SLS’nin dayanıklılığını gözlemlemek etmek isteyen NASA, yürüttüğü testte dev roketi kasıtlı olarak tasarım limitlerinin dışında basınca maruz bıraktı.



    Detaylarını kurumun paylaştığı videoda izleyebildiğimiz test, Huntsville Alabama’da bulunan Marshall Uzay Uçuşları Merkezi’nde gerçekleştirildi. 22 Haziran günü yürütülen test sırasında roketin sıvı oksijen tankı sınırlarının ötesinde zorlandı.





    Yaklaşık 3 yıldır süren testlerin sonuncusu olarak kayıtlara geçen faaliyette roket, sınırların dışında basınca maruz kalan tankın patlamasıyla tam manasıyla “karpuz gibi yarıldı.” Daha önce de tanık olduğumuz manzaranın bir benzerinin bu kez kasıtlı olarak hayata geçirilmiş olmasını ve bunun için harcanan parayı da hesaba kattığımızda işin ciddiyetini daha çok kavrayabiliyoruz.



    NASA tarafından paylaşılan aşağıdaki videoda SLS roketinin tabi olduğu test sürecine göz atabilirsiniz.






    Kaynak:
    https://bgr.com/posts/5850796/94bb3c-nasas-sls-rocket-tore-open-like-a-tin-can/







  • “karpuz gibi yarıldı.” ?????

  • ''yeniden'' kelimesi fazla olmuş

  • deboern94 D kullanıcısına yanıt
    Daha bunu anlayamıyorlar ve gelmiş akıl yoksunu yada ülkeyi aşağılamak gibi ifadelerden bahsediyorlar. üzücü ama komik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 5 Temmuz 2020; 9:28:20 >
  • kartal172 kullanıcısına yanıt
    Battı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deboern94

    Bu mesaj silindi.

    muhafazakar kesim farklı ülkede mi yaşıyor bölücülük yapmaya gerek yok anca hakaret ederler kendi sıfatlarını başkalarına yakıştırınca kendi sıfatlarında azalma falan oldu sanıyorlar herkes bu ülkede yaşıyor o kesim bu kesim yok bunu kafanıza sokun halkın bir kesimini ötekileştirmek kin ve nefrete teşvik etmekten kimseye fayda gelmez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xamaximax -- 5 Temmuz 2020; 12:21:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azizfikri

    Bu mesaj silindi.

    ben sana hakaretmi ettim sizin gibi fikirlerle konuşmayı bilmeyen anında hakaret eden eğtimsiz kişiler yüzünden insanlar susacakmı sanıyorsunuz saygı duyacaksınız tartışmayı öğrenin biraz soru sordum cevap vermek terine hakaret ediyorsun çünkü cevap verme kapasiten yok kendi ülkesini aşağılayan insandan kimseye fayda gelmez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xamaximax -- 5 Temmuz 2020; 12:20:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deboern94

    Bu mesaj silindi.

    bu ifadenin kendisi bile korkunç bir ifade ne demek ya muhafazakar kesimi aşağılamak bu kelime başlı başına bir suç unsuru

  • xamaximax kullanıcısına yanıt

    Muhafazakar kesim dediklerinin extra asagilanmaya ihtiyaci yok. Zaten yaptiklari pislikler de, yedikleri naneler de ortada. Kufurler bile onlara ovgu gibi kalir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xamaximax kullanıcısına yanıt
    Sorun zaten bu tiplerin bu ülkeye ait olmamaları.

  • Bu roket için harcanan milyar dolarlar ile bilmem kaç eyalete sağlık hizmeti sunarak koronaya karşı vatandaşlarını koruyabilirlerdi, böylesi bir zamanda aya roket yollayıp kapasitesini zorlayıp patlatmak israf değil de nedir?

  • Bu ülkenin “iktidar” sorunu yok bu ülkenin beceriksiz işten anlamaz andaval sürüsü sözüm ona muhalefet partisi sorunu var

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    ABD sağlık sistemi içerisinde fakir inanlara yaşam hakkı yok onlar kaderlerine terkedilmiş durumdalar ülkemiz sağlık hizmeti konusunda onlarla ölçelemeyecek düzeyde daha insancıldır kanıtı bu melhum virüs ve ortaya çıkan vahim tablolar birde ülkemize bakın.

  • Hiçbir zaman aya gidemediler elli yıl önce hiç imkan teknoloji nin az olduğu zamanlarda gdiolardi şimdi olmuyor neden ? Kandırmaca hepsi

  • Birisi gerçekleri söyleyince aşağılanmış mı oluyoruz? Gerçekleri söylemeden, durup düşünmeden bir yere varamayız. Gerçekleri kabullenerek aşın şu aşağılık kompleksini. Oturup çalışmaya başlayın faydalı bireyler olun. Biz de yapabiliriz. Yok dinazor parkı demiş yok şunu demiş. Desin. Daha iyisini çalışarak yaparsan onu konuşur bu insanlar.

  • xamaximax kullanıcısına yanıt

    Adam olsalarmış. Her şeyi satıp çürüyen park yapmak da bir iş. Düşüncelerimi yargılayamazsınız eleştirilere açığım ama gerçek bunlar. Çürüyor :)


    gülmeyelim de ne yapalım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.