Şimdi Ara

2020 Skoda Octavia'nın sıkıştırılmış doğal gazla çalışan versiyonu tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2020 Skoda Octavia’nın sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ile çalışan versiyonu tanıtıldı. Octavia G-TEC adı verilen model, Sedan’ın yanı sıra Hatchback ve Combi gövde tipiyle de satın alınabiliyor.



    2020 Octavia G-TEC’in kaputu altında 130 beygir güç üreten 1.5 litre TSI ünite bulunuyor. Araçta toplam kapasitesi 17.33 kilograma ulaşan üç CNG tankı ve 9 litrelik benzin deposu mevcut. CNG modundayken tüketimi 3.4 – 3.6 kg / 100 km olarak açıklanan Octavia G-TEC, benzin modunda 4.6 litre / 100 km yakıt tüketimine sahip.





    2020 Octavia G-TEC, yalnızca gazla çalışarak tam dolu depoyla 500 kilometre mesafe kat edebiliyor. Benzin deposunun sağladığı 190 kilometreyi de kattığımızda, otomobilin toplam menzili yaklaşık 700 kilometreye ulaşıyor. CNG ve benzin modları arasındaki geçiş, sürücünün müdahalesine gerek olmadan otomatik olarak gerçekleşiyor. 



    Ayrıca Bkz.2020 Ford F-150 tanıtıldı: Hibrit versiyon ve yeni teknolojiler



    CNG modu nedeniyle dijital gösterge panelinde modele özel bir düzene sahip olan 2020 Octavia G-TEC, hatchback gövde tipiyle tercih edildiğinde 455 litre, Combi isimli station wagon versiyonuyla tercih edildiğinde ise 495 litre bagaj hacmi sunuyor. Yeni Octavia G-TEC, önümüzdeki sonbahar aylarında Avrupa’da satışa sunulacak. Fiyatı ise henüz belli değil.








  • Sıkıştırılmış gaz !!! yani Kuru fasülye yiyip Misafirlige gidenlerin çilesi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok mantıklı bu sistemlerde bize bu ülkede ucuza arabaya bindirmezler aga, sorun orda.

  • CNG Akaryakıt istasyonlarının yaygınlaşması gerekiyor. Ege de yaygın ama iç anadolu ve doğu bölgelelerinde henüz yaygın bir ağ oluşmadı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.