Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Sanyo Xacti S70 Kullanıcı Gurubu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Sanyo Xacti S70 Kullanıcı Gurubu Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
seda.g

22 Mayıs 2007; 0:43:20 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Gurubun Amacı:
Sanyo Xacti S70 Kullanıcılarının Deneyimlerinin Paylaşım Platformudur.
Bu siz de Sanyo Xacti S70 almalısınız. Bu çok iyi makinedir anlamına gelmez. Almanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz anlamına da gelmez.

Sanyo S70 ile yapılan çekimlerinizi, ilginç deneyimlerinizi, yaşadığınız sorunları, garanti konusuna ilişkin Astel firması ile ilgili deneyimlerinizi lütfen burada paylaşınız. ( Türkiyedeki kullanıcılar bir sorunları olduğunda ithalatçı firma Astel'in benim şahsen bir kerelik yaklaşımımda kaliteli ve sorumlu bir tavırlarını göremedim. İnşallah yanılmışımdır. İnşallah sizin onlara ihtiyacınız olduğunda belki biraz daha yardımseverleşirler.

Sorulan sorulara, görüşlere, çözümlere bireysel olarak yanıt verip katkı sağlamanız ve bu paylaşımcılığınız her zaman tek tek söylenmese de taktir edilmektedir.

Bu sayfalarda şahsen benim Seda olarak hiçbirinizden üstünlüğüm veya bir pozisyonum olamaz.

Hepimiz hepimiz için yardım etmeye görüşlerimizi paylaşmaya devam ettiğimiz sürece daha iyi yerlere ulaşabiliriz

Saygı ve Sevgiyle

Seda

quote:

Grubun Tarihçesi

Birkaç ay uğraşıdan sonra nihayet bir makina alabildim.

Dünya piyasasına ( Sadece Avrupa ve Türkiye'de piyasaya çıktı. - Öğrenebildiğim kadarıyla Amerika ve diğer yerlerde piyasaya çıkmadı ) Mayıs 2007 Başında çıkan Sanyo S70 dijital Fotoğraf Makinası Kullanıcı Grubuna Hoş Geldiniz.

Siz de bu modeli almaya karar verir ya da bu model hakkında bilgi almak isterseniz, veya bu yeni ürünün sahibi iseniz ve görüşlerini paylaşmak isterseniz çok memnun oluruz.

Ben bulabildiğim tüm bilgileri burada sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Sizlerin de görüşlerini bekliyorum

Bu dijital makina arayışına
http://forum.donanimhaber.com/m_13785760/tm.htm linkinden başladım.

Aşağıdaki sorum ile de bu konuyu açtım:

Arkadaşlar Mayıs ayında piyasaya çıkan 289 YTL etiketli Sanyo Xacti S70 hakkında yabancı siteler de dahil hiçbir kullanıcı yorumu bulamadım.
Ürünü kullanan kimse var mı aramızda, ne düşünüyorlar.
Ciddi olarak almaya kararlıyım.

Kullanıcı yorumu konusunda İngilizce de olsa kaynak bulabilen veya içinizde kullananların görüşlerine ihtiyacım var

Gerisi ise bu sayfadaki Sanyo Xacti S70 Kullanıcı Gurubu'na dönüştü.

Hepiniz tekrar hoşgeldiniz

Seda

quote:

İmza Kodu Nasıl Eklenir:
Profilim
imza kısmında : imza paneli adlı bir linkini tıkla
Çıkan kutuya yukarıdaki imza kodunu koy
ileri'yi tıkla
tekrar ileri'yi tıkla
çıkan pencerede kapat'ı tıkla
hepsi bu kadar

grup İmza kodu:

[center][b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_14434368/tm.htm][color=#CC0099]
||| Yeni SANYO Xacti S70 Kullanici Grubu ||| [/color][/b][/link]

[b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_10707786/tm.htm][color=#CC0099]
|| Kardeş SANYO E-6 & E-60 Grubu ||[/color][/b][/link] [/center]

Fotoğraf Makinesi İle İlgili Tüm Bulabildiğim Yazıları Burada Paylaşıma Açmak İstiyorum.
Bunların da sizlerin katkısı olmaksızın olamayacağına inanıyorum:

quote:

Sanyo Xacti S70
30 Nisan 2007 - 14:14 CET

Sanyo Xacti S70 dijital kamera : Sanyo 7 megapiksel çözünürlüğe ve 3x optik zum objektife sahip yeni modeli Sanyo Xacti S70 dijital fotoğraf makinesini duyurdu. İnsan yüzünü otomatik olarak tanıyabilen Sanyo Xacti S70 dijital kamera 7 megapiksel çözünürlüğü ve 3x optik zum özelliği ile kullanıcıların tüm detayları rahatlıkla fotoğraflayabilmelerine olanak tanıyor. Kameranın insan yüzü tanıma özelliği sayesinde zayıf ışıklı ortamlarda dahi çarpıcı kalitede portre fotoğrafları elde edilebiliyor. Sanyo S70 aynı zamanda VGA kalitesinde video görüntü kayıtları yapabiliyor. 2.5 inç (6.35 cm) genişliğinde LCD ekrana sahip olan Sanyo Xacti S70 dijital fotoğraf makinesi alkalin pillerle 250 adete varan fotoğraf çekimine olanak tanıyor.

Sanyo Xacti S70 - Hızlı odaklama
Sanyo Xacti S70 dijital kamera Quick Focus (Hızlı Odaklama) özelliği sayesinde aksiyon çekimlerinde dahi gayet net çekimler elde edilmesini sağlıyor. Başlangıç seviyesi kullanıcılar Sanyo S70 ile fotoğrafçılığın tüm keyfini yaşayabiliyorlar. Kameranın yüksek performanslı 7 megapiksel çözünürlüklü CCD görüntü algılayıcısı mükemmel netlikte ve üstün kalitede görüntüler sunuyor. Cihazın video çekim modu ile VGA çözünürlükte kayıt yapılabildiği gibi kısa, sesli video kayıt da yapılabiliyor. Sanyo Xacti S70 dijital kamera 3x optik zum objektifine (38-114 mm) rağmen son derece küçük boyutlara sahip. Kompakt boyutları ve ergonomik tasarımı sayesinde S70 modelini yanınızda her zaman ve kolaylıkla taşıyabiliyorsunuz.

Sanyo Xacti S70 dijital kamera - 2.5 inç LCD ekran
Sanyo S70 dijital fotoğraf makinesinin dahili yardım fonksiyonu sayesinde kullanıcılar kullanmakta oldukları özellikler ve seçenekler hakkında anında bilgi sahibi olabiliyorlar. Tüm bu fonksiyonlar cihazın 2.5 inç (6.35 cm) genişliğindeki LCD ekranı üzerinden kullanılabiliyor. Sanyo Xacti S70 mevcut çekim modları ve dijital filtreleri ile fotoğrafseverlerin yaratıcı yönlerini sergilemelerine olanak tanıyan bir model.

Marka Sanyo
Model Xacti S70
Çözünürlük 7.10 Mpixel
Maksimum çözünürlük 3680x2760
Minimum çözünürlük 640x480
Sensör boyutları 1/2.5-inch
Sensör tipi CCD
Optik Zoom Evet
Odak uzaklığı çarpanı n/a
Geniş açı zoom (mm) 38
Tele zoom (mm) 114
Dijital zoom Evet
Otomatik odaklama Evet
Manuel odaklama Hayir
Odak uzaklığı (cm) 40
Makro odak uzaklığı (cm) 5

Flaş modları anti red-eye
auto
fill in
off
slow flash

Bellek türü SDHC Secure Digital
ISO oranı auto, 50, 100, 200, 400, 800
Diyafram önceliği Hayir
Geniş açı minimum diyafram f3.1
Geniş açı maksimum diyafram unknown
Telefoto minimum diyafram f5.9
Telefoto maksimum diyafram unknown
Çekim hızı önceliği Hayir
Minimum çekim hızı (sn) 1/2
Maksimum çekim hızı (sn) 1/1500
Seri çekim (kare/sn) unknown
Dahili flaş Evet
Harici flaş Hayir
Harici flaş türü n/a
Metrajlama Multi-segment
Pozlama telafisi -1.8EV - +1.8EV with 1/3EV steps

Beyaz ayarı Auto
Cloudy
Daylight
Fluorescent
Incandescent
Manual

Video çekimi Evet
Sesli video çekimi Evet
Maksimum video çözünürlüğü 640x480
Minimum video çözünürlüğü 160x120
Kare sayısı (kare/sn) 30
Ses kayıt ND
Optik vizör Hayir
Elektronik vizör Hayir
LCD ekran Evet
LCD ekran boyutları 2.5-inch
LCD çözünürlüğü (piksel) 115,000
Kendi kendine çekim Evet
USB bağlantısı USB 2.0
Video çıkışı Evet
Firewire Hayir
Bluetooth Hayir
Resim formatı JPEG
Pil-Batarya türü 2x AA
Ağırlık 0g.
Boyutlar (mm) 92.2x60.3x22

Yararlı donanımhaber forum linkleri:

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
GECE ÇEKİMLERİ
Su altı fotoğrafları
Şarjlı pil alıcam... Ne tavsiye edersiniz?
PILLER VE YAPILARI SARJ SÜRESI ÖMÜRLERI şarjlı pil ve şarj makineleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seda.g -- 30 Haziran 2007; 12:30:32 >

harunpal

22 Mayıs 2007; 7:57:10 

http://forum.donanimhaber.com/m_14413696/tm.htm
dun bende bu konuyu actım fakat pek kullanan yok.
baglantıfa s60 la cekılmıs ıkıde resım var.
bende s60 veya s70 alacagım fıyat arastırması yaptınızmı? en uygun nerede?

ida
pinhanister

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

22 Mayıs 2007; 8:58:56 

selam seda...
forumda açıklamanı görünce cevap yazmak istedim.. evet bende bir sanyo S70 kullanıcısıyım..Çok güzel fotoğraflar çektim.. en kısa zamanda sana gönderebilirim.. cihazın en büyük avantajı 7.1 MP fotoğraf çözünürlüğü ile kaliteli baskılar elde edebiliyorsun.. Bir alt modeli olan SANYO s60'a göre farkı Touch Sensor özelliği(dokunmatik deklanşör) yok..o da büyük bir dezavantaj değildir..ayrıca S70'te 2 GB SD/MMC kart desteği mevcuttur..Kullanmış olduğu lens'i konika minolta'dır

SANYO VPC-S70'E GENEL BAKIŞ

İlk kez fotoğrafa başlayanlar için yardım fonksiyonu ve Türkçe menü

Yaratıcılığınız ön plana çıkartacak, S/B, sepya ve birçok çekim özelliği,

7 MP fotoğraf çözünürlüğü

2,5” TFT renkli ekran

3x Optik Zoom

4x Dijital Zoom

Hızlı odaklama (Quick Focus) özelliği,

640 x 480 video çekim

SENİNDE YORUMLARINI BEKLİYORUM...

II PURE AV-BELKIN II
harunpal

22 Mayıs 2007; 9:02:13 

hocam bırkac fotograf burayada koyabılırsen sevınırım. s60 ve s70 fıyatları bırbırıne cok yakın sence aralarında barız bır fark varmı? (deklansor ve mp dısında)
quote:

Orjinalden alıntı: pinhanister

selam seda...
forumda açıklamanı görünce cevap yazmak istedim.. evet bende bir sanyo S70 kullanıcısıyım..Çok güzel fotoğraflar çektim.. en kısa zamanda sana gönderebilirim.. cihazın en büyük avantajı 7.1 MP fotoğraf çözünürlüğü ile kaliteli baskılar elde edebiliyorsun.. Bir alt modeli olan SANYO s60'a göre farkı Touch Sensor özelliği(dokunmatik deklanşör) yok..o da büyük bir dezavantaj değildir..ayrıca S70'te 2 GB SD/MMC kart desteği mevcuttur..Kullanmış olduğu lens'i konika minolta'dır

SANYO VPC-S70'E GENEL BAKIŞ

İlk kez fotoğrafa başlayanlar için yardım fonksiyonu ve Türkçe menü

Yaratıcılığınız ön plana çıkartacak, S/B, sepya ve birçok çekim özelliği,

7 MP fotoğraf çözünürlüğü

2,5” TFT renkli ekran

3x Optik Zoom

4x Dijital Zoom

Hızlı odaklama (Quick Focus) özelliği,

640 x 480 video çekim

SENİNDE YORUMLARINI BEKLİYORUM...

ida
seda.g

22 Mayıs 2007; 9:48:24 

S70 fiyatı sabit gibi. Tüm ilanlarda aynı fiyat var.
Darty: 289
Teknosa: 289
İthalatçı fiyatı: 289YTL

Darty de birşeyler veriyor ama Teknosa'ya yakınım. 19 YTL ekleyince 2gb kart, çanta, 50 ücretsiz baskı promosyonu var.

Bu makina Mayısta ingilterede 100 sterlin'e piyasaya çıkacak haberini okudum. Çok yeni bir model ve sadece Sanyo Avrupa tarafından piyasaya sunuldu. Sanyo Amerika'da sitelerinde kesinlikle henüz yok.
Yüz tanıma ve de sarsıntı önleyici özelliklerini de okudum.

Çekdiğiniz örnek fotoğrafları hiç düzeltmeden en kısa zamanda yollarsanız veya burada yayınlarsanız çok sevineceğim. Bugün filan almayı düşünüyorum

Şimdiden teşekkürler

pinhanister: Ayrıca sana teşekkür etmeyi unutmuşum. Çok teşekkür ederim. Çektiğin resimlerden birkaçını yayınlayabilirsen çok sevineceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seda.g -- 22 Mayıs 2007; 10:07:12 >

pinhanister

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

22 Mayıs 2007; 18:11:37 

Sanyo S60 ile S70 arasında mp ve touch sensör'ün dışında hiç bariz bir fark yoktur..Sadece yeni bir dizayn yeni bir tasarım ve çok iyi fiyat kaçırılmayacak bir üründür..en kısa zamanda çektiğim fotoğrafları sizlerle paylaştıktan sonra bana da katılacaksınız...
iyi günler..! :)

II PURE AV-BELKIN II
pinhanister

22 Mayıs 2007; 18:14:45 

ayrıca şunuda söylemeden geçemiyeceğim. S60'da 1 gb kart desteği varken S70'de 2 gb SD/MMC kart desteği mevcuttur..Bu da bariz bir avantajdır..ortalama 7.1 mp bir çözünürlükte 1 GB memory kart'a yaklaşık 450 adet fotoğraf çekerken, 2 gb SD kartla bu rakamı ikiye katlarsınız..Kullanım süresi sonucunda tatil veya gezi seyahatlerinde bunun avantajınıda göreceksiniz...

Bilgi Paylaşıldıkça Özel ve Güzeldir...
Hoşçakalın..!

II PURE AV-BELKIN II
pinhanister

22 Mayıs 2007; 18:22:57 

tekrar merhabalar Seda g.

İTHALATÇI FİRMA

Ünvanı : Astel Elektronik İç ve Dış. Tic. AŞ.
Merkez Adres : Esenşehir Mah. Kürkçüler Cad. Safir Sok. No:11 Ümraniye İstanbul
Telefon : +90 0216 466 82 82
Fax : +90 0216 466 77 53
Web Adresi : www.asteltr.com

Tel: 216 466 82 82
Faks: 216 466 77 53

Teknik servis : teknik.destek@asteltr.com

Satış : urun.satis@asteltr.com

Anadolu Bölge Müdürlüğü

Uğur Mumcu Caddesi No: 96/2 06700 Gaziosmanpaşa/ANKARA
Tel: +90 0312 437 10 70 (71-72-74)
Fax: +90 0312 437 10 77
e-mail: anadolu@asteltr.com

Bu ürün ile çektiğim fotoğrafları en kısa zamanda yayımlamak istiyorum..Resimleri gördükten sonra bana hak vereceksiniz..en kısa zamanda görüşmek ümidiyle...

BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR...

II PURE AV-BELKIN II
seda.g

22 Mayıs 2007; 20:42:05 

Çok teşekkür ederim Pinhanister.
En kısa zamanda resimlerini bekliyorum.
Ayrıca birşey daha öğrendim. Bugün kitapçığına baktığımda 4GB kartı da desteklediğini okudum. Tabii bu SD kart değil ama SD ile başlayan 4 harfli başka bir isimde kart. Belki de yeni teknoloji bir kart.
yani ilerde bu değişik 4GB kartı da bulduğunda iki misli resim çekebilmek mümkün olacak.

Perşembe veya Cuma istanbul Lütfü Kırdar da ki compex fuarına gideceğim. Compex de hem Teknosa belki de ihracatcısı da dahil pek çok firma bu ürünü satıyor olabilir. En geç cumartesiye belki de perşembeye satın almış olurum.

quote:

Orjinalden alıntı: pinhanister

tekrar merhabalar Seda g.

İTHALATÇI FİRMA

Ünvanı : Astel Elektronik İç ve Dış. Tic. AŞ.
Merkez Adres : Esenşehir Mah. Kürkçüler Cad. Safir Sok. No:11 Ümraniye İstanbul
Telefon : +90 0216 466 82 82
Fax : +90 0216 466 77 53
Web Adresi : www.asteltr.com

Tel: 216 466 82 82
Faks: 216 466 77 53

Teknik servis : teknik.destek@asteltr.com

Satış : urun.satis@asteltr.com

Anadolu Bölge Müdürlüğü

Uğur Mumcu Caddesi No: 96/2 06700 Gaziosmanpaşa/ANKARA
Tel: +90 0312 437 10 70 (71-72-74)
Fax: +90 0312 437 10 77
e-mail: anadolu@asteltr.com

Bu ürün ile çektiğim fotoğrafları en kısa zamanda yayımlamak istiyorum..Resimleri gördükten sonra bana hak vereceksiniz..en kısa zamanda görüşmek ümidiyle...

BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR...

pinhanister

23 Mayıs 2007; 8:59:37 

merhaba günaydın seda g.:)

Evet aslında bende sonradan öğrendim 4 GB'lık SD kart desteğinin olduğunu.. Bu arada sizin bahsettiğiniz SD ile başlayıp 4 harfli olan hafıza kartı SDHC'dir..bu kart farklı bir kart değildir..Bildiğimiz SD kart anlamında kısaltılmış olaraktır..Hatta ve hatta çektiğiniz fotoğrafı daha hızlı işleme özelliğine sahiptir...
Bende cuma günü COMPEX'e gitmeyi düşünüyorum...
Ürünü Teknosa'dan bakabilirseniz daha avantajlı da olabileceğini düşünüyorum..bu arada istanbul'da hangi semtte oturuyorsunuz...?
ona göre bu ürünle ilgili olarak uygulama anlamında sizlere yardımcı olabilecek birkaç isim de verebilirim..

İyi günler hoşçakalın..!

II PURE AV-BELKIN II
seda.g

23 Mayıs 2007; 10:24:37 

Günaydın pinhanister.
Compex'deki bütün ürünü bulunduran yerlerle son olarak görüşmek iyi olacak diye düşünüp dün satın almayı compex veya compex sonrasına bırakmıştım.
Kızıltoprakta oturuyorum. Bu civarlarda naitulus, caddebostan ve suadiyede teknosa var. Kadıköyde de birkaç değişik mağaza var. Ama çoğunun güvenilir bir yanlarını göremiyorum. Bir de üstüne üstlük aşağıdaki yazıyı da okuyunca aldıktan sonra sorun çıkarsa gerçek anlamda tüketiciyi koruyacak bir ortam olmadığını gördüğümden beri daha da çekinmeye başladım.

İşte bol bol uyarı dolu "teknosadan alýþveriþ yapacaklara dikkat" başlıklı bir link:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=14459231

Bu arada çektiğiniz resimleri de en kısa zamanda paylaşırsan sevinirim

p