Şimdi Ara

Yerli otomobil tasarımları Çin'de de tescillendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Yurt içinde yerli otomobilin üretileceği fabrikanın inşası için çalışmalar sürerken, diğer yandan farklı pazarlara yönelik tasarım tescil başvurularından da olumlu sonuçlar gelmeye devam ediyor.



    Hatırlanacak olursa, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yaptığı başvuru Nisan ayında sonuçlanmış, geçerlilik süresi 5 yıl olan tescil haklarıyla birlikte TOGG araçlarına ait tasarımların üçüncü şirketler tarafından kopyalanmasının önüne geçilmişti.



    Bugün TOGG’dan tasarım tescil çalışmalarına yönelik bir duyuru daha geldi. Twitter hesabından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl tanıtılan SUV ve Sedan tasarımlarının Çin Patent Kurumu tarafından da TOGG adına tescillendiği açıklandı. Böylece yerli otomobillerin tasarımları, dünyanın en önemli elektrikli araç pazarlarından olan Avrupa ve Çin’de güvence altına alınmış oldu.






    TOGG’un ürün stratejisi kapsamında C-SUV ile başlayacak yerli otomobil serüveni C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C MPV ile devam edecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ilk model olan C SUV’un 2022 yılı sonunda yollarda olacağını belirtmişti.








  • Herkes ortaya kaliteli bir şey konmasını istiyor bundan emin olabilirsin. Bir ülke araba yapıyorsa bu hükümet değil, devlet meselesidir, ülke ve vatan meselesidir. Ama bu tip gelişmeler siyasetleştirildikçe insanlar kötülüyor ister istemez. Her şeyi geçtim, gümbür gümbür geliyor dediğin şey otomobilin dizaynı, daha ortada motor yok bir şey yok. Gümbür gümbür geldiğini söylemek için çok çok çok erken. Hele bir yolda gitsin bakalım... Gurur hepimizin gururu olacak başarılı olursa

    Politikacı yaptığı şeye "ben yaptım" diyecek tabi ki, bundan doğal bir şey yok.

    Mevcut İstanbul belediye başkanı eski yönetimin projelerinin üstüne çöküp "ben yaptım" diyor, onun yanında bu bir şey mi?

    Daha bugün elemanı yapımı sırasında 5 kez mahkemeye verip durdurmaya çalıştığı,kendisi belediye meclisinde iken her seferinde red oyu verdiği toplu konut projesini ben yaptım deyip açtı örnek isteyene.

    Ne İmamoğluymuş arkadaş. Yerli olmayan arabanın konusunda bile İmamoğlunun hezimet yaşattığı cins tipler atıp tutmaya başlamış. 1 milyona yakın oy farkı yetmedi sanırım. İmamoğlu yaptığı hiçbir icraata ben yaptım demiyor, kendi fotoğraflarını bile astırmıyor İstanbul’a. 16 milyon için çalışıyoruz’dan başka bir şey göremiyorum ben. Yeni güzel ne oluyorsa biz yaptık diyorlar. Biz nedir ? 16 milyon istanbullu ve 16 milyon istanbulludan alınan vergiler. 6 ayda bir bu adam hesap veriyor canlı yayın ile. 25 yıldır hangi bakanın, hangi kurumun, hangi milletvekili, hangi başbakan veya belediye başkanının hesap verdiğini gördünüz ? Ben hatırlamıyorum. Hesap veren siyasetçilerin olması zorunuza mı gidiyor anlamıyorum. Bünyeniz kaldıramadı adaleti. Allah akıl fikir versin.
  • Seçim is coming

  • Yerli oto gumbur gumbur geliyor, cekemeyenler catlasin :))

  • E hani kopyaydı bunlar, birileri öyle diyordu. Nasıl tescil alıyorlar?

  • Hayırlı olsun , bi çıksın da yollara

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Yerli oto gumbur gumbur geliyor, cekemeyenler catlasin :))
    Herkes ortaya kaliteli bir şey konmasını istiyor bundan emin olabilirsin. Bir ülke araba yapıyorsa bu hükümet değil, devlet meselesidir, ülke ve vatan meselesidir. Ama bu tip gelişmeler siyasetleştirildikçe insanlar kötülüyor ister istemez. Her şeyi geçtim, gümbür gümbür geliyor dediğin şey otomobilin dizaynı, daha ortada motor yok bir şey yok. Gümbür gümbür geldiğini söylemek için çok çok çok erken. Hele bir yolda gitsin bakalım... Gurur hepimizin gururu olacak başarılı olursa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • suv değilde sedan olanı bence cogu aractan ıyı olmuş. keşke alınabilir olsa. ayda 500 tl odemeyle :)

  • Politikacı yaptığı şeye "ben yaptım" diyecek tabi ki, bundan doğal bir şey yok.

    Mevcut İstanbul belediye başkanı eski yönetimin projelerinin üstüne çöküp "ben yaptım" diyor, onun yanında bu bir şey mi?

    Daha bugün elemanı yapımı sırasında 5 kez mahkemeye verip durdurmaya çalıştığı,kendisi belediye meclisinde iken her seferinde red oyu verdiği toplu konut projesini ben yaptım deyip açtı örnek isteyene.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Haziran 2020; 19:52:57 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Şuraya tescil konusunda bişey bilmeyen bir donanım haber üyesi çizelim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pro-üye

    Şuraya tescil konusunda bişey bilmeyen bir donanım haber üyesi çizelim

    Anlat da bilelim o zaman, boş yapma.

    Neyse senin gibileri blokluyordum uğraşmıyordum bir an boşluğuma geldi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Haziran 2020; 20:28:14 >
  • Ne bu tescil olayı ülke ülke tescil mi alınacak

  • sedan modeli gerçekten çok hoş hele gri rengi acayip bişey olmuş

  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    O zaman niçin " seçim is coming " gibi saçma gurursuz bir yorumda bulunuyorsun ??

  • İspark, tarikatlara savrulan milyarlar, 130 bin beleş akbil, adam kayırma, rant, hırsızlık, yağma İmamoğlu döneminde oldu, 25 yıldır CHP yönetiyor İstanbul'u!


    Seni ve türevlerini kısırlaştırıp zincire vurmak, öldükten sonra da -varsa- beynini çıkarıp, ilk çağ müzesinin tek hücreli canlılara ait bölümünde ücretsiz olarak bir klozetin içinde sergilemek lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt

    Peki son bir haftadır "mucit" bir ülkeye olmaya başladığımızı anlamamızı sağlayan gelişmeler nelerdir?


    Yada senin anlayacağın şekilde bir açıklama yapayım;

    -Birazcık bile beyninin kullanan biri Yerli, Milli, Yerli Üretim, Yerli Otomobil, Bakan Varank vb. haber başlıklarını görüp nefretini kusmak için habere girip seçim is kaming tarzı yorum yaptıklarını anlar...

    Bakalım anlamış gibi mi duracaksın gururlu insan ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockies

    sedan modeli gerçekten çok hoş hele gri rengi acayip bişey olmuş

    camoro

  • Fotoğraftaki gibi olacaksa çok seksi.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.