Şimdi Ara

Qualcomm; amiral gemisi yongaların fiyatını arttırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Mobil dünyada en büyük pazar payına sahip tasarımcı durumunda olan Qualcomm; alt seviyede MediaTek, Spreadtrum gibi Asyalı rakipleri ile sıkı bir mücadele veriyor olsa da amiral gemisi sınıfında halen rakipsiz. Bu hakimiyet nedeniyle fiyatlarda bir yükselme söz konusu.



    2021 zor geçecek



    Yapılan pazar analizlerine göre Snapdragon amiral gemi yongalarında sürekli artan bir maliyet söz konusu. Bunda elbette 5G teknolojilerinin de yongalara entegre edilmesi etkili oluyor. Diğer taraftan yüksek hızlı şarj veya yapay zeka gibi farklı teknolojiler de sürekli geliştiriliyor.



    Ayrıca Bkz.Çift ekranlı Asus ROG Zephyrus Duo 15 satışa çıkıyor



    Geçtiğimiz yıl Snapdragon 865 yonga seti 150$-160$ arasında bir fiyat etiketi ile üreticilere tedarik edilmişti. Bu yıl Snapdragon 875 yonga setinin 250$ sınırına dayandığı ifade ediliyor. Bu pakette yonga ve X60 modem mevcut. 5G olmadan veya daha düşük 5G modem barındıran paketler de olacak mı bilinmiyor. Bu maliyeti biraz düşürecektir.



    Sadece yonga setinin 250$ gibi yüksek rakamlarda olması özellikle fiyata oynayan amiral gemi modellerini zor durumda bırakacak. Xiaomi’nin yeni amiral gemilerinin fiyatları konusunda çeşitli stratejileri masaya yatırdığı ifade ediliyor. Hem Xiaomi hem de Redmi telefonlarını makul bir seviyede tutmaya çalışıyordu. Samsung gibi markaların ise amiral gemilerinde fiyatı önemli oranda arttırması kaçınılmaz. Bu gidişat daha fazla üreticiyi kendi yonga setini tasarlama davranışına itecek mi bilinmez.



    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2020/06/28/xiaomis-2021-flagships-will-be-pretty-expensive-no-thanks-to-qualcomm/







  • Paket fiyatıdır ve içinde yok yoktur.

  • fiyatı çok pahalı bu ne böyle yaa

  • 150 dolardan şaaak diye 250 dolara çıkması mümkün değil. Ki o kadar büyük fiyat farkı getirecek inovasyonlar da olmuyor zaten. Dışarısı Türkiye gibi değil. O şekil bir oynama mümkün olamaz. Olsa olsa 10-20 dolarlık bir oynama olur. O bile fiyat artışında tepki çekebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strathmorea -- 30 Haziran 2020; 3:31:45 >
  • kimse almaz devam eder elindekilerle it gibi düşer.

  • İnadına mtk kullansın o zaman hepsi. G90t nasıl kendi seviyesindeki snapdragonları tokatlıyorsa amiral gemisi seviyesindekilerde tokatlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan anlaşılacağı üzere bir amiral gemisinin işlemcisi sadece 1000 tl şuan için.

  • Appleye yol mu açmak istiyorlar anlamadım. Apple gayet ucuz fiyatlı telefon pazarında da kendini göstermeye başladı zaten. Ayrıca amiral gemisi telefon fiyatları da yeri geliyor bazı android amiral gemilerinden daha uyguna alınabiliyor. Qualcomm bu hamlesi ile ne yapmak istemektedir? Nereye varmak istemektedir?

  • Mediatek kullanılsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.