Şimdi Ara

Yapay zekâya sahip bir robot, 70 milyon dolar bütçeli filmde başrol oynayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Japon bilim insanları Kohei Ogawa ve Hiroshi Ishiguro’nun robotik alanında yaptığı çalışmalar kapsamında ürettiği Erica isimli robot, 70 milyon dolar bütçeli bir bilim kurgu filminde başrolü oynayacak. Bondit Capital Media, Belçika merkezli Happy Moon Productions ve New Yorklu Ten Ten Global Media ortaklığı ile beyaz perdeye aktırılacak “b” isimli filmin 2019 yılında kısmi olarak tamamlanan yapım aşamasına 2021 yılında devam edilecek.



    Ayrıca Bkz.Cyberpunk 2077’den yeni fragman geldi



    Hikâyesi görsel efekt sanatçısı Eric Pham’a ait “b”, insan DNA’sını kusursuzlaştırmak için geliştirdiği yapây zekaya sahip bir robotun tehlike altında olduğunu farkeden bir bilim insanının hikâyesine odaklanıyor. Aynı bilim insanı hikâyenin ilerleyen safhalarında ise bu robotun kaçmasına yardım ediyor.



    Sıfırdan oyunculuk öğretildi



    The Hollywood Reporter’un (THR) filmin yapımcısı olarak görev alan Sam Khoze ile yaptığı röportaja göre Erica’yı gerçek hayatta tasarlayan Japon bilim insanları, Erica’nın sahip olduğu yapay zekâya metot oyunculuğu (aktörlerin canlandırdıkları rol ile bütünleşmeleri) ilkelerini entegre etmek suretiyle, robota oyunculuğu öğretmiş. Khoze’nin röportajın devamındaki sözleri ise şöyle:



    Diğer oyunculuk tekniklerinde, aktörler kendi hayat deneyimlerini de rollerine katar. Ancak Erica’nın ne yazık ki hayat tecrübesi yok. O, filme canlandıracağı rol için sıfırdan tasarlandı. Filmde ortaya koyacağı performansı bire bir simüle etmek durumunda kaldık. Bu kapsamda, vücut hareketlerinin hızını, duygularını kelimelerle ifade etme şekli ile vücut dilini tek tek sıfırdan tasarladık.





    Erica’nın beyazperdeki yolculuğunun aslında “b” ile sınırlı kalmaması da planlanmış. Hatta robotun ilk oyunculuk deneyimini American History X’i de yöneten Tony Kaye’in bir projesinde yaşaması düşünülmüş. Ancak yönetmen ve yapımcılar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle proje rafa kaldırılmış. Erica’nın rol alacağı “b”nin yönetmeni ve robotla ekran karşısına geçecek “insan aktör” henüz belli değil fakat bu duyurunun da yakında yapılması bekleniyor.



    Yapay zekâya sahip bir başka robot olan Sophia’yı figüran olarak gördüğümüz HBO dizisi West World’ü saymazsak Erica, bir filmde başrol oynayan ilk robot film yıldızı olacak. Koronavirüs salgını neticesinde oyuncuların öpüşme sahnelerini dijital olarak ekrana getirmeyi planlayan Hollywood, bakalım pandemi sonrası yeni bir oyuncu trendiyle karşımıza çıkacak mı? “b”nin devam çekimleri Avrupa’da yapılacak.



    Kaynak:https://interestingengineering.com/ai-robot-cast-to-play-lead-role-in-70-million-sci-fi-film
    Kaynak:https://www.insidehook.com/daily_brief/movies/ai-robot-lead-new-sci-fi-movie







  • Film sektörü çok yakın zamanda yapay zekanın eline geçecek gibi. Ama robotların domine edeceğini sanmıyorum. Bilgisayar ortamında görselleştirme yapılabilirken bunun gibi bir kaç ilgi çekici proje dışında robotla uğraşmayabilirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sanal haber sunucu, robot figüranlar... bunlarla insanlara yol mu gösterecekler? kendi emir kulu robotları. İnsan demek isyan demektir. (dizi filmlerle insanlara insanlarla örnek hayatlar sunup insan beyni programlıyorlar daireden cıkmayan cocuk dizi filmle büyüyor bir papağan gibi kopyanın kopyası!) // Robota tak 2.5a sigorta SGK gerekmez kıdem tazminatı istemez! hayır demez. Progrmaına uygun ise eğer. Robot hackleyenlerde çıkar ileride. Fakat robot tüm insanlığa ait bir teknoloji bunda geçmiş tüm insanların bilgisi ve emeği var. İnsandan aldığı güçle insanı yönetecekler gibi gözüküyor hemde insanların haklarını azaltarak. Bu bir nevi hainliktir. Hep bedavacılığın nasıl ucuza getiririmin sonuçları ağır olacak. En sonda kalacak tek kişi ve yapay zeka ise en ağır yükü çekecek.

  • Bizim Türk dizilerindeki oyunculardan çok daha iyi iş çıkarırlar :D

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Ne varmış Türk oyuncularda, nesini beğenmiyon acaba ne gibi bir becerin var buyur sen oyna. Her lafa Türk gibi kelimesini eklemesen olmaz ırkçı seni.

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Senin artık bir bot olduğunu düşünüyorum. Böylesine kopuk, devrik cümleler, imla hataları, anlam kaymaları derken birden fazla klavye anlayışı da içine girince hatta virüs yemiş bir bot gibi. Bir cümle ya Türkçe harflerle yazılır ya da İngilizce, her ikisi bir arada nasıl oluyor. Bir büyük harf uyumu tekrar uyumsuz bir başka cümle. Kesin bot bu, troll robotu üretilmiş, saat başı mesaj üretiyor ama yazılım güncellemesi gerekiyor. :))))

  • Neden baş rolü gerçek bir yapay zeka robota vermeyi düşünmüşler acaba? İnandırıcı olsun veyamerak uyandırsın diye mi? Ona rol yapması için bir de yazılım üretmişler. Bunu kendileri de yapabilirdi aslında, bir sürü bilgim kurgu dizisinde gerçek robotlar yok sonuçta ve biz bunlar gerçek değil demedik hiç film için her şeye inanmayı seçtik. Bakalım vardır bir ilginç yanı.

  • Bu hali ile Ancak süs eşyası olur

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Demek sen dizi yerine sadece haber kanallarını izliyorsun :D

  • Keşke rolü de yapay zekâya sahip bir robot olsa varya oyunu rol uyumluluğu efso olur o zaman

  • Yapay zeka zaten gelişip ileride(uzak gelecekte) insanlar ile yarışıp, insanların yerini alacak.Şu an bu pek mümkün görünmüyor ama günden güne değişiyor şu an bile çok önemli işler yapan ve gelişme kaydeden yapay zeka programları var.Bunu kendi yetiştirdiğiniz çocuğunuz gibi düşünün, en başta siz ondan daha zeki ve üstünsünüzdür ona öğretir ve yetiştirirsiniz daha sonra o sizi geçer ve sizden daha zeki ve üstün bir hale gelir.İnsan da veri toplama biçiminde öğrenir ve bigileri kaydeder yapay zekalarda aynı şekilde,bir yerden sonra insanlardan bile daha insan ve bilinçli olabilirler çünkü bizim gibi evrimsel ufak kusurları da olmayacak, hatta bir süre sonra insanlar yerine yapay zekaları bile tercih edebiliriz.Detroit Become Human diye bir oyun var tam bunla ilgili baya iyi oyundur tavsiye ederim.Bu yapay zekanın gelişimi ile ilgili görüşüm sadece bana ait değil birçok bilim adamı veya fütürist'inde bu tip yorumları var, çünkü kompleks, kendi öğrenen çok üstün bir makine yaratıyorsun ve bu mümkün, tabi bu kadar gelişir mi yapay zeka bilemeyiz ama ihtimal var, hem en büyük sadık dostumuz hem de en büyük tehdidimiz olabilir bu makineler... ya da belki de yepyeni bir yaşam formuna merhaba diyeceğiz...





  • Şuan robotlar çocukluk çağında, itaat edip, öğreniyorlar. Ama gün gelecek gençlik yıllarında bizle yarışacak ve geçecekler, olgunluk yıllarındaysa artık bize söz geçirecek ve yönetecekler. Sadece zamanı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • robot ve yapay zeka 2 parçada bir işlemci üzerinde yazılımla hareket ediyor eğer canlı türünü geçmeye çalışmayı başarırsa ki başarıcak net ortada bir bilgisayarın bu zamana kadar geliştiği süreç boyunca bütün herşeye cevab verebliyorsa bu robotlarda herşeye karşılık verebilecek tür boyutuna gelecektir ki zor değil yazılım geliştikçe kendini zeka sevyesinin üstüne çıkartacaktır bu durum için çok uzun yılları beklemeye gerek yok ?? sadece işlemcisi ve yazılımı üzerinde küçükbir oynama yapmak hepsi bu ki canlıdan da daha seri ve pratik zekaya sahiptir muhtemelen haricen eğer yazılıma kendini geliştirme amaçlı yazılım içinde yazılım geliştirme seçeneği yani developer seçeneği sunulduysa insan yapımı yazılıma gerek duymadanda kendini çok üstün moda geçirmeside kesin sonuçdur insanlardan daha akıllı bir robot saniyede 5 milyar işlemi bir arada yapablirse eğer öncelik işverene daha sonra müdürlere daha sonrada çalışanlara çokçok iyi bir olanak ve imkanlar için olumlu sonuçlar doğuracaktır diğer yönden bakılacak Olursa kötü bir amaçlar için kullanıcılara imkan sunulursa bu insanlar için hayatın sonucunun ne kadar berbat bir duruma getirebileceğininde unutulmaması gerekli olduğu kanaatini da göz önünde bulundurmak gerekir





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.