Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Sanyo Xacti S70 Kullanıcı Gurubu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: Sanyo Xacti S70 Kullanıcı Gurubu Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
insomnia1985

9 Haziran 2007; 18:00:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ahh kadikoy ahh ozledim seni

Seat ibiza 2008 model 0 km 1.4 sport siyah
SPETNAS

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Haziran 2007; 18:03:16 

İlk fotomu koyayım
foroğraflar crop yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPETNAS -- 9 Haziran 2007; 18:32:41 >

harunpal

9 Haziran 2007; 21:07:22 

sizin makinenizdede özellikle loş ışıklı mekanlarda ekranda çizgi şeklinde parazitlenme oluyormu? yoksa normal bişeymi?

benim çektiğim fotoğraflar hep 7 mp o yüzden buraya koyamıyorum küçültmenin bir yolu varmı?

bu arada fotoğraflarınız çok güzel

ida
SPETNAS

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Haziran 2007; 21:41:15 

quote:

Orjinalden alıntı: harunpal

sizin makinenizdede özellikle loş ışıklı mekanlarda ekranda çizgi şeklinde parazitlenme oluyormu? yoksa normal bişeymi?

benim çektiğim fotoğraflar hep 7 mp o yüzden buraya koyamıyorum küçültmenin bir yolu varmı?

Kamerayı yeni aldığımdan daha böyle bir sorunla karşılaşmadım.Eğer benzer bir durum yaşarsam yazarım.
Fotoları küçültmek için çok klasik bir yöntem kullanıyorum.Ne photoshoptan ne fotoğrafçılıktan anladığım söylenebilir.

-İlk önce fotoyu windows resim ve faks görüntüleyicisi ile açıyorum.
-Daha sonra alt+print screen kombinasyonu yapıyorum.
-Painti açıp ctrl+v ile yapıştırıyorum.
-İşe yarayan kısmı kare içine alıp kesiyorum ve yeni bir sayfa açıp oraya yapıştırıyorum.
-Kaydederken de jpg uzantısını seçiyorum.

Fotoğraflar bilmiyorum ne kadar güzel.Daha iyi makinelerle çok daha iyi fotolar görünce...
Yalnız fiyatının hakkını veren bir makine olduğunu düşünüyorum.Fotoğraf çekmeyi bu makine ile öğreneceğim inşallah.Çektiğim fotolarla kimse bu makineyi yorumlamasın çünkü sd cardı nasıl takacağımı bile yarım saat sonra bulmuş biriyim
İlk fotoğraf makinemi (analog) gazeteden almıştım iğrenç ötesiydi
Daha sonraki de analogtu çok daha iyi bir modeldi ama pozları yakmıştım
O günden beri ilk kez kendi makinemle fotoğraf çekiyorum.Özellikle iilk sayfadaki makrolar bu makineyi almamı sağlamıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPETNAS -- 9 Haziran 2007; 21:48:58 >

seda.g

9 Haziran 2007; 22:42:29 

Parazitlenme dediğiniz karlanma/gren/noktalar mı?
Eğer öğleyse bunun yüksek iso'da çekimlerde olması olağan birşey.

7 mp'i küçültmek için ücretsiz irfanview programını tavsiye ederim. http://www.irfanview.net/ adresinden indir. sadece bunun için değil dijital çekim yapan herkes de olması gereken ve en yaygın ve de ücretsiz ve de çok hızlı çalışması nedeniyle en yavaş pc'lerde bile sorunsuz çalışan bir program.

Sanırım türkçe menüsü bile var. Benim ingilizce anlayışım Türkçe'ye göre daha iyi olduğu için ben ingilizce versiyonunu kullanıyorum.
Ayrıca 7 mp çekimler yerine 4 mp çekimleri de kullanmak bir başka yol. Ama o veya benzeri bir program mutlaka lazım

quote:

harunpal

9 Haziran 2007; 22:50:28 

seda spetnas cevaplarınız için teşekkürler

makinemdeki parazitlenmeler şöyle;
loş ışık olan veya gündüz ağaç gölgesi gibi yerlerde, mesela ağaçın dalından boydan boya çizikler çıkıyor.
daha doğrusu ekranın en üstünden altına kadar boyluboyunca çkalın çizgiler oluşuyor.(pak anlatamadım ama)
ekranda bu çizikler varken çektiğim fotoğraflardaysa bu çizikler yok.

SPETNAS: hayırlı olsun demeyi unutmuşum güle güle kullan makineni

ida
ilhaneren

9 Haziran 2007; 22:58:01 

Merhaba arkadaşlar.
Uzun bir süredir Sanyo'yu araştırıyordum.
Forumda yazılanları okuduktan ve resimleri gördükten sonra kesin almaya karar verdimm...
En kısa zamanda S70 il bende katılacağım aranıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhaneren -- 9 Haziran 2007; 22:58:35 >

http://www.ladakulubu.com/
harunpal

9 Haziran 2007; 23:03:57 

seda dediğin programı yükledim sanırım küçültmeyide başardım ama küçültürken formatıda değiştirip bmp yapıyor. zahmet olmazsa adım adım tarif edebilirmisin?

ilhaneren: doğru karar vermişsin fiyat performans oranı bence gayet iyi
en kısa zamanda bekliyoruz

ida
SPETNAS

10 Haziran 2007; 0:00:38 

quote:

seda spetnas cevaplarınız için teşekkürler
....
SPETNAS: hayırlı olsun demeyi unutmuşum güle güle kullan makineni

Ben teşekkür ederim
quote:

seda dediğin programı yükledim sanırım küçültmeyide başardım ama küçültürken formatıda değiştirip bmp yapıyor. zahmet olmazsa adım adım tarif edebilirmisin?

ilhaneren: doğru karar vermişsin fiyat performans oranı bence gayet iyi
en kısa zamanda bekliyoruz

Irfan view kullanmdığım için bilmiyorum ama bmp uzantılı dosyaya sağ tıklayıp düzenle dersen paintle farklı kaydete basıp jpeg formatını seçebilirsin

erro

10 Haziran 2007; 0:49:50 

Arakdaşlar gece çekimlerinde fotoğraf üzerinde deniz anasına benzer küçük lekeler oluşuyor sebebi nedir acaba sizlerde de oluyor mu?

2005 Hyundai Elantra 1.6 GLS+Sony KDL 40D3500+Sony DAV-DZ260+Acer Aspire 5920G+Toshiba EP 30 HD DVD Player+Korax 66000 Cas USB
erro

10 Haziran 2007; 0:52:18 

çektiğim resimleri yüklemeye çalışıyorum fakat sayfa her defasında hata veriyor....kusura bakmayın

2005 Hyundai Elantra 1.6 GLS+Sony KDL 40D3500+Sony DAV-DZ260+Acer Aspire 5920G+Toshiba EP 30 HD DVD Player+Korax 66000 Cas USB
seda.g

10 Haziran 2007; 15:02:23 

Senin için Türkçe ders aradım ama bulamadım.

sitesinde menü'yü Türkçe arayüzlü olarak kullanabilmek için Türkçe dosyası var indirip kullan.

Aşağıdaki adreste ingilizce fotoğraflarlı bir kullanma anlatımı var.

http://www.somewhere-in-time.net/tutorial/irfanview/

Ayrıca bu forumda da epey bilgi var. işte bir tanesi:

quote:

IrfanView programinda resimleri küçültmek için programi açin resmi kuyrugundan yakalayip içine atin
daha son"Ctrl+R'ye" basin ve 800x600 yazin tamam deyin ve save dedikten sonra resminiz küçülecektir

Dosya adını değiştirip girdikten sonra kayıt türü seçeneklerinden jpg'yi seçmeyi de unutma.

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seda.g -- 10 Haziran 2007; 15:15:32 >

harunpal

10 Haziran 2007; 19:40:09 

@spetnas teşekkür ederim
@seda.g hemen uyguluyorum umarım bu sefer başarırım teşekkür ederim...

ida
seda.g