Kaynak kismini yeni farkettim. Yaptim ordakileri, olmadi. Navturk'u aradim ve IGO'nun muhtemelen baud ya da bitrate (tam bunu mu soyledi anlamadim) ayarlarini bozdugunu soyledi. Tekrar geri gonderiyorum duzeltip gondereceklermis.
Mio 136'da IGO maksimum 1 sefer calisiyor, sonra Navturk de calismiyor. Haberiniz olsun :(
Bir forumda okumustum GPS in chip ini yeniden programlayinca calisiyormus ama kurcalama artik istersen sonra elinde kalacak. Ilerde baska alirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: dream-theater
Kaynak kismini yeni farkettim. Yaptim ordakileri, olmadi. Navturk'u aradim ve IGO'nun muhtemelen baud ya da bitrate (tam bunu mu soyledi anlamadim) ayarlarini bozdugunu soyledi. Tekrar geri gonderiyorum duzeltip gondereceklermis.
Mio 136'da IGO maksimum 1 sefer calisiyor, sonra Navturk de calismiyor. Haberiniz olsun :(
GPS in kom port çıkışındaki boud hızını sen değiştiremessin o hardware bir yapı. sen bunu okuyan progrmada bunu çeşitlei değerler vererek okumaya çalışırsın. eğer senin programın datayı düzgün alırsa tamam yok alamazsa doğru değeri buluncaya kadar sıra ile küçükten büyüye yada tersi bir sırada deniyerek eğer bu değeri bilmiyorsan bulursun. yani kısaca sen kullandığın programda eğer com poertu 2 yaparsdan o 2 ye ayarlanmaz sadece bağlantı kuramazsın. doğru com portuna girdin diyelim peki boud u atıyorum 57600 yaptın ne olur hiç datayı alamazsın çünkü seri iletişimde alma verme frekansı tutmaz. ama karşı portu 57600 yapamaz. o o taraftan set edilirki bu tür aletlerde genelde sabittir.
ha bu değeri değişen gps ler yokmu var ama bunun için ya kendi üzerinde yada ilave bir programla setup yapabileceğin bir ekran gelmek zorundadır. eski tipekranlı el gps olanlar hemen hatırlayacaktır. ayrıca bazı ekransız gps lerinde özel porgramı vardır orada limitleri içinde verdiğin değeri özel bir kod göndermek sureti ile ayar moduna geçirip sonra işler.
quote:
Orjinalden alıntı: dream-theater
Valla artik ellemem heriflere rezil olduk diyordum ki aklima yeni parlak bir fikir geldi. Navturk'deki calisan bana telefonda yazilimi tekrar yukluyoruz demisti. Kuvvetle muhtemel yazilim temelli bir sorun bu. Ikidebir gonderip adamlari ugrastirmadan kendim cozebilecegim bir sorun olsa, denemedik sey birakmam fakat duzelsin diye yollamak zorunda kaliyorum. Kargo parasi cihazin bedeline yaklasti nerdeyse :).
Neyse aklimda baska parlak bir fikir var. Cihazi Mirosoft Sync ile pc'ye baglayabiliyorum. Dusunuyorum da Mic. Sync ile cihazin icindeki yazilimi full back-up yaparsam, ayarlar bozuldugunda tekrar geri kurabilirim silip. Saniyorum sorunu da kalmaz her seferinde geri attikca?
Gerci kafayi duvara vurursam siz de duyarsiniz heralde :)
quote:
Orjinalden alıntı: marcopolo
Bir forumda okumustum GPS in chip ini yeniden programlayinca calisiyormus ama kurcalama artik istersen sonra elinde kalacak. Ilerde baska alirsin.
bugun 5 inci ayımdayım Mio136 da IGO kullanıyorum banamısın demedi alet.Hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım.Bir tek geçen ay POI lere tıklayınca göstermyordu.Haritayı tekrar yukledim o da düzeldi.Bilginize.Canavar gibi kullanıyorum I-Go yu mio136 üzerinde bilgilerinize..
IPHONE 1.1.4 8GB ,TOMTOM GO 720 ve MİO136 IGO BAŞARSOFT EDITION ,SAMSUNG 40M87BD/XXE FULLHD SOFT VERSION 2000!, PS3 PAL 60GB , PSN TR:BILVARCH - PSN UK:BILVARCH72 - PSN US:BILVARCH972 ; 32 adet bluray film ve 16 adet Ps3 oyun
Neyse aklimda baska parlak bir fikir var. Cihazi Mirosoft Sync ile pc'ye baglayabiliyorum. Dusunuyorum da Mic. Sync ile cihazin icindeki yazilimi full back-up yaparsam, ayarlar bozuldugunda tekrar geri kurabilirim silip. Saniyorum sorunu da kalmaz her seferinde geri attikca?
Gerci kafayi duvara vurursam siz de duyarsiniz heralde :)
Bunun icin Profesyonel yazilim kullan Sprite Backup gibi Microsoft un kine fazla güvenme derim. Kolay gelsin
Kurulumu nasil yaptigini, cihaza herhangi bir sey yukleyip yuklemedigini ve SD karti nasil kurdugunu anlatabilir misin? Ben sadece SD karta 2 klasor actim cities ve mobilenavigator ve IGO'yu mobilenavigator klasorunun icine atip exe dosyasinin ismini mobilenavigator.exe yaptim. Cihaz Navturk tarafindan sifirlanip her seferinde gonderiliyor. Bu islemleri yapiyorum ve sadece 1 kere calisip sonra uydulari gormez oluyor. Sonra Navturk kurulu SD karti taktigimda bile calismiyor.
Yardimci olabilirsen sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: bilvarch
bugun 5 inci ayımdayım Mio136 da IGO kullanıyorum banamısın demedi alet.Hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım.Bir tek geçen ay POI lere tıklayınca göstermyordu.Haritayı tekrar yukledim o da düzeldi.Bilginize.Canavar gibi kullanıyorum I-Go yu mio136 üzerinde bilgilerinize..
adi ustunde Navturk. Navitalia henuz piyasaya cikmamis. bosuna olmayan birseyi arama.