Şimdi Ara

Windows 10 platformuna tematik Başlangıç menüsü geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Windows 10 güncellemeleri son yıllarda çökmeye kadar varan sorunlara neden olmasıyla anılmaya başladı ancak Microsoft pek çok önemli yeniliği de kullanıcılara sunmuş durumda. Gelecek yılın güncelleme paketleri de belli olmaya başladı.



    Temalı Başlangıç menüsü



    Geliştirici kanalına dağıtılan Windows 10 Build 20161 beta sürümünde pek çok ilginç yenilik de yer alıyor. Microsoft’un bunların sadece bir kısmını Insider programına sunacağı yeniliklerin başında tematik Başlangıç menüsü geliyor.



    Ayrıca Bkz.Çift ekranlı Asus ROG Zephyrus Duo 15 satışa çıkıyor



    Başlangıç menüsünde artık daha elden geçirilmiş bir tasarım yer alacak. Uygulama listesi ve yan tarafındaki karo düzeninin arka planındaki renk paleti kaldırılıyor ve daha şeffaf bir tasarıma geçiliyor. Bu tasarım sayesinde arka plan temaları değiştiği zaman Başlangıç menüsünün rengi de uyum sağlayacak.



    Windows 10 karanlık moda geçiş yaptığınızda Kişiselleştirme menüsüne geçerek Renk seçeneğine girdiğinizde farklı renk temalarını uygulayabilme imkanınız olacak.





    Diğer taraftan Alt+Tab kombinasyonu aktif uygulamaları çoklu görev penceresine yerleştirirken Microsoft Edge uygulamasında açık olan tüm sekmelere de yer verecek. Ayarlar-Çoklu Görev menüsünde bunun seçeneği mevcut olacak.



    Görev çubuğunda Xbox konsoluna veya Android telefona göre şekillenen kısa yol simgeleri de yer alacak. Microsoft şimdilik sadece yeni hesap sahiplerine deneysel anlamda farklı tasarım seçme imkanı tanıyor. Sonraki yıllarda bu özellik nihai kullanıcılara açılabilir.





    Bildirim Merkezinde artık gelen her bildirimde uygulamanın logosu yer alırken yine X tuşu ile kapatılabilecek. Odaklama Yardımcısı özelliği ise varsayılan olarak kapalı halde kalacak ve otomatik olarak açılmayacak.





    Ayarlar menüsünde Sistem sayfası artık Hakkında sekmesi altında yer alacak. Burada sistem bilgileri kopyalanabilir olacak ve daha gelişmiş kontrollere yer verilecek. Son olarak ikisi-bir-arada sistemlerde tablet ve dizüstü geçişlerinde ortaya çıkan geçiş bildirimi artık kaldırılıyor. Yani geçiş otomatik oluyor. Bu varsayılan ayar da yine değiştirilebiliyor. Bu yeniliklerin en erken Mayıs 2021 güncellemesinde gelmesi bekleniyor.





    Kaynak:https://wccftech.com/new-month-brings-new-windows-10-build-20161/







  • Yapacaklari tek sey su lanet kutulari kaldirmak. Inat ettiler kaldirmiyorlar. Degisik degisik susleyerek insanlara yillardir sevdirmeye calisiyorlar ama nafile.

  • yeter oynamayin sunla artik. son guncelleme sonrasi sistem ikide bir takilir kitlenir hale geldi. simdi isi gucu birakip format atip herseyi yeniden kurup ayarlamam gerekecek. her guncellemede isyerinde bir bilgisyari en az yarim gun bir gun is disi birakiyor, bunun sorunlariyla dertleriyle ugrasiyoruz. adam gibi test etmeyecekseniz guncellemeyin.

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:2:33 >
  • başlat menüsünün bildirimlerin falan kenarlarını yuvarlatsalar biraz güzel olabilir

  • şeyi unutmuşunuz hocam. bu güncelleme gelince belgeler gidecek ona göre yükleyin uyarısını:)))

  • O kutu görünümünü seven ve kullanışlı bulan bir tek ben değilim sanırım.

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hala Denetim Masası'nı kullanıyorum. Ayarlar menüsü zor geliyor. İlk format sonrası da kaldırdığım o kutucuklar ve beraberinde gelen bloatware uygulamaları kaldırmak oluyor. Windows 10 değil bu yani 7 ile 10 bir arada çalışıyor. Windows 8'de bile bir uyum vardı. Sadece bu sebeple MacOS ile Linux distrolarına (Deepin, Manjaro, Elementary) özeniyorum ancak Wine'ın bile çözemediği programlar malesef W10'da tutmaya yetiyor beni.

  • Kutular opsiyonel artık. İsterseniz kaldırabiliyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Start is back candır

  • İlla başlat menüsü düzenlenecek ise önce geç açılmasını düzeltsinler.

  • başlat menüsü umarım böyle değildir

  • Bu söylenen özellikleri 1 yıl önce açıkladılar zaten, fakat hâlâ Windows'ta göremiyoruz. MS gördüğüm en yavaş şirket.

  • Acaba ayarlar ne zaman tek bir çatı altında buluşacak? Şuan ayarlar uygulaması her isteğe cevap veremiyor ve kendinizi denetim masasında buluyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her başlangıç menüsü değişime uğruyor haberinde aradaki farkı göremeyen sadece ben miyim? Yok arkadaş sanki tıpkısının aynısı gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • microsoft yönetimine ulaşabilen biri tasarım işini tasarımcılara bıraksınlar desin. koskoca microsoftta renk bilimci tasarımcı yokmu ya.

  • tasarım komple değişmeli artık bence 8 tasarımını yaşıyoruz

  • windows gün geçtikce kötü şeyler yapmaya başladı bu ne ya böyle

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Bence de güzel. İstediğimiz kısayolu ekleyip kutucuk büyüklüğünü değiştirebiliyoruz. Renk seçeneği de oldukça fazla. Bunlar, eski başlat menülerinden daha iyi sayılması için yeterli. Eksiği yok, fazlası var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece mavi ekran sorununu cozun en vasat tararimla da kullaniriz yeterki stabilite

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.