Şimdi Ara

Olympus markası Japan Industrial Partners altında faaliyet gösterecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Görüntüleme teknolojileri sektöründe 100 yıldan fazla bir süredir faaliyet gösteren Olympus markası ne yazık ki akıllı telefonların yükselişi ile birlikte satışlarında düşüşler görmeye başlamıştı. Pandemi sürecinin de etkisiyle finansal açıdan zorlanan firmanın yardımına Japan Industrial Partners yetişti.



    JIP Yatırım Fonu markası oldu



    Fotoğrafçılık sektörü son dönemde oldukça zor günler yaşıyor. Akıllı telefonlarda artık üst seviye kamera özelliklerinin olması tüketiciyi bu alandan uzaklaştırdı. Geçtiğimiz yıllarda Ricoh küçülmeye giderken Casio ise pazardan çekildi. Nikon da düşen satışlar nedeniyle mali yapısını korumaya çalışıyor.



    Ayrıca Bkz.Çift ekranlı Asus ROG Zephyrus Duo 15 satışa çıkıyor



    Bir süredir kamera pazarından tamamen çekileceği dedikoduları yapılan Olympus yayınladığı açıklamada fotoğraf makineleri bölümünün bundan böyle JIP - Japan Industrial Partners Yatırım Fonu altında faaliyet göstereceğini duyurdu.





    Fotoğraf makineleri bölümü tüm Ar-Ge, teknik servis, fabrikalar ve çalışanlar ile birlikte 2020 yılı sonuna kadar JIP ortaklığına devredilmiş olacak. JIP hatırlanacağı üzere Sony Vaio markasını da devralarak iştiraki haline getirmişti.



    Olympus markası bu ortaklık içerisinde bir girişim esnekliğine kavuşacak ve gelişen teknolojilere daha çabuk ayak uydurmaya çalışacak. 2020 yılı bitmeden markanın yeni lens ve kameralarını açıklaması bekleniyor.



    Diğer taraftan asıl Olympus markası ise medikal cihaz sektörü için endoskop ve mikroskop gibi ekipman üretimine yoğunlaşacak. Bu sektör bir süredir Olympus gelirlerinin yüzde 80’ine ulaşmış durumdaydı.



    Kaynak:http://www.asahi.com/ajw/articles/13488915







  • Bizim için fark etmiyor zaten sıfır olarak pek ulaşabilen yok M5M2 ve M1M2 ve üstü modellere özellikle ama üzüldüm bu habere yinede.

  • çok güzel ve fiyatına göre oldukça iyi özelliklere sahip makineler çıkarıyorlardı. m4/3 sensörlerle de bence pazarda önemli bir yeri vardı. umarım devam eder firma.

  • Yaw onu bunu bilmem ama bu japonlar yapıyor İyiki kapatılmadı adamlar iş yapıyorlardı vallahi Allah biryerden kısıyor ?? bir yerdende veriyor ??

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.