Başarsoft'un beta testleri için bana sağladığı i-Go haritasında bahçeli ile ilgili son durum ne açıkçası bilmiyorum ama şirketler yeni adreslerine göre kartvizit çıkartana kadar elimizdeki bilgiler yereli olacaktır. Ayrıca I-GO'nun "alternative road name" gibi bir opsiyonu var eğer başarsoft bu değişiklikleri "alternatif isim" olarak tanıtırlarsa hem eski hem de yeni adrese göre arama ve bulma kolay olacaktır. Semt ve ilçe bilmek gerektiği konusunda sana katılıyorum ama gavurun adresleme mantığını bizimkine uyarlamak biraz zor. Eğer birim adresleme mantıksızlığımıza uygun bir program istiyorsan sana spotniq'i tavsiye ederim. TR'ye en uygun yazılım olduğunu adres aramadaki başarısı ile de göseriyor. Semt'ini değil sadece ilini bilmen yeterli sokağın. ilk iki karakteri yazar yazmaz o karakterlerin içinde geçtiği tüm POI ve adres'ler çıkmaya başlıyor. Çankaya konusuna gelince yine en güncel data spotniq ve i-go haritalarında. Hatta öyle ki i-go haritasında çankaya'daki bütün düzenlemeler bittikten sonraki data var. Yani harita gerçek durumdan geride değil aksine ileride ...
quote:
Orjinalden alıntı: Asus535
Ankara haritası ile ilgili olarak, malum, son iGO ve son Türkiye haritasını kullanıdğımızda, sokak ismini bilmek haritada bulmaya yetmiyor. Belki semt veya ilçesini de girmek gerekiyor. Doğrusu çok zorlanıyorum, çoğu zaman bu şekilde bulamıyorum. Birkaç gün önce bir gazetenin ankara ekinde yazmıştı. Bahçelievlerdeki sokak isimlerini (13, 39, vb. olan) tekrar değiştirmişler. Bu bilgileri güncelleyecek başarsoft çalışanlarına, eğer hala posta dağıtıyorlarsa postacılara sabır, bu değişim işlemini yapan kişilere de akıl-fikir diliyorum. Madem bir değişiklik yapacaktınız, numaraları iptal edip isim uydursaydınız yahu. Aklnıza gelmiyorsa ben uydurayım: Sincap, tırtıl, yaprak, çimen, hadi aklınıza yatmadı: eşarp, türban, çarşaf, ampul, lamba sokak vb. Ayrıca, yeni açılan, Cinnah'a doğru uzanan yollar karışık olmuş. Kennedy caddesinden karşıa geçip Tunalıhilmi'yi dik kesip İşbankası gökdelen önünden çıkarak Kızılay - Eskişehir yoluna gidebilmek için sola dönerek eski Akün sinemesına kadar gidip U dönüşü yapmak gerekiyor. Eski haritalarla bu civardan geçen doğru bir güzergah bulma işlemi mümkün değil.
Yabancı forumlarda gördüğümde özeniyorum. Rusça ve İbranice klavyeleri kullanıcılar kendi isteklerine göre değiştiriyorlar. Bizde de kabiliyetli arkadaşlar vardır. Türkçe harflerin bulunduğu bir klavye yapmak mümkün müdür? Adres bulmada faydası olur mu? NavnGo çalışanları oöuÜ gibi harfler yabancı dillerde de olduğu için arama sırasında bunları joker gibi kullanıyordur ama, ıİğĞ gibi harfler geçen adresler aranıyorken sorun oluyor olabilir.
Bu arada, işyerleri (lokanta, çiçekçi, pastane vb.) için önerim, kartvizitlerine enlem-boylam bilgisi girsinler. insanlarda gps cihazları çoğalacakve bunları kullanacaklar. Enlem-boylam bilgisi olursa, hiç olmazsa adres arama işlevi kolaylaşmış olur.
ya bu arada kaç kişi farketti bilmiyorum ama basarsoft.com.tr de anasayfada %100 yerli %100 türkçe yazlım yazan bir spotniq reklamı var.%100 yerli yazmış ama arkaplanda kullandıkları yol resmi Amerika'ya ait
bence daha güzeli spotniq web sayfasının IGO web sayfası tasarımıyla %100 aynı olması :)))
quote:
Orjinalden alıntı: coupe96
ya bu arada kaç kişi farketti bilmiyorum ama basarsoft.com.tr de anasayfada %100 yerli %100 türkçe yazlım yazan bir spotniq reklamı var.%100 yerli yazmış ama arkaplanda kullandıkları yol resmi Amerika'ya ait
Bu konuyu şirkete gittiğimde Alim Bey'e söylemiştim. Kendisi daha önce farketmemişti ama bakınca haklı olduğumu söylemişti. Olayda kasıt olmadığını biliyorum sadece siteyi hazırlayan arkadaş aynı template'i seçtiği için (ki bu template çok yaygın ve göze güzel görünen bir template) bu durum ortaya çıkmış. Bu arada yapılan işin içeriğini ve kalitesini web sayfasındaki ufak tefek eksikliklerle gölgelemeye çalışmak biraz beyhude çaba gibi geliyor bana. Yazılımı kullananlar (eğer teknik bilginiz yeterli ise ve donanımınız varsa sizler de demo versiyon kurup deneyebilirsiniz) göreceksiniz ki piyasadaki yabancı yazılımlara hiç benzemiyor. Arayüzü oldukça özgün. Ayrıca veri güncelliğini asla diğer yazılımlarla karşılaştıramazsınız. O yüzden yapıcı eleştirilerde bulunmayı tercih edin.
quote:
Orjinalden alıntı: bundle
bence daha güzeli spotniq web sayfasının IGO web sayfası tasarımıyla %100 aynı olması :)))
quote:
Orjinalden alıntı: coupe96
Alim Bey merhaba, Ben hemen şimdi KDV dahil 150 YTL verirdim sizin haritalarınızı IGO arayüzü ile kullanabilmek için... Keşke bir an önce satışa çıkarsanız da artık tam olarak güvenemediğimiz bir sürü harita ile uğraşmasak... Saygılarımla
quote:
Orjinalden alıntı: akucukpehlivan
Selamlar,
oncelikle sunu belirtmekte fayda var.. burada I-GO ile haritayi ayni kapta dusunmek gerekiyor. yani firmalar size 100 USD dedigi zaman, hem harita hem yazilimi fiyatlandirmis oluyor.. Dolayisi ile burada I-GO + TR haritasi diye dusunmek gerekiyor.
Bu yuzden 200-300 ytl cok pahali olur. yani 200 euro gibi bir rakam..
benim fikrim bu fiyatin 100 Euro'nun ustunde olmamasi gerektigi. Yani SD kart ustunde, icinde I-GO yazilimi ve TR datasi 100 Euro KDV dahil olarak . bu da 170-180 ytl eder.. Bunun icinden kdv yi de duserseniz 84 euro gibi bir rakama ulasilabilir.. ama yazilim parasi, harita parasi ve kanal parasi dediginizde buna ulasmak epey zor olacak.. bunu denemek istiyoruz..
ama 50 ytl gibi bir PDA yazilim+harita fiyati ise gercekten zor, cunku SD kart ve yazilim bile 50 ytl'nin epey ustunde bir bedele maloluyor..
PND mevzusu:
Evet bildiginiz gibi is PND dunyasinda farkli..adamlar 100,000 tane icin fiyat aliyorlar IGO firmasindan ustune de MYGUIDE yaziyorlar.. veya MIOMAP yaziyorlar.. ve 100,000 tane aldiklarinda PDA icin tek tek verilen rakamlarin epey altina dusuyor maliyetleri.. ve bunlari satin almakta (AB icin konusuyorum) 200-400 Euro arasinda fiyatlarla mumkun oluyor..
Bu arada Turkiye'deki ithalatcilar da bu konuda arastirmalar yapmaya devam ediyorlar.. bakalim ne cikacak...!
Spotniq mevzusu:
biz hakikaten I-GO ile rekabet yapalim.. TomTom ile yarisalim modunda degiliz.. boyle hedeflerimiz var.. ama akilci oldugumuzda bunun hemen hemen imkansiz oldugunu da olcek ekonomisinden azicik anlayan herkes soyleyecektir.. Biz Spotniq-Yolbil'i hem temel seviye islemler icin, (Mesela taksicileri dusunun...) hem de proje tabanli isler icin dusunduk. yani merkeze koordinat gonderebiliyoruz.. merkezle GPRS uzerinden mesajlasabiliyoruz (is emirleri vs. vs.) bu alan tamamen bos.. bu alana ilk once hedef olarak bakiyoruz.. ama sunu da unutmamak lazim.. bir cok askeri projenin ticari versiyonlarini su an kullanmakta bir cok son kullanici.. Internet bile oyle degil mi sonucta..GPS de oyle degil mi sonucta.. Dunya donuyor donecek...
Saygilarimla,
Alim Kucukpehlivan
quote:
Orjinalden alıntı: sas_sas
Benim kanim, IGO ve MIO haritasi olarak;
max 50 YTL. 1 yillik update dahil. ondan sonraki yillarda yenileme %50 indirmli...
kimse warezlerden medet ummaz. peynir ekmek gibi satarsiniz.
Yakinda navigasyon coluk cocugun da eline dusecek..
Ama en onemli kazanc yolu AIO paketleri. Bilen bilmeyen aliyor ve alacak..
PND + Navsoft +Turkiye haritasi max 450 ila 490 YTL arasi cozumler bulmak lazim. Daha asagisi da mumkun ama, baslangic icin bu...
Öncelikle DH Forum ailesine yeni katıldığım için herkese Merhaba Demek istiyorum!...
Alim bey acaba bize ojinal IGO+TR map satışının ne zaman yapılacağını söyleyebilirmi?
Yukarıda bizlere fiyat ile ilgili düşüncelerimizi sormuş, Sizin öncelikli işinizin yazılım olduğunu düşünüyorum bunun içinde memory card vb. donanımların sizin tarafınızdan satılması bence yazılımınızın satışını negatif yönde etkileyebilir. Zaten cihaz kullananların çoğunda bu tür şeyler mevcut. Fiyat konusuna gelince buradaki en önemli soru "ne kadar tabana yayılacağınız ve IGO nun size olan maliyetidir" eğer yüksek fiyatlardan gidilirse tabana yayılma ve korsanı azaltma şansınız olmayacaktır. Şu günlerde taksitli satış vb kolaylıkları da göz önüne alacak olursak internet üzerinden (elektronik ortamda kitap cd vb. dış maliyetler olmadan) 100-130 ytl arası fiyatlar tabana yayılmak için yeterli olacaktır.
Ya arkadaşlar ben hardwareID hatası alıyorum.Kullandığın program iGO MyWay 2006 Plus