Şimdi Ara

Apple A12Z yongası Ryzen 5 4500U ve Core i7-1065G7 grafik birimlerini geride bırakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın Mac sistemlerinde tamamen ARM mimarisini temel alan Apple Silicon yongalarına geçeceğini açıklamasının ardından performans karşılaştırması merak edilir olmuştu. Apple’ın grafik tarafına vurgu yaptığı yeni işlemcileri firmayı utandırmayacak gibi görünüyor.



    Apple A12Z başarısı



    Apple ilk kez Mac sistemlerinde PowerPC platformundan Intel platformuna geçerken Rosetta adını verdiği ve geliştiricilerin geçiş yapmasını sağlayacak bir katman duyurmuştu. Intel işlemcili Mac bilgisayarlarda modifikasyon olmadan PowerPC uygulamalarının bir süre de olsa kullanılmasını sağlayan Rosetta bu kez de ARM geçişinde görev alacak.



    Ayrıca Bkz.MSI oyuncu ürünlerinde 300$’a kadar Steam kuponu hediyesi başladı



    Rosetta 2 geliştiricilerin ARM mimarisine alışmasını kolaylaştıracak ve Intel temelli uygulamaların yeni Mac sistemlerinde yine bir süre çalışmasını sağlayacak. Apple’ın A12Z işlemcisi ile geliştiricilere sunduğu Mac Mini bu sayede benchmark testlerine girmeye başladı.



    Rosetta 2 katmanı üzerinden çalıştırılan x86 Open CL testleri Apple A12Z yonga setinin grafik tarafında ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor. Öyle ki Ryzen 5 4500U ve Core i7-1065G7 grafik birimleri geride kalmış durumda.



    Apple A12Z yonga seti performans odaklı tasarlandı ve Imagination teknolojileri bağlamında firma tarafından geliştirilen 8 çekirdekli bir grafik birimi barındırıyor. Ryzen 5 4500U ise 384 Shader birimine sahip. Her iki yonga da 7nm sürecinde üretiliyor. Apple 300 puan gibi bir farkla rakibinin önünde. Intel Core i7-1065G7 ise 64 işlem birimine sahip ve burada da 100 puan gibi küçük bir fark mevcut.



    Apple A12Z yonga seti şimdilik geçiş amaçlı kullanılıyor. Mac sistemlerinde kullanılacak asıl yonga setinin 5nm sürecinde üretileceği ve 8 adet performans odaklı Firestorm çekirdeği ile 4 adet verimlilik odaklı Icestorm çekirdeği barındıracağı ifade ediliyor. Bu bakımdan grafik tarafında çıtayı daha da yukarı çıkaracağı kesin gibi.



    Kaynak:https://wccftech.com/apple-a12z-bionic-gpu-beats-ryzen-5-4500u-core-i7-1065g7-gpu/







  • rosetta ismi anlamli olmus. rosetta tasi misirda bulunmus bir tablet. uzerinde ayni metin yunanca, hatirlamadigin baska bir dilde ve antik misirin koptik dilinde hiyerogrifle yazili. ayni metinin bilinen yunanca ile yazili olmasi antik misirin hiyerogriflerinin cozulmesine vesile olmustu. yani rosetta iki dil arasindaki gecisi saglamis olan bir tas. burda da maclerin farkli yazilim dilleri arasinda cevirmenlik gorevi gorecek.
  • Yeni çıkacak olan 3080 ti den hızlı olacağına eminim elması yeter

  • Valla telefon konusunda apple karşıtıyım ama masaüstü tarafında applecıyım hadi apple kurtar bizi intel amd ortaklığından.

  • Eninde sonunda AMD'den belki Nvidia'dan yüksek güçlü grafik işlemci alacaklar. (Gerçi en yükseğini de hiçbir zaman almıyorlar) Şöyle 2080'li, 1080'li macbooklar görülemedi hiçbir zaman. Aletin şarjı yetmez, çok ısınır diye. Ahhh ahhh, beklemekten solduk.

  • rosetta ismi anlamli olmus. rosetta tasi misirda bulunmus bir tablet. uzerinde ayni metin yunanca, hatirlamadigin baska bir dilde ve antik misirin koptik dilinde hiyerogrifle yazili. ayni metinin bilinen yunanca ile yazili olmasi antik misirin hiyerogriflerinin cozulmesine vesile olmustu. yani rosetta iki dil arasindaki gecisi saglamis olan bir tas. burda da maclerin farkli yazilim dilleri arasinda cevirmenlik gorevi gorecek.

  • Apple'ın ARM'yi geçmesi gerçekten piyasa için iyi olacak. ARM'nin potansiyeli çok yüksek ama normal kullanıcı tarafından benimsenemedi. APPLE bunu başaracaktır.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Böyle detayları çok seviyorum ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 nm A14X ile çıkacak cihazların daha da güçlü olacağı açık.

  • Apple işleri değiştirecek gibi. Şöyle prizde yüksek performanslı , pilde haftalarca dayanabilen ürünler görsek çok iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPad Pro 11 ilk nesil ve surface pro7 kullanıyorum surface pro7 iPad Pro göre
    hem ısınıyor hemde akıcı bir kullanım deneyimi veremiyor zaten pil kullanım süresini söylemiyorum bile

  • Ryzen 5 4500U gu 7.000 liralık bi laptopda görebilirsiniz ama 12Z ve ticari versiyonu için 20.000 liralar konuşulur. Manasız bi karşılaştırma

  • Apple mı bizi Intel ve AMD tekelinden kurtaracak? İşte buna gülünür.


    "Laptop aldım, 35 bin lira. Ama olsun adamlar Intel ile AMD saltanatına son verdi."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 3 Temmuz 2020; 22:56:10 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Senin 35bin'e laptop alman apple'ın suçu değil, Dolarının 7 olup üstüne birtanede devlete satın almandan kaynaklanıyor.

  • javaprof kullanıcısına yanıt
    gel sana masaüstü hackintosh yapayım macten daha hızlı 24izlek 3900x

  • imaginationu (aynı zamanda mips) az süründürmedi apple

  • misterrium kullanıcısına yanıt

    Kardeşim başka markalara neden o kadar ödemiyoruz acaba buna da bir cevabın var mı? Ya da Apple ABD veya Avrupada bedavadan biraz daha pahalı da biz mi bilmiyoruz Lenovo, HP, Dell gibi ürünlerle kıyaslayınca?


    Benim bahsettiğim şeyi ile senin yazdığının ne alakası var birbiri ile? Apple'in AMD ve Intel tekelini kaldıracak son firma olduğundan bahsediyorum diğer ürünlere göre anormal pahalı olması yüzünden. Bir şeyi de anlayıp cevaplasanız dişimi kıracağım.Gerçi her seferinde " Aha hükümete devlete laf çakıcam" deyip atlamasanız anlayacaksınız anlatılmak isteneni ama neyse.


    Bu arada o kadar uğraşıp mention yapmışsın ama seni blokladığım için bana bildiri gelmiyor. Tesadüfen görüp cevapladım mesajı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 4 Temmuz 2020; 15:18:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    rosetta ismi anlamli olmus. rosetta tasi misirda bulunmus bir tablet. uzerinde ayni metin yunanca, hatirlamadigin baska bir dilde ve antik misirin koptik dilinde hiyerogrifle yazili. ayni metinin bilinen yunanca ile yazili olmasi antik misirin hiyerogriflerinin cozulmesine vesile olmustu. yani rosetta iki dil arasindaki gecisi saglamis olan bir tas. burda da maclerin farkli yazilim dilleri arasinda cevirmenlik gorevi gorecek.

    Kültür. 

  • misterrium kullanıcısına yanıt
    Örnek verecek olursak Apple'ın monitör standı için 999 $, ABD vatandaşları için bile makul bir fiyat değil. Gidip bu tür şeyleri dolar artıyor deyip kendinizi kandırmayın. Apple'ın çoğu ürünlerinin fiyatları ABD vatandaşlarını bile aşar derecesinde.

  • ABD'de asgari ücret: 1,256.7 $

    Türkiyede Asgari Ücret: 2.324,70 TL = 338$

    ........ Adamların asgari ücreti seninkinin 3,71 katıyken ve evet monitör ve standı tabiki fazla 999$ abartı bir fiyat çıktı ama istese asgari ücretli monitörü alıp üstüne 256$ koyarken, senin vatandaşın 3 ay çalışmak zorunda o monitörü alabilmek için (o da vergisiz hali ile amerikadan alır ise, türkiyeden alırsa 4 5 ay çalışması lazım vergiler sağolsun)

  • Xagdas kullanıcısına yanıt
    Nvidia ile bozuştular, artık hayatta Nvidia’ya dönmezler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.