Şimdi Ara

Unity, yüzlerce saatlik 'premium ders videolarını' kalıcı olarak ücretsiz yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
6
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Unity oyun motorunun sahibi Unity Technologies, oyun geliştiricisi olmak isteyenlere bugün çok güzel bir haber verdi. Yapılan resmi açıklamaya göre Unity Learn Premium'da yer alan yüzlerce saatlik ders videoları artık kalıcı olarak tamamıyla ücretsiz oldu.



    Unity'den müthiş adım



    Unity Premium dersleri ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında COVID-19 pandemisi nedeniyle ücretsiz yapılmıştı. Ücretsiz dönemin üç ay süreceği söylenmişti. Şimdi bu üç ayın sonuna geldik, ancak Unity videoları tekrar ücretli hale getirmek yerine burada çok güzel bir adım attı ve tüm videoları kalıcı bir şekilde ücretsiz yapma kararı aldı. 350 saatten fazla içerik şu anda Unity Learn'de sizleri bekliyor.



    Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan Unity Technologies,"COVID-19 pandemisi dünya genelinde milyonlarca insanın işini kaybetmesine neden oldu. Bizim topluluğumuzda da birçok insanın geçim yollarının bu durumdan etkilendiğini biliyoruz. Yeni iş olanakları için birçoğumuzun hızlı bir şekilde yeteneklerini yenilemesi ve geliştirmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.



    Unity'nin premium derslerinde hemen her türden öğretici dersler bulunuyor. Programlama, modelleme, animasyon, ışıklandırma, ses, doku ve kaplamalar ve optimizasyon gibi oyun geliştirmenin tüm önemli noktalarına değinen videolar var. Bu işlere yeni başlıyorsanız veya kendinizi geliştirmek istiyorsanız gerçekten de müthiş bir kütüphane.



    Unity oyun motoru şu anda özellikle de bağımsız yapımcılar arasında inanılmaz bir popülerliğe sahip. Unity ile PC, konsollar veya mobil platformlar için 2 boyutlu veya 3 boyutlu oyunlar geliştirebiliyorsunuz. Ayrıca kazancınız 100 bin doları geçmediği sürece oyun motoru için Unity şirketine herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.




    Kaynak:https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-06-23-unity-makes-premium-learning-tools-free-on-a-permanent-basis







  • Adamlar bizi iyice beleşe alıştırdı.Artık oyunlara ve programlara para verince kendimi enayi gibi hissediyorum belki bir gün beleş verilir diye alacağım şeyi erteliyorum bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cryengine bu konuda çok zayıf,eğer kendini duyuracak tech demo yada geliştiricilere rahatlık sağlayacak olanakları çoğaltmazsa piyasadan silinip gidecek.

  • Çok güzel haber ancak ülkemizdeki dil bariyeri düşünülünce bize o kadar da yararı olmayacak. İngilizceniz yoksa yazılım ve oyun geliştirmeyi iyi düzeyde yapamazsınız.

  • ingilizce olmadan olmaz illaki öğrenmen lazım gözün korkmasın bu devirde imkan çok öğrenmek isteyen çok kolay öğrenir

  • Unity'i sevmiyorum.Hem marketler çöplüğe döndü hemde etrafta telefon ısıtan, optimizasyondan aciz, rahatlıkla reklam izlememek için arasına oyun koyan uygulamalar türedi.Valla şahsen:

    1-)lua + love2d
    2-)godot game engine

    gerisi birbirlerini yesin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alucard116 A kullanıcısına yanıt

    Orası öyle ama ekonomiye yansıyan büyük başarı istiyorsak bunu bireysel başarıdan sistematik çıktıya dönüştürmek zorundayız. Hollanda'dan misafirlerimiz geldi. Çocukları Türkçe bilmiyordu. Ben de İngilizce bilip bilmediklerini sordum. Bildiklerini söyledi ve 10 dakika muhabbet ettim. Bu kişi on yaşındaydı. Babası bir lokantada garson ve kendisi de devlet okuluna gidiyordu. Özel bir eğitim almıyordu. Buna rağmen benimle aynı seviyede İngilizce konuşuyordu. Şimdi bu çocuk bu eğitimlere bizden çok önce erişecek, öğrenecek ve hızlı ürün çıkaracak. Bu kişiyi şimdi milyon çarpalım ve sonuçlara bakalım; eyvah ki ne eyvah!

  • Hocam Unity'i 3. sürümden beridir kullanıyorum. Geçmişte gerçekten optimizasyon özürlü idi. Performans için kendi low level kütüphanelerinizi yazmanız gerekiyordu. Şu an fena değil. Yıllardır geliştirme süreci devam eden DOTS ile de performans konusunu kapatacaklar artık.

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Siz benden daha bilgilisiniz umarım dediğiniz gibi olur hocam ama bu sorun sadece unity nin gelişmesi ile değil onda kod yazan insanlarında çeşitli optimizasyon ipuçları bilmesinden geçiyor diye düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Unity ekibi şu an tam olarak optimizasyona kafayı takmış durumda. Öyle ki hedefledikleri noktada siz verimsiz kod bile yazsanız derleyicinin bunu fark edip optimize edebilmesi mümkün olacak. Şu an C# dilinin bir subsetini kullanıp burst adındaki özel bir derleyici ile uctan uca tüm süreci kontrol altına almak istiyorlar. Bu olaya performance by default diyorlar. Yeni sistem yaklaşık 4 yıldır geliştiriliyor. Muhtemelen 1-2 yıla kararlı hale gelip production ready olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    İnşaallah dediğiniz sürede hatta daha da erken tam anlamı ile tamamlarlar ve gerek ürün gerek ise kullanıcı derin bir oh çeker.Aydınlattığınız için sağolun hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • türkçe altyazısı var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    buna karşılık acaba bizden ne alıyorlar yada ne alacaklar çok merak ediyorum kimse karşılıksız birşey yapmaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: abil13

    buna karşılık acaba bizden ne alıyorlar yada ne alacaklar çok merak ediyorum kimse karşılıksız birşey yapmaz

    Böyle adamlar reklam parasını gidipte ünlü insanlara vermiyorlar.Kendi kullancılarıma verrim daha iyi diyorlar.En iyi reklamda bu aslında.Yani biryerde bedava et dagıtsalar ilk eti alan 1 dk içinde 1000 kişiye ulaştırır o haberi :D

  • Crytek pazarda kalmak istiyorsa bir şeyler yapmalı. Realtime raytracing'i tam tanıtamadılar. Unity ve Unreal Engine bayağı aktifler son zamanlarda. UE5 demosuna fazla kanmamak lazım, her oyun motorunun harikulade demoları var. Asset Store ve yeni özelliklerin tanıtımını iyi yapıyor bu iki firma.

  • Şunun farkına varmış olabilirler, şimdi bu oyun geliştirme programları ile bu oyunları geliştirsinler, ben program içinde yazdığım yazılımlar ile zaten ne geliştiriyorlar veya geliştiremiyorlar görürüm. İyi geliştirilmiş bir oyundan haberim olur ise gider üzerine çöker para teklif eder alırım veya işi baltalarım böylece önceden haberim olur. Yanisi balık tutmak için sana oltasını kullanmana izin veriyor. Balık tuttuğunda yarısına ortak olacak veya balığını çalacak. Belki.

  • Şunun farkına varmış olabilirler, şimdi bu oyun geliştirme programları ile bu oyunları geliştirsinler, ben program içinde yazdığım yazılımlar ile zaten ne geliştiriyorlar veya geliştiremiyorlar görürüm. İyi geliştirilmiş bir oyundan haberim olur ise gider üzerine çöker para teklif eder alırım veya işi baltalarım veya kopyalarım, ama önceden haberim olur.


    Yanisi balık tutmak için sana oltasını kullanmana izin veriyor. Balık tuttuğunda yarısına ortak olacak veya balığını çalacak. Belki de böyle düşünmek de bir oyun:)))

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.