Şimdi Ara

TBMM'den Netflix açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Dün ortaya çıkan haberlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ağında Netflix’e erişim engeli getirildiği iddia edilmişti. TBMM’den konu hakkında açıklama geldi. Meclis internetindeki yoğunluk nedeniyle Netflix’e kısıtlama getirilmiş.



    TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan açıklamada, milletvekillerinin internetin yavaşladığını söylemesi üzerine Meclis’te internet yoğunluğuna sebep olan, içerik üretimi olmayan ve bireysel abonelik üzerinden işleyen platformlara 26 Haziran tarihinden itibaren erişim kısıtlması getirildiği duyuruldu. Söz konusu kısıtlamanın sosyal medyayla ilgili düzenleme tartışmalarıyla herhangi bir bağlantısının bulunmadığı kaydedildi.



    Ayrıca Bkz.Cumhurbaşkanı açıkladı: Sosyal medyaya düzenleme geliyor



    Yapılan bilgilendirmede, "milletvekillerinin internet erişiminde zorluk yaşadıkları" yönündeki şikayetler üzerine çalışma başlatıldığına işaret edildi. Bu kapsamda herhangi bir içerik üretmeyen ve bireysel abonelik üzerinden işleyen platformların mesai saatleri içinde yoğun kullanıldığının tespit edildiğine işaret edilerek, bu nedenle Mart 2020'de idari personel için aralarında Netflix'in de bulunduğu sitelere erişim kısıtlamasının getirildiği hatırlatıldı. Meclis'in internet kapasitesinin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar sırasında, bu tür platformların yoğun kullanımının devam ettiği ve internet kapasitesini büyük oranda etkilediğinin anlaşılması üzerine de kısıtlamanın, 26 Haziran Cuma gününden itibaren kurum geneline uygulandığı belirtildi. TBMM genelinde 2019'dan bu yana film ve dizi sitelerine çeşitli erişim kısıtlamasının zaten uygulandığı, söz konusu kısıtlamanın, sosyal medyayla ilgili düzenleme tartışmalarıyla herhangi bir bağlantısının bulunmadığı kaydedildi.



    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/politika/tbmmden-internete-erisim-kisitlamasi-aciklamasi/1897932



  • Meclise bak. Oturmuş netflix dizisi izliyorlar :D Torba yasa oylamalarında ya da grup toplantılarında koltukların %80'i boş kalırken, mevzu milletvekili maaşlarına zam görüşmesi olunca, sabah 4'te her yerin neden dolduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Her halükarda millet öpülüyor. Sevdamız millet anlayışınızı sileyim sizin. Koltuk işgalcileri.
  • milletvekili sıfatındaki hiç bir işe yaraman o şahısların , meclis toplantısı sırasında film dizi izlediklerini çokça gördük sosyal medyada. İyi olmuş. İş saatinde işinizi yapın , ne işiniz var film dizi ile. akşama kadar toto büyütüyorsunuz o sıralarda gidin evinizde izleyin.

  • sadece böyle kurumlarda ve işyerlerinde böyle uygulamaları destekliyorum sosyal medyayı da yasaklarlar umarım bi çok yerde iş yapmak yerine iş yapıyo adı altında bunlarla uğraşıyor bazı insanlar, sen orda netflix izlemek oyun oynamak için maaş almıyosun.

  • Meclise bak. Oturmuş netflix dizisi izliyorlar :D Torba yasa oylamalarında ya da grup toplantılarında koltukların %80'i boş kalırken, mevzu milletvekili maaşlarına zam görüşmesi olunca, sabah 4'te her yerin neden dolduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Her halükarda millet öpülüyor. Sevdamız millet anlayışınızı sileyim sizin. Koltuk işgalcileri.

  • Bir devlet memuru olarak destekliyorum. Tüm kamuda, iş harici tüm içeriğin (sosyal medya dahil) engellenmesi gerekiyor.

  • İyi olmuş zaten netflix iyice ahlaksızlaştı.Sonuna kadar destek.Hatta kapatılmalı.

  • Yalnız yarın öbür gün sürekli dile gelen "Netflix'de çok ahlaksız içerik var" cümlesiyle yola çıkıp Türkiye genelinde bir kısıtlama gelirse Milletvekillerine sormak gerekir "siz bu kadar yoğun ne izliyordunuz" diye

  • hayret, ben meclisten bir torba yasa ile mesai saatlerinde ki artan trafiği rahatlatmak için ek yatırım taslağı gibi birşey beklerdim.

  • milletvekillerini keşke parti değil millet seçse

  • TBMM için firewall policy yazarken hangi kafayla Netflix'e izin verilmiş ben onu anlamadım? Ayrıca ev ağı mı bu birisi video izlemeye ya da dosya indirmeye kalkınca diğerlerinin interneti kesilsin.

  • Yalnız şöyle bir durum da var: Meclis deyince akla hemen milletvekilleri geliyor ama öyle değil. Mecliste çalışan diğer personelin yanında milletvekili sayısı devede kulak kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke devletin diğer kurumlarındada yasak gelse.SGK gittim adamın ekranı camdan yansıyor facebookta okey oynuyor.Kapıya kadar sıra olmuş adam okey oynuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazıklar olsun sizin gibi milletvekillerine ülkede bir sürü işsiz insan var oturun dizi izleyin aferim.

  • homebird kullanıcısına yanıt
    Eh o personeller hakkaniyet yerine tanıdıkla, akrabalıkla işe alınırsa daha çok film de izlerler oyun da oynarlar. Zaten milletvekillerinin çoğu meclis toplantılarında meclise gitmeyip evinde takılıyor. Evinde daha rahat netflixlerini 100 inch tv lerinde izliyor olabilirler elbet. Ha tabi kendi maaşlarına zam konuşulacağı günler hariç.

  • hepsi işini yapsaydı şuan bu durumda olmazdık değil mi ?

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    586 vekil ve yardakçıları ve genel hizmet personeli spoiler yememek için la casa de papel'i kuruşu kuruşuna izlerken kota kalmaz tabi
    şimdi düşününce kotaların neden kalktığını daha iyi anlıyorum :)

  • Meclisin bir önemi kalmadığından, meclistekiler böyle davranıyor.

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Facebook olması imkansız. Facebook, Twitter, Youtube gibi sitelere giriş yapamıyorum çünkü SGK binasında ki bence kesinlikle doğru yapılıyor. Ancak books.google.com neden engelli anlamadım gitti, en güzel kaynaklar oradan çıkıyor genelde karşıma ama illa telefona yönelmek zorunda kalıyoruz.

  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt
    Adamın okey oynadıgını gözlerimle gördüm bu pclerde oyun yüklü olmuyor genelde.Mecbur tarayıcıdan açacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.