Şimdi Ara

Volkswagen Türkiye’ye fabrika kurmaktan vazgeçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
0
Favori
11.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
118 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Alman otomobil dergisi Automobilwoche’nin haberine göre Volkswagen, Türkiye’ye fabrika kurmaktan vazgeçti. Gerekçe olarak koronavirüs gösterildi.



    Volkswagen, koronavirüs salgını nedeniyle taleplerin düşeceğini ve uzun süre piyasanın eski haline dönmeyeceğini tahmin ediyor. Yeni fabrikanın Doğu Avrupa ve Orta Doğu'da artan talebi karşılaması planlanıyordu. Planlanan talep artışı olmayacağı için mevcuttaki üretim kapasitesinin yeterli olacağı düşünülüyor.



    Volkswagen’in Türkiye’ye fabrika kurma girişimine geçtiğimiz yıllarda başlamıştı ancak firmanın stratejik kararları neticesinde bu yatırım defalarca ertelendi. Firma Türkiye’de “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ.” adında 943.5 milyon TL sermayeli bir şirket dahi kurmuştu. Volkswagen'in kuracağı fabrikanın 4 bin kişiye istihdam sağlayacağı düşünülüyordu.



    Ayrıca Bkz.Cumhurbaşkanı açıkladı: Sosyal medyaya düzenleme geliyor



    Automobilwoche, söz konusu iddiasını doğrulattığını ve firmadan şöyle bir yanıt aldığını ifade ediyor:



    “Haberi onaylıyoruz. Volkswagen Türkiye’de fabrika kurma planını durdurdu. Koronavirüs nedeniyle küresel otomobil talebinin düşmesi ve buna bağlı olarak büyüme trendindeki değişim nedeniyle Volkswagen’in ek üretim kapasitesi açmasına gerek duymuyoruz. Türkiye’ye açacağımız yeni fabrikanın Doğu Avrupa ve Orta Doğu’daki artan talebi karşılamasını planlamıştık. Koronavirüs nedeniyle bu talebi karşılamak için mevcut tesislerimiz ve üretim kapasitemiz yeterli olacak.”



    Kaynak:https://www.automobilwoche.de/article/20200701/BCONLINE/200709992/1276/rueckschlag-fuer-erdogan-volkswagen-baut-kein-neues-auto-werk-in-der-tuerkei







  • Gelmişler yine "kendi kaybeder, yok Almanya bizi kıskanıyor"cular.

    Arkadaşlar uyanın artık, kimse hukukun, ekonomiye güvenin olmadığı yere değil yatırım yapmak kuruş para sokmaz. Ekonomi güven işidir, tek bir kişinin kafasına göre üniversite kapattığı yere yatırım yaparken iki kere düşünür. Korona, morona bahane. Adamlar koronadan önce de eh geliyordur, eh gelecek diye diye kaç ay oyaladılar.

    Buna en çok tepki veren kesimin de varını yoğunu Bazzat'a, Golf'e basması da ne bileyim
    Donanimhaber sana bi haller oldu arkdas, ahaber gibi dandik dundik yazmaya basladiniz haberleri, 2 gram zevkimiz guvenimiz kaldi onu da bitirimeyin gozunuzu seveyim.
    Vazgecti demek plan iptal oldu demektir, adam iptal oldu demiyor, durdurduk diyor. Su anda ihtiyac yok o yuzden durdurduk, bu kadar. Siz de mi click bait annem siz de mi calick bait gulum, yapmayin etmeyin canini yediklerim.
  • Hiçbir zaman kurmayacaklardı. Covid bahane oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendileri kaybeder, biz değil. Türkiye'nin kaya gibi sağlam ekonomisinin kuşattığı milletimiz kendilerini ihya ederdi.

  • Siyasi bir karar .... Bilen biliyor...

  • Alman abi ya.. piyasası düşer mi ülkemizde peynir ekmek gibi gider fiyatlar yükseliyor yine insanlar alıyor düz mantık

  • Bu saatten sonra VW alan da ne bileyim

  • Çin'in Hindistan'ın yerini doldurma noktasında ağır aksak ilerlerken, TL'nin daha çok değer kaybetme durumunda yeniden değerlendirebilirler. Ucuz ülke, ucuz iş gücü, değersiz para birimi..., yine cazip bir ülke olacağız Avrupa için..

  • Bazıları hâlâ işin farkında değil. Bu pandeminin etkisi 10 yıl sürer diyorlar.

    Otomobilciler geçenlerde açıklama yaptı, üretim başlasa dahi, ülkemize şuan araçlar geç gelecek, fabrikalar ilk önce kendi ekonomisini canlandırmak istiyor diye.

    Neredeyse tüm ithal ürünlere ek vergi geldi.

    Hala Ab hayali kuran var!

    Çözüm yerli üretim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 1 Temmuz 2020; 14:16:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan silah zoruyla fabrika kurduruyormuşuz gibi kıvranıyorlar amma uzattın kurmuyorsan kurma...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 1 Temmuz 2020; 14:23:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O kadar avantaja rağmen vazgeçmişler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gowlet kullanıcısına yanıt

    Rest çekerek olmuyor o işler Türkiye de en çok satan araç ailesi Volkswagen,madem restleşiyorsunuz satın alınmaması lazım araçlarının Türkiye de. Bu almanlar hep hainlik yapıyor bize zaten ama çaktırmadan,çin e yolculuğu açıp Türkiye ye açmamak nedir mesela corona sürecinde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanimhaber sana bi haller oldu arkdas, ahaber gibi dandik dundik yazmaya basladiniz haberleri, 2 gram zevkimiz guvenimiz kaldi onu da bitirimeyin gozunuzu seveyim.
    Vazgecti demek plan iptal oldu demektir, adam iptal oldu demiyor, durdurduk diyor. Su anda ihtiyac yok o yuzden durdurduk, bu kadar. Siz de mi click bait annem siz de mi calick bait gulum, yapmayin etmeyin canini yediklerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt

    Aynen kaya gibi sımsıkı taş gibi dimdik hemde 😁😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama baska ulkeye fln kurulmayacak mevcut durum yuzunden simdilik durdu. Yani benim anladigim ilerde kurulursa yine TR ye plan devam edecek.

  • Zaten sebebe bakiyorlardi. Ama hala ucu acik bir sekilde birakmislar. Umarim bu hastalik sonrasinda Turkiye’de acilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4000 kişiye istihdam sağlanınca aileleri olsa 12.000 kişiye para sağlanır. 12.000 kişinin iş bulması para sorununu çözecek mi?

  • Tvden oy toplarken haber oluyordu kurmayacaklarını da tvden söylesinlerde bazıları hala vw fabrika kuracak olarak beyninde kalmıştır.

  • Yılan hikayesine döndü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldr1907

    Kendileri kaybeder, biz değil. Türkiye'nin kaya gibi sağlam ekonomisinin kuşattığı milletimiz kendilerini ihya ederdi.

    Buradan daha ucuz işgücünü Afrika'da falan bulurlar ancak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.